TRENDS

Αυτές είναι οι φθινοπωρινές τάσεις στα φορέματα. Θα τις λατρέψεις

ImaxTree

Είμαι άνθρωπος που αγαπάει τα φορέματα πολύ, αλλά δεν τα φοράει αυτό που απλά θα λέγαμε, «σκέτα». Δεν ξέρω γιατί αυτό. Πάντα βρίσκω μια αφορμή να «χώσω» ένα ζευγάρι biker shorts κάτω απ' αυτά, ένα τζιν, ένα κολάν κάτι στην κατηγορία του «παντελονιού», anyway.

Διάβασε ακόμη: Το φόρεμα της Meghan Markle από την περιοδεία στο Cape Town που βγήκε sold out και το shirtdress που έχει ξαναφορέσει

Φέτος σκέφτομαι όμως να τ’ απαρνηθώ. Δεν υπάρχει λόγος να τα χαραμίζω έτσι. Είναι οι τάσεις εξάλλου τόσο, μα τόσο ενδιαφέρουσες που οι αφορμές για να συνδυάσω ένα φόρεμα με παντελόνι, όλο και λιγοστεύουν. Κόβω τις παλιές συνήθειες, λοιπόν, και δεν με χαλάει καθόλου, ειδικά από τη στιγμή που είδα τα τόσο κουλ, φθινοπωρινά trends στα φορέματα για φέτος.

Δες ακόμη: Σου βρήκαμε το ASOS φόρεμα της Ashley Graham που δεν είναι μόνο για εγκύους και κοστίζει 24.99 ευρώ

Έχοντας διατηρήσει λίγη από την αύρα των ανοιξιάτικων τάσεων, τα στιλ φορεμάτων για τη σεζόν έχουν όλα όσα χρειαζόμαστε για εμφανίσεις που είναι τόσο-όσο κλασικές αλλά και fashion forward αρκετά ώστε να μην πεις «πάλι τα ίδια φοράω φέτος». Παρακάτω, οι 5 αγαπημένες μας.

Fall florals

 

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος τα φθινοπωρινά φλοράλ φορέματα αποτελούν από τις τάσεις που επιστρέφουν δριμύτερες αυτή τη σεζόν. Με πιο “dark” χαρακτήρα απ’ ότι τα φλοράλ μοτίβα που φοράμε την άνοιξη ή το καλοκαίρι, το pattern αυτό είναι φανταστικό για μια εποχή σαν το φθινόπωρο. Είναι κομψό, είναι κάτι το διαφορετικό και ταιριάζει φανταστικά με key items της φθινοπωρινής γκαρνταρόμπας, όπως τα αγαπημένα σου ankle boots ή τζιν μπουφάν.

Rib

 

Τα πλεκτά, body-con φορέματα, αυτά δηλαδή που αγκαλιάζουν το σώμα κάνουν την παρουσία τους και πάλι αισθητή στις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις. Με μια δόση casual αισθητικής, χωρίς να καθιστά το φόρεμα αυτό κατάλληλο μόνο για το μεσημέρι αλλά και το βράδυ, τα πλεκτά (γνωστά και ως rib -αυτά που έχουν ανάγλυφες γραμμές πλεκτού στρέτς υφάσματος) φορέματα είναι το τέλειο ρούχο για τις μέρες εκείνες που θες να φοράς το ίδιο ρούχο από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Puffy

 

Τα ογκώδη, oversized φορέματα τόσο που χωρούν δυο άνθρωποι μες το ρούχο, είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν. Το στιλ τους θυμίζει κάτι από τις ενδυμασίας της βικτωριανής εποχής με πιο λιγότερο σύνθετες γραμμές φυσικά. Πρόκειται για ένα ρούχο που λόγω της τόσο χαλαρής σιλουέτας του, θέλει μια τολμηρή με το στιλ της γυναίκα, για να το υποστηρίξει απόλυτα. Κατά τα άλλα, σκέψου τις μέρες πριν την περίοδο που είσαι πρησμένη και δεν ήξερες τι να φορέσεις. Ε, τώρα ξέρεις.

Plaids

 

Tα αγαπημένα καρό έχουν την τιμητική τους και αυτή τη σεζόν (από το καλοκαίρι θεωρούνται μια από τις πιο hot τάσεις του καλοκαιριού). Ό,τι καρό θέλεις μπορείς να το φορέσεις από τα πιο κλασικό κόκκινο-μπλε-πράσινο μέχρι και αυτό που με τεράστια τετράγωνα σχήματα και ασπρόμαυρη απόχρωση.

Μπλε

 

Μπορεί η Pantone να κήρυξε το Χρώμα της Χρονιάς το κοραλλί αλλά οι στιλάτες γυναίκες στους δρόμους των μεγαλουπόλεων φαίνεται να έχουν άλλες προτιμήσεις. Επιλέγουν το γαλάζιο aka baby blue για τα φορέματά τους, είτε πρόκειται για ένα stylish φούτερ/φόρεμα, είτε για ένα πλεκτό ή κλασικό κρουαζέ. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ένα χρώμα που ταιριάζει με πολλές διαφορετικές τονικότητες και που συνδυάζεται εύκολα και με άλλες αποχρώσεις.

 

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree