ΜΟΔΑ

Μπότες: Αυτό είναι το αξεσουάρ της σεζόν σύμφωνα με την Anna Wintour και σου βρήκαμε 10 γιατί ακολουθούμε τις οδηγίες της

Charles Sykes/Invision/AP

Το 1988 στο πρώτο της εξώφυλλο ως διευθύντριας της Vogue, η Anna Wintour έντυσε την Michaela Bercu με μια Christian Lacroix ζακέτα και παντελόνι τζιν. Από τον συνδυασμό των ρούχων (ως τότε τα τζιν παντελόνια δεν έπαιζαν ποτέ σε εξώφυλλα περιοδικών μόδας), μέχρι και την ανατρεπτική λήψη της Bercu από τον Peter Lindbergh (οι λήψεις στα εξώφυλλα της Vogue ήταν ως τότε μόνο πορτραίτα) η Wintour κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι experts τη μόδα.

 

Διάβασε ακόμη: Η Anna Wintour σε συμβουλεύει τι να φορέσεις στην επόμενη συνέντευξη για δουλειά

Από τότε η Wintour διέπρεψε στον χώρο της μόδας, ούσα πλέον ένα πρόσωπο που καθόρισε την πορεία της. Η μόδα δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την κληρονομία της Wintour. Αν, λοιπόν, κάποιος άνθρωπος μπορεί να λάβει τον τίτλο της “fashion expert”, αυτή είναι η Anna. Ό,τι πει που έχει να κάνει με τη μόδα, όλοι ακούμε με προσοχή. Όταν αποκάλυψε μάλιστα ποιο θεωρεί ότι είναι το αξεσουάρ της σεζόν, τότε εμείς δεν μπορούμε να έρθουμε αντίθετες με τα λόγια. Αυτό, κυρίως γιατί το αξεσουάρ που κήρυξε ως το “It” της σεζόν πιάσαμε χαρτί και μολύβι.

Δες ακόμη: Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα παπούτσια. Τα 5 ζευγάρια που είναι η επόμενη αγορά σου

Μέσα από τα YouTube series “Go Ask Anna”, η διευθύντρια της αμερικανικής Vogue αποκάλυψε ποιο είναι το αξεσουάρ αυτό. Στο βίντεο (στα series περαστικοί στους δρόμους της Νέας Υόρκης κάνουν ερωτήσεις στην Wintour), όταν η ίδια κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση «Ποιο είναι το αξεσουάρ της σεζόν;», η ίδια είπε: «Το αξεσουάρ της σεζόν είναι μπότες. Κοντά μποτάκια, ψηλές μπότες, μπότες στο ύψος της γάμπας. Όλων των ειδών οι μπότες. Σουέτ, δερμάτινες, υφασμάτινες, με μοτίβα, μονόχρωμες, η επιλογή είναι δική σου».

Μιας, λοιπόν, και είναι φθινόπωρο (αγνόησε τις υψηλές θερμοκρασίες του Σεπτέμβρη) και επειδή είναι πολύ πιθανό να θέλεις να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με νέα σχέδια, σου βρήκαμε τις 10 πιο stylish μπότες και μποτάκια της αγοράς.

 

 

Δερμάτινες μπότες, H&M

 

 

Σουέτ μποτάκια, aeydē

 

 

Δερμάτινα μποτάκια με κορδόνια, Marks & Spencer

 

 

Υφασμάτινες μπότες, Giuseppe Zanotti

 

 

Μποτάκια σε animal print, Exe

 

 

Mποτάκια με τρουκς, attrattivo

 

 

Δερμάτινες μπότες με print, Valentino Garavani

 

 

Kαουμπόικες μπότες σε λεοπάρ μοτίβο, ASOS

 

 

Δερμάτινες μπότες, Ganni

 

 

Ψηλές μπότες με τακούνι, MANGO

 

Κεντρική φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP