KARLIE KLOSS

Η Karlie Kloss γίνεται γκέισα για χάρη της Vogue και τα social media ξεσπαθώνουν

Το τεύχος Μαρτίου της Vogue που θα κυκλοφορήσει είναι αφιερωμένο, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, στη διαφορετικότητα. Είναι, ωστόσο, απορίας άξιον πώς ακριβώς εννοεί το περιοδικό τη διαφορετικότητα όταν προσλαμβάνει το top model, Karlie Kloss, να υποδυθεί τη γκέισα αντί να προτιμήσει ένα μοντέλο από τα πολλά της Ιαπωνίας.

Το γεγονός αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσει μια θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο, όταν έγινε γνωστό από το instagram του ίδιου του φωτογράφου, Mikael Jansson, ότι η Vogue υμνεί τη διαφορετικότητα (#εντελώς_όχι), χρησιμοποιώντας ένα λευκό μοντέλο για το ρόλο της γκέισας, κάνοντας ακόμα και την ίδια την Kloss να απολογηθεί μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο twitter.

 

Αυτές οι εικόνες οικειοποιούνται μια κουλτούρα που δεν είναι δική μου και πραγματικά λυπάμαι που συμμετείχα σε μια φωτογράφιση η οποία δεν επιδεικνύει την απαραίτητη ευαισθησία προς τον πολιτισμό αυτό. Ο στόχος μου είναι και θα είναι πάντα να εμψυχώνω και να εμπνέω τις γυναίκες. Σας διαβεβαιώνω ότι οι μελλοντικές μου δουλειές θα αντανακλούν αυτή την αποστολή“, έγραψε χαρακτηριστικά στο απολογητικό του μήνυμα το top model.

 

Μετά τα σχόλια που προκάλεσαν οι εικόνες, η Vogue κατέβασε τις φωτογραφίες από το site της ωστόσο η “ζημιά” έχει ήδη γίνει και δεν μπορεί να προσπεράσει κανείς την υποκρισία του δημοφιλούς περιοδικού να προφασίζεται τη διαφορετικότητα, μη δείχνοντας παράλληλα αποδοχή σε αυτήν.