ΜΟΔΑ

Η Ivanka Trump κλείνει το fashion brand της και ο λόγος είναι αναμενόμενος

AP Photo/Andrew Harnik

Έντεκα χρόνια μετά τη δημιουργία του fashion brand «Ivanka Trump» έρχεται το τέλος με απόφαση της ιδρύτριάς του. Η Ivanka Trump, κόρη του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump, ξεκίνησε το 2007 μία δική της σειρά κοσμημάτων που σταδιακά εμπλούτισε με ρούχα, παπούτσια και άλλα αξεσουάρ. Κι ενώ η ίδια ηγούνταν της επιχείρησης, που προφανώς της απέφερε κέρδη, μετά την εκλογή του μπαμπά της, αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό και πλέον δουλεύει ως σύμβουλος στον Λευκό Οίκο αμισθί. 

Αυτό συνεπάγεται ότι ο διευθυντικός της ρόλος στην εταιρία «Ivanka Trump» δεν υφίσταται πια, αφού η ίδια είχε αφοσιωθεί στα νέα της, πολύ διαφορετικά καθήκοντα. Ωστόσο, η 36χρονη Ivanka λάμβανε κέρδη από την επιχείρηση και είχε πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας.

Μέσα σε όλο το κλίμα αντιπαράθεσης σχετικά με τον Trump και την πολιτική του, λογικό είναι να επηρεάστηκε και η μεγάλη του κόρη. Έτσι, τον τελευταίο χρόνο περίπου, τα κέρδη της εταιρείας άρχισαν να μειώνονται, ενώ οι συνεργασίες με πολυκαταστήματα, όπως το Nordstrom, χαλούσαν λόγω του μποϊκοτάζ που δέχθηκε το brand. Φυσικά, όπως καταλαβαίνεις, αυτό συνέβη κυρίως λόγω του μπαμπά της ιδιοκτήτριας, Donald Trump και την γενικότερη πολιτική και κοινωνική του στάση.

Φυσικά, η Ivanka Trump δεν πήρε αυτή την απόφαση εν μία νυκτί. Η ίδια προωθούσε όσο ήταν δυνατόν το brand, φορώντας ρούχα και αξεσουάρ σε επίσημες εμφανίσεις της, αλλά μάλλον αυτό δεν ήταν αρκετό. Αντίθετα, νομίζω ότι έπαιξε ρόλο στο να πάρει την κατιούσα η εταιρεία. Η έκρυθμη κατάσταση με τον Trump καθώς και κινήσεις του που ουσιαστικά στήριζαν την εταιρεία της κόρης του (ο ίδιος τα έβαλε με το Nordstrom σχετικά με την απόφασή του να διακόψει τη συνεργασία με το brand Ivanka Trump ενώ η σύμβουλός του Kellyanne Conway, σε συνέντευξή της ενθάρρυνε ξεκάθαρα τον κόσμο να αγοράσει προϊόντα «Ivanka Trump») ήταν ακόμα ένας λόγος που συνέβαλλε στην καχυποψία της κοινής γνώμης σχετικά με τα συμφέροντα που ενδεχομένως να κρύβονται πίσω από την εταιρεία.

Οι 18 εργαζόμενοι του brand ενημερώθηκαν για το κλείσιμο της εταιρίας εχθές, ενώ η πρόεδρός της Abigail Klem δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση της Ivanka και το πόσο δύσκολη ήταν.

Η ενδιαφερόμενη σχετικά με την ανακοίνωση του κλεισίματος της εταιρίας δήλωσε «Όταν ξεκινήσαμε την εταιρεία, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την επιτυχία που θα είχαμε. Έπειτα από 17 μήνες στην Ουάσινγκτον, δεν ξέρω πότε και αν θα επιστρέψω ποτέ στην επιχείρηση, αλλά ξέρω ότι στο άμεσο μέλλον θα επικεντρωθώ στη δουλειά που κάνω εδώ. Έτσι, η απόφαση που παίρνω τώρα είναι δίκαιη για την ομάδα και τους συνεργάτες». Το ζήτημα έκλεισε με ένα ευχαριστήριο tweet από την εταιρεία.

 

Φυσικά, η είδηση δεν πέρασε απαρατήρητη και οι χρήστες του twitter έδωσαν για ακόμα μία φορά τον καλύτερο εαυτό τους.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!
 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik