ΜΟΔΑ

Δυναμικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο ορίζουν τι σημαίνει να είσαι γυναίκα

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα; Ποιος ορίζει τι είναι αυτό που λέμε "γένους θηλυκού"; Αν ρωτήσεις διαφορετικές γυναίκες, θα πάρεις διαφορετικές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Δύναμη, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, ευαισθησία, θάρρος. Υπάρχουν εκατομμύρια λέξεις που μπορούν να περιγράψουν τη γυναίκα σήμερα. Αν ξεκινήσουμε να τις καταγράφουμε δεν θα τελειώναμε ποτέ, γι' αυτό θα αρκεστούμε να πούμε απλά πως κάθε μία είναι μοναδική.

Όπως μοναδικές – και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους – είναι και οι πρωταγωνίστριες της νέας παγκόσμιας καμπάνιας της Converse “Love the progress”. Νέες, δυναμικές γυναίκες από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη που έχουν καταφέρει κάτι ξεχωριστό. Φαινομενικά δεν θα καταλάβεις ότι αυτές οι γυναίκες έχουν κάτι κοινό, όμως αντλώντας έμπνευση από τη δύναμη της αγάπης, της ενότητας και της κοινότητας ενώνονται για έναν κοινό σκοπό: να εμπνεύσουν, παρά τις όποιες αντιξοότητες, με τη ζωή και το μήνυμά τους άλλες γυναίκες. Η κάθε μία με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Αφορμή για αυτή την “ένωση” είναι η Converse, η οποία ανέκαθεν ενθάρρυνε τους φαν της να μιλούν γι’ αυτό που τους εκφράζει μέσα από τη μόδα, φορώντας τα sneakers που ανικατοπτρίζουν την προσωπική τους ταυτότητα. Σε αυτή την περίπτωση, η Converse έδωσε την ευκαιρία σε γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο να “ερμηνεύσουν” το φύλο τους με τα δικά τους λόγια. Να ορίσουν δηλαδή “τι σημαίνει γυναίκα” μέσα από τα αγαπημένα και πιο διάσημα sneakers.

Και εξηγούμαστε.

Αναζητώντας τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στην καμπάνια της, γυναίκες δηλαδή που έχουν καταφέρει κάτι σημαντικό, η Converse ανακάλυψε απίστευτες ιστορίες για κορίτσια κάθε ηλικίας που χαράζουν το δικό τους μονοπάτι. Καθορίζουν τι σημαίνει να είσαι κορίτσι με τους δικούς τους όρους, και με αυτόν τον τρόπο εμπνέουν και άλλα κορίτσια στην πορεία. Στο τέλος, βρήκε γυναίκες που αξίζουν τον θαυμασμό σου. Ανάμεσα σε αυτές και μια Ελληνίδα, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη και μάλιστα για έναν πολύ όμορφο λόγο.

Τι σημαίνει όμως για κάθε μία από αυτές ο όρος “κορίτσι” σήμερα και τι είναι αυτό που τις έχει κάνει να ξεχωρίσουν και να αποτελούν πηγή έμπνευσης;

Ας τις γνωρίσουμε καλύτερα.

Η Ελληνίδα της λίστας, η Σάντυ Κουτσοσταμάτη, είναι μία από τις “Redefiners” που επέλεξε η Converse Global για να συμμετάσχει στην καμπάνια “Love the Progress”, γράφοντας τη δική της ερμηνεία για το “κορίτσι” του 2019 στο λευκό καμβά ενός Converse All Star.

 

Πριν μερικά χρόνια και με αφορμή παρατήρηση που δέχτηκε σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από φύλακα security επειδή θήλαζε στο χώρο του εμπορικού κέντρου, η Σάντυ συνεργάστηκε με τον παγκόσμιο οργανισμό θηλασμού και διοργάνωσε ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό ως ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς και για να προωθήσει αυτή την τόσο σημαντική πράξη αγάπης.

Έκτοτε ευαισθητοποιείται σε θέματα που αφορούν τη μητρότητα και τον θηλασμό, ο οποίος ακόμα θεωρείται ταμπού στη χώρα μας.

Τα sneakers της Σάντυ Κουτσοσταμάτη

Millie Bobby Brown

Ηθοποιός και Ακτιβίστρια: Αγγλία – “GIRL is powerful”

Eδώ δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Η Millie, σε ηλικία 15 χρονών είναι παγκοσμίως γνωστή από τον ρόλο της ως “Eleven” στη σειρά φαντασίας του Netflix “Stranger Things”. Έγινε η νεότερη πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Τα sneakers της Millie Bobby Brown

 

Stephanie Kurlow

Hijabi Μπαλαρίνα: Αυστραλία: “GIRL is influential and a risk taker”

Η Stephanie Kurlow είναι μια Αυστραλορωσίδα 17 ετών που προσπαθεί να εκπληρώσει το όνειρό της και να γίνει η πρώτη επαγγελματίας μπαλαρίνα που φορά χιτζάμπ στον κόσμο. Σκοπός της είναι να εμπνεύσει τα νέα κορίτσια να κυνηγήσουν το όνειρό τους, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος και καταγωγής.

Τα sneakers της Stephanie Kurlow

 

Qin Yung quan

Εκπαιδεύτρια Αυτοάμυνας: Σιγκαπούρη – “GIRL is warrior”

Είναι ακτιβίστρια, αφοσιωμένη στην ενδυνάμωση καθημερινών ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών με στόχο να νιώθουν και να είναι ασφαλείς. Σε έναν κόσμο που θέτει περιορισμούς και φυλετικά στερεότυπα, θεωρεί ότι η ενδυνάμωση αποτελεί το “κλειδί” για τη δημιουργία μιας καλύτερης, ισότιμης κοινωνίας για όλους.

Τα sneakers της Qin Yung quan

 

Naomi Preizler

Αντικομφορμίστρια Μουσικός: Αργεντινή – “GIRL is to be human”

Είναι καλλιτέχνης. Δεν την ενδιαφέρει να ζήσει τη ζωή της σύμφωνα με τις αντιλήψεις των άλλων. Έχει στόχο να εκπλήξει. Δεν θέλει να είναι στατική και βολεμένη, αγαπά την εξερεύνηση και τον πειραματισμό με νέα πράγματα. Δεν δέχεται ότι υπάρχουν πράγματα που είναι αδύνατο να γίνουν. Δηλώνει πρωτοπόρος.

Τα sneakers της Naomi Preizler

 

Kasia Gola

Tech Expert: Πολωνία – “GIRL is disciplined, works hard and achieves”

Ξεκίνησε το Geekgoeschic, μια πρωτοβουλία τεχνολογίας μόδας και το Flowbox, σχεδιάζοντας software για τη δημιουργία special effects για τον κινηματογράφο. Ασχολείται με την έρευνα στην τεχνολογία μόδας. Ένα “κακό κορίτσι” που μαθαίνει, ολοκληρώνει με επιτυχία projects και τρελαίνεται γι’ αυτό.

Τα sneakers της Kasia Gola

Επισκέψου το https://www.conversestories.com/ και Share your story του τι σημαίνει για σένα να είσαι Κορίτσι το 2019, στο Instagram κάνοντας χρήση του Hashtag #InMyConverse & mention @Converse Greece

Η συλλογή “Love The Progress” θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα Collective Stores & Kix.