ΜΟΔΑ

Ο Marc Jacobs επαναφέρει την πρώτη του grunge συλλογή για τα 25α γενέθλιά του

Είναι ξεκάθαρες οι αναφορές στα '90s αυτή τη σεζόν, με πολλά από τα trends της εποχής να έχουν ντυθεί με τις σύγχρονες στιλιστικές απαιτήσεις και να είναι στο top 10 των σημερινών trends. Αυτή η στιλιστική νοσταλγία, φαίνεται ότι ερέθισε και τον αισθητικό κόσμο του Marc Jacobs, ο οποίος αποφάσισε να επαναφέρει την πρώτη grunge συλλογή του που τον έκανε γνωστό, γιορτάζοντας έτσι τα 25 χρόνια τους.

Η Marc Jacobs Redux Grunge Collection 1993/2018 είναι μία σαφέστατη αναφορά στην ιστορική στιγμή της ιστορίας του σχεδιαστή με iconic κομμάτια, όπως τα crochet cardigans, τα sling φορέματα και τα cropped jackets να επανασυστήνονται και να ξυπνούν μνήμες από την ένδοξη δεκαετία, σε όσες φυσικά την έζησαν στιλιστικά.

 

«Τα looks που φαίνονται εδώ (στη συλλογή) είναι μία απόδειξη της σταθερότητας και της διαχρονικότητας του οράματος του Marc και είναι τόσο σύγχρονα όσο ήταν επαναστατικά 25 χρόνια νωρίτερα», δηλώνουν από τον οίκο, στα πλαίσια του λανσαρίσματος της νέας συλλογής. 

Φυσικά, ο Marc Jacobs δεν θα μπορούσε να αρκεστεί σε μία μόνο επανεμφάνιση της συλλογής. Έπρεπε να ολοκληρώσει το comeback με το κατάλληλο feeling και το έκανε με έναν πολύ νοσταλγικό τρόπο.

 

Μερικά από τα μοντέλα που λανσάρουν τη συλλογή, φορούν τα ίδια looks με αυτά που φορούσαν οι μαμάδες τους 25 χρόνια πριν, όπως αυτό που φορά η Lily McMEnamy. Το ίδιο φορούσε και η μαμά της Kristen McMenamy, κλείνοντας το fashion show το 1993, ως γαμπρός πλάι στην νύφη Kate Moss.

Το ίδιο έκανε με πολλά ακόμα μοντέλα της εποχής και τις κόρες τους, όπως με την Christy Turlington και την κόρη της.

Ουσιαστικά, ο Marc Jacobs λειτούργησε έξυπνα πετυχαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της αισθητικής των ’90s σε μία σύγχρονη συλλογή ρούχων.