CHANEL

Karl for ever: Η μεγαλύτερη γιορτή προς τιμήν του Karl Lagerfeld

Πάνε περίπου 4 μήνες από τότε που πέθανε ένας από τους σημαντικότερους σχεδιαστές στην ιστορία της μόδας. Ο ευφυής, ευρηματικός και υπερταλαντούχος, Karl Lagerfeld ήταν ένας σχεδιαστής που έχει αφήσει μια τεράστια κληρονομιά πίσω του και την οποία οι οίκοι που ανέδειξε συνεχίζουν να τιμούν.

Διάβασε ακόμη: Τα fashion shows του Karl Lagerfeld που άλλαξαν τη μόδα

Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, μια τελετή προς τιμήν του Γερμανού σχεδιαστή πραγματοποιήθηκε στο Grand Palais -τον χώρο που διεξάγονταν όλα τα fashion shows του Karl για τον οίκο Chanel.

Δες ακόμη: Chanel Fall 2019: Η τελευταία συλλογή του Karl Lagerfeld ήταν όσο εντυπωσιακή περιμέναμε

Με το όνομα “Karl for ever”, οι οίκοι που μέχρι και πριν τον θάνατό του διεύθυνε ο σχεδιαστής (Chanel, Fendi και Karl Lagerfeld), ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να τιμήσουν τον Karl Lagerfeld μέσα από μία εντυπωσιακή τελετή σχεδιασμένη, σκηνοθετημένη και παρουσιασμένη από τον Robert Carsen.

 Ο χώρος του Grand Palais ήταν γεμάτος με πορτρέτα του σχεδιαστή

Οι πολλαπλές πλευρές αυτού του εξαιρετικού καλλιτέχνη, παρουσιάστηκαν μέσα από μία συλλογή βίντεο τα οποία ήταν γυρισμένα κατά τη διάρκεια της ζωής του, διανθισμένα από προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώριζαν καλά αλλά και «ζωντανές» συνεισφορές ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών που μετέφρασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μερικά από τα αγαπημένα έργα μουσικής και λογοτεχνίας του Karl.

Η Claudia Schiffer

Aκόμη: Η Olivia Palermo συνεργάζεται με τον oίκο Karl Lagerfeld: 6 πράγματα που γνωρίζουμε ως τώρα για τη συλλογή

Οι ηθοποιοί Tilda Swinton, Fanny Ardant, Cara Delevingne και Helen Mirren, φίλες του Karl Lagerfeld, απήγγειλαν και διηγήθηκαν αποσπάσματα έργων από τους αγαπημένους του συγγραφείς, όπως της Virginia Woolf, Stéphane Mallarmé, Colette και Edith Sitwell.

H Tilda Swinton

 Ο πιανίστας Lang Lang

Ο χορευτής Jookin, ο Lil Buck, η  Charlie Siem, ο Αργεντίνος χορογράφος German Cornejo, συνοδευόμενος από 17 χορευτές tango και μια επταμελή ορχήστρα από το Buenos Aires (ο Carlos Gardel ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Karl Lagerfeld και το tango ο αγαπημένος του χορός), o φημισμένος πιανίστας Lang Lang (που έπαιξε Chopin στο πιάνο που σχεδίασε ο Karl Lagerfeld για τα 150 χρόνια της Steinway), και ο Αμερικάνος καλλιτέχνης Pharrell Williams ανέβηκαν επίσης στη σκηνή για να τιμήσουν τον άνδρα και φίλο τους που άλλαξε για πάντα τις ζωές τους.

O Pharell Williams κατά τη διάρκεια της performance του

Η Virginia Viard, η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chanel

 

Αυτοί οι καλλιτέχνες -αλλά και 2,500 καλεσμένοι που έδωσαν το «παρών» στο Grand Palais προκειμένου να τιμήσουν τον Karl Lagerfeld, βυθίστηκαν σε μία φαντασμαγορική εμπειρία 56 τεράστιων πορτρέτων του, από διαφορετικές φάσεις της ζωής δια χειρός μερικών από τους πιο διάσημους φωτογράφους, με φόντο ένα σχεδιασμένο από τον Robert Carsen και εμπνευσμένο από τα αγαπημένα χρώματα του Karl (λευκό και μαύρο με μια  πινελιά κόκκινου) σκηνικό.

To φινάλε της τελετής