ΜΟΔΑ

Μερικές στιγμές δεν ξεχνιούνται ποτέ

Εσύ και η καλύτερή σου φίλη. Οι δυο σας, όσο διαφορετικές κι αν είστε, έχετε τόσα κοινά. Μυστικά που κρατά η μία για την άλλη σαν μικρό, λαμπερό θησαυρό, ιδιοτροπίες που πλέον σου περνούν απαρατήρητες, επιθυμίες που αντιλαμβάνεσαι πριν καν ειπωθούν κι όλα αυτά συνθέτουν αξέχαστες στιγμές που ποτέ δεν θα ξεχάσεις, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Δεν έχουν σημασία τα χρόνια του δεσμού πάντα. Μεταξύ γυναικών ειλικρίνεια. Οι στιγμές που προκαλούν έντονα συναισθήματα και είναι αυτά που τελικά σε κάνουν να αισθάνεσαι με εκείνο το κορίτσι αυτή την οικειότητα.

 

Δήμητρα & Βιβή

Λένε πως δεν έχει σημασία πόσα χρόνια γνωρίζεις κάποιον και τελικά έχουν δίκιο. Ξέρεις το θέμα στις σχέσεις είναι να σου κάνει ο άλλος το κλικ. Για εμένα βασική προϋπόθεση για να γίνει αυτό το κλικ είναι να αισθανθώ πως το άτομο που έχω απέναντί μου είναι αληθινό. Έχοντας περάσει αρκετά δύσκολες φάσεις στον τομέα της φιλίας, κατέληξα πως το σημαντικότερο όλων είναι να κοιτάς τη φίλη σου στα μάτια και να είσαι βέβαιη πως δε θα σε κατηγορήσει ποτέ πίσω από την πλάτη σου, δε θα σε κουτσομπολέψει σε τρίτους και δε θα σε πουλήσει για κανέναν απολύτως λόγο. Αυτοί, λοιπόν, είναι μερικοί από τους πιο βασικούς λόγους που η Βιβή έχει σημαντική θέση στη ζωή μου και μάλιστα διπλή (είναι και φίλη αλλά και κουμπάρα μου – Μα τι αστεία λέξη που είναι το «κουμπάρα», προτιμώ το ΚΜΠΡ μας).

Διπλή είπα ε; Κάντην τριπλή. Με την Βιβή εκτός των προαναφερθέντων είμαστε και συνεργάτες. Είναι η beauty editor εδώ στο Ladylike.gr και όπως καταλαβαίνεις η τριβή μας είναι καθημερινή. Εκεί που την κοιτάζω με το γνωστό, γλυκό επικριτικό μου ύφος γιατί μπορεί να καθυστέρησε κάτι που έπρεπε να βγάλει στην ώρα της, το επόμενο λεπτό μπορεί να γελάμε και να κανονίζουμε πού θα πάμε το σαββατοκύριακο. Έτσι άλλωστε δεν είναι οι σχέσεις; Τα έχουν όλα. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα. Κι επειδή αρκετά φιλοσόφησα, το crash test μας τα λέει όλα. Αυτό που χαρακτηρίζει και θέλω πάντα να χαρακτηρίζει τις στιγμές μας είναι το γέλιο. Άφθονο γέλιο!

Χριστίνα & Κατερίνα

Νομίζω είμαι από εκείνες τις τυχερές που μπορούν να καυχιούνται για τις φίλες τους. Δεν είναι πολλές, αλλά σίγουρα αρκετές για να πολλαπλασιάζουν τη χαρά μου και να  μετριάζουν τα άσχημα συναισθήματα από τις δύσκολες στιγμές. Η Κατερίνα που θα με δεις να συζητώ πιο κάτω είναι πρωτίστως φίλη μου, παρ’ όλο που είμαστε ξαδέρφες και κουμπάρες. Έχουν επισφραγίσει ποικιλοτρόπως αυτό το δεσμό, όπως καταλαβαίνεις, έχουμε περάσει άπειρες στιγμές μαζί, από τότε που δεν έχουμε καν μνήμη και πλέον υπάρχει μια ιδιαίτερη επικοινωνία. Μεγαλώσαμε όμως και λίγο ξεχάσαμε ότι τα κοριτσάκια έχουν τα δικά τους σύμβολα, τους δικούς τους κώδικες και με τις νέες συλλογές της Swarovski, τα θυμηθήκαμε ξανά. Μετά τον επεισοδιακό γάμο της Κατερίνας στην Κύθνο (θα σου πω τι συνέβη κάποια άλλη στιγμή) όπου όλα έγιναν αστραπιαία, αποφασίσαμε να κάνουμε το crash test της φιλίας και ιδού το αποτέλεσμα.

Εμείς όπως είδες «συνθέσαμε» τις στιγμές μας με birthstones, βραχιόλια, μονογράμματα που φτιάχνουν και ολόκληρες λέξεις ή αποτελούν κοινούς κώδικες κι όλα αυτά με κομμάτια από τις νέες συλλογές της Swarovski. Δεν έχει παρά να πάρεις τη δική σου φίλη αγκαζέ και να δώσετε λίγη λάμψη στις δικές σας αξέχαστες στιγμές με το κόσμημα που σας εκφράζει.

My tip: Δεν χρειάζεται να είναι ίδιο το κόσμημα. Μη τσακωθείτε για ασήμαντα. Έχετε τόσες επιλογές που θα είστε αδικαιολόγητες.