ΜΟΔΑ

Tα μοναδικά και αξεπέραστα μοντέλα των 90s

Ήταν η χρυσή δεκαετία των μοντέλων καθώς γνωστές σε όλο τον κόσμο έγιναν πανέμορφες γυναίκες, των οποίων η καριέρα είναι πραγματικά αξεπέραστη μέχρι σήμερα. Το InStyle.gr κάνει μία αναδρομή με πολλή ομορφιά.

Δείτε ποια γνωστά ονόματα, άφησαν το στίγμα τους στη μόδα και συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα των ομορφότερων μέχρι σήμερα, ενώ ακόμα συνεργάζονται με Οίκους, εταιρείες και περιοδικά προσθέτοντας στον τραπεζικό τους λογαριασμό κάθε χρόνο τεράστια ποσά.

EVA HERZIGOVA

 

H καριέρα της ξεκίνησε στην Πράγα όταν ήταν 16 ετών και έγινε γνωστή ως Marilyn Monroe των 1990s.  Πάλεψε με τη νευρική ανορεξία, βγήκε νικήτρια και συνεχίζει να είναι πανέμορφη. Στην Ελλάδα έγινε γνωστή από τη διαφήμιση του αρώματος Be You που ήταν αγαπημένο των εφήβων κατά τη δεκαετία του 1990 ενώ σε όλο τον κόσμο καθιερώθηκε μέσα από την καμπάνια της εταιρείας Wonderbra.

KRISTEN MCMENAMY

 

H Kristen McMenamy είναι πραγματικά μοναδική χάρη στην αντισυμβατική, ανδρόγυνη ομορφιά της, η οποία φυσικά δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τον κόσμο της μόδας. Παρόλο που αρχικά της είχαν πει πως πρέπει να κάνει πλαστικές επεμβάσεις για να πετύχει στον χώρο, η ίδια τελικά συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς Οίκους ενώ την απαθανάτισαν φωτογράφοι μόδας όπως οι Richard Avedon, Juergen Teller και Steven Meisel.

TYRA BANKS

 

Όταν ήταν μικρή έχει πει πως την κορόιδευαν για τα επιπλέον κιλά της, αλλά όταν ήταν στο γυμνάσιο υπέγραψε συμβόλαιο με το Elite Model Management και έφυγε για το Παρίσι. Εκεί η καριέρα της απογειώθηκε και όταν ξαναπήρε κιλά, υπερασπίστηκε έντονα τις καμπύλες της και έγινε πρέσβειρα πολλών οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση των διατροφικών διαταραχών.

CLAUDIA SCHIFFER

 

Η ζωή της άλλαξε το 1987 όταν ένας μάνατζερ την έπεισε να μετακομίσει από το Dusseldorf στο Παρίσι γιατί εκεί γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία. Εκεί συναντήθηκε με τον Karl Lagerfeld και έγινε το πρόσωπο της Chanel και εξώφυλλο σε περισσότερο από 500 περιοδικά σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα συνεργάζεται με πολλούς Οίκους όπως οι Chanel, Saint Laurent Paris, Dolce & Gabbana και όχι μόνο.

HELENA CHRISTENSEN

 

H Helena Christensen ξεκίνησε όταν κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Copenhagen και εκπροσώπησε τη χώρα της στον αντίστοιχο διαγωνισμό Μις Κόσμος. Έτσι το πρόσωπό της άρχισε να εμφανίζεται σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας αλλά και σε καμπάνιες γνωστών Οίκων όπως οι Chanel, Versace και Prada. Η δουλειά όμως που την καθιέρωσε ήταν η topless εμφάνισή της στο video clip του Chris Isaak για το τραγούδι Wicked Game.

CHRISTY TURLINGTON

 

Ένας φωτογράφος ήταν αυτός που ”ανακάλυψε” την Turlington στο Μαϊάμι όταν αυτή ήταν 14 ετών και έτσι ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με το modelling παράλληλα με το σχολείο. Όταν έγινε 18, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου ξεκίνησε να δουλεύει σαν επαγγελματίας μοντέλο συνάπτοντας συνεργασίες με γνωστές εταιρείες και Οίκους, που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο και ανέβασαν το κασέ της πολύ ψηλά.

STEPHANIE SEYMOUR

 

O Richard Avedon την είχε αποκαλέσει ”το τέλειο κορμί” αλλά η αλήθεια είναι πως έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό κυρίως μέσα από τις θυελλώδεις ερωτικές της σχέσεις, όπως αυτή με τον Axl Rose. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έγινε εξώφυλλο σε μερικά από τα σημαντικότερα περιοδικό μόδας ενώ το rock κοινό τη λάτρεψε γιατί πρωταγωνίστησε και σε δύο video clips των Guns ‘n’ Roses.

LINDA EVANGELISTA

 

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο εικόνες στις οποίες φαίνεται να έχει πάρει πολλά κιλά και να μην την ενδιαφέρει η εμφάνισή της. Η Linda Evangelista όμως ήταν και παραμένει μία πανέμορφη γυναίκα. Ξεκίνησε την καριέρα της από τον διαγωνισμό Miss Teen Niagara και το 1984 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου γνώρισε τεράστια επιτυχία. Σε συνέντευξή της είχε πει πως δε σηκώνεται από το κρεβάτι για λιγότερο από 10000 δολάρια τη μέρα και αυτή της η δήλωση έχει μείνει στην ιστορία.

NAOMI CAMPBELL

 

H μαύρη γαζέλα της πασαρέλας, όπως την αποκαλούν μέχρι σήμερα, ξεκίνησε το modelling στην ηλικία των 15, όταν σπούδαζε μπαλέτο στο Italia Conti Academy of Theatre Arts στο Λονδίνο. Τόσο το πρόσωπο, όσο και το αψεγάδιαστο σώμα της, έγιναν η αφορμή για να την προσέξουν άνθρωποι του χώρου και παρόλο που είναι γνωστή για τον δύστροπο χαρακτήρα της, μπορεί σήμερα να υπερηφανεύεται ότι έχει συνεργαστεί με όλους τους διεθνείς Οίκους.

KATE MOSS

 

Και για το τέλος αφήσαμε τη μία, μοναδική και αναντικατάστατη Kate Moss.H ικανότητά της να μεταμορφώνεται από concept σε concept ήταν και αυτή που την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα. Η Sarah Doukas, ιδρύτρια του πρακτορείου μοντέλων Storm, την ”ανακάλυψε” στο αεροδρόμιο JFK όταν ή Kate ήταν μόλις 14 ετών και τη βοήθησε στα πρώτα της βήματα, μέχρι που στα 18 της έγινε το πρόσωπο της ιστορικής καμπάνιας του Calvin Klein και η καριέρα της απογειώθηκε.

 

Διαβάστε ακόμα στο InStyle.gr

Times are changing: 10 Ελληνίδες και ξένες celebrities που τόλμησαν την αλλαγή