ΜΟΔΑ

H Hari Nef είναι επισήμως το πρώτο transgender μοντέλο

Η 22χρονη Hari είναι μοντέλο και ηθοποιός και η πρώτη transgender που υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Worldwide, στο οποίο βρίσκει κανείς ονόματα όπως Gisele Bundchen και Gigi Hadid.

”Θέλω να φάω frozen yogurt με την Caitlyn Jenner και να πούμε για κοριτσίστικα πράγματα”, λέει η Hari στη συνέντευξή της για τη Vogue. Σε μερικές εβδομάδες η Nef θα εγκατασταθεί για πρώτη φορά στο Λος Άντζελες, όπου και θα δουλέψει για ένα μεγάλο project το οποίο και δεν αποκαλύπτει.

Η Ηari δε θέλει απλά να δουλεύει, αλλά και να έχει φωνή, ως η πρώτη τρανς γυναίκα που δουλεύει στον χώρο. Ελπίζει πως με την παρουσία της και με το να είναι ανοιχτή στη δουλειά της, μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να κατανοήσουν ότι υπάρχουν τόσοι τρόποι να είσαι τρανς, όσοι και είναι άνθρωποι που είναι τρανς εκεί έξω.

Το να είναι κανείς γυναίκα είναι μια επιλογή, το ίδιο και το να είναι τρανς. Πρόκειται για επιλογές που απευθύνονται και οι δυο σε μένα. Πρέπει να ακούμε τους ανθρώπους και όχι τις ταμπέλες.

Είναι γνωστή για την ειλικρίνεια και τον ενθουσιασμό της. Η Nef ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο, κατά τη διάρκεια της μετάβασής της σε γυναίκα και έχτισε την καριέρα της ενώ ”δημιουργούσε, ξαναδημιουργούσε, μετα-δημιουργούσε τον εαυτό της”. ”Είμαι ένα διαφορετικό κορίτσι, σχεδόν κάθε φορά που κοιτάζω τον καθρέφτη”, λέει η ίδια.

 

Η Hari περπάτησε φέτος στο New York Fashion Week για τους Eckhaus Latta, Hood By Air, και Adam Selman, ενώ συμμετέχει και στο video των Selfridges για τη σειρά Agender. Όπως λέει η ίδια ”Θα μπορούσα να είχα μείνει κρυμμένη στη Βοστόνη και να μείνω στο σπίτι μου για τρία χρόνια, αφού καθώς έκανα την αλλαγή, έκανα και μαθήματα φωνητικής ώστε να είναι πιο θηλυκή η χροιά μου, εγχειρίστηκα και θα μπορούσα να περιμένω να ολοκληρωθεί η μετάβαση για να κάνω το ντεμπούτο μου στο χώρο. Όμως δεν ήθελα να περιμένω”.

Ήθελα να βγω στον κόσμο. Δεν προσπαθώ να γιγαντώσω αυτό που είμαι, αλλά είναι παραπάνω από μια δουλειά για μένα όλο αυτό. Είναι πολιτική.

Η Nef είναι η πρώτη που δήλωσε πως το γεγονός ότι είναι τρανς δεν είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της. “Το φύλο είναι αδιάφορο. Ίσως επιμένοντας σε μια πιο διφορούμενη, απροκάλυπτη και διακριτική θηλυκότητα ως τρανς γυναίκα έχω εκτεθεί περισσότερο στην απόρριψη και σε συγκεκριμένους κινδύνους.”

 

Η ίδια λέει πως δε νιώθει ιδιαίτερα θηλυκή όταν φοράει τόνους μέικ απ, παρόλο που είναι αρκετοί εκείνοι που της λένε ότι αν ντυνόταν και βαφόταν πιο ”γυναικεία” κάθε μέρα, θα παντρευόταν το πολύ σε έναν χρόνο. ”Απλά δεν είμαι εγώ έτσι”, αδιαφορεί εκείνη.

Δεν είναι ότι δε βάφομαι επειδή βαριέμαι, απλά κάνω μια ουσιαστική προσπάθεια για τη θηλυκοποίηση του κορμιού μου και το να έχω αυτοπεποίθηση με αυτό. Δε λέω πως οι γυναίκες με τα ψεύτικα νύχια και στήθη είναι ανασφαλείς. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι απλά θέμα προτιμήσεων και επιλογών.

Μόλις τελείωνε η συνέντευξη η Nef είπε ότι ελπίζει με τον τρόπο ζωής της να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους. ”Δεν αρκεί απλά να βγαίνεις συμπαθητική σ’ ένα περιοδικό. Πρέπει να έχεις και κάτι να πεις.”