DIOR

PFW: Φεμινισμός και κομψότητα στην καινούργια συλλογή της Dior

AP Photo/Christophe Ena

Τι καθιστά την Maria Grazia Chiuri ένα καλό match για τον οίκο Dior; Αγαπάει τις γυναίκες. Το ίδιο ίσχυε και για τον Christian Dior. Αγαπούσε το γυναικείο φύλο, κάτι το οποίο εκφραζόταν κάθε φορά στα ρούχα που δημιουργούσε.

Το ίδιο και η Maria Grazia Chiuri. Λατρεύει τις γυναίκες και είναι πάντα το επίκεντρο των συλλογών της. Η βασική πηγή έμπνευσής της. Δημιουργεί τις συλλογές της, πάντα με γνώμονα του πώς μπορεί να σχεδιάσει ρούχα μέσα στα οποία μια γυναίκα μπορεί να νιώσει αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και κυρίως; Να βρει τον εαυτό της μέσα απ’ αυτά.

Έτσι και σε αυτή την περίπτωση. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, η Chiuri παρουσίασε την F/W’19 συλλογή για τον οίκο Dior. Σε ένα σκηνικό που δημιούργησε ο artist Tomaso Bingo, το Musee Rodin, γέμισε με εικόνες γυμνών γυναικών που πόζαραν σαν τα γράμματα της αλφαβήτου.

AP Photo/Christophe Ena

 

AP Photo/Christophe Ena

Η σχεδιάστρια για άλλη μια φορά, «βούτηξε» στα αρχεία του Christian Dior και την ιστορία του οίκου για την φθινοπωρινή συλλογή. Μας προσκαλεί λοιπόν, να εξερευνήσουμε τον ρόλο που έχει η ταυτότητά μας σε αυτό τον πλανήτη, παρακινώντας μας να είμαστε unapologetic με τις πράξεις μας. Μια κοπέλα που φοράει το t-shirt της Chiuri που πάνω του αναγράφει «Feminist», δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε κανέναν για ούτε για το «ποια είναι», ούτε για το αν φοράει όμορφα ρούχα.

Μια συλλογή ως επί το πλείστον, βασισμένη στα χρώματα του μαύρου-λευκού-κόκκινου, τα ρούχα αλλά και το styling των ρούχων είχαν μια σοφιστικέ θηλυκότητα που έχουν πάντα οι συλλογές της σχεδιάστριας.

Εμείς, συλλέξαμε τα αγαπημένα μας looks και μέσα απ’ αυτά βλέπουμε λίγο καλύτερα τα βασικά στοιχεία της συλλογής.

AP Photo/Christophe Ena

 

AP Photo/Christophe Ena

Tα ’90s vibes ήταν ξεκάθαρα σε όλη την συλλογή της Dior. Λατρεύουμε τον άτυπο φόρο τιμής στο καρό, ένα pattern που άνθισε την δεκαετία αυτή.

AP Photo/Christophe Ena

 

AP Photo/Christophe Ena

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στα διαφορετικά υφάσματα είναι κάτι που συχνά ιντριγκάρει την σχεδιάστρια και που υπάρχει πάντα στις συλλογές τις. Το συγκεκριμένο look έχει έναν εκ βαθέων ρομαντισμό που κάπως «τσαλακώνει» με το δερμάτινο bucket hat.

AP Photo/Christophe Ena

 

AP Photo/Christophe Ena

Φυσικά, και τα t-shirts έκαναν την γνωστή εμφάνιση τους στην πασαρέλα της Dior με αυτό που αναγράφει «Sisterhood Global» να είναι το αγαπημένο μας με διαφορά.

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

Ένα μαύρο πουκάμισο συνδυασμένο με ένα τόσο θηλυκό φόρεμα, με heart λαιμόκοψη είναι ένας από τους λόγους που μας αρέσει η συλλογή. Το «πάντρεμα» του αυστηρού πουκαμίσου με το ρομαντικό αυτό φόρεμα, είναι ακαταμάχητο.

AP Photo/Christophe Ena

 

AP Photo/Christophe Ena

Οι φαρδιές δερμάτινες ζώνες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην συλλογή, τονίζοντας θαυμάσια τις καμπύλες των μοντέλων. Άλλο ένα homage στο γυναικείο σώμα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Christophe Ena