VEGAN

Η πρώτη Vegan Εβδομάδα Μόδας είναι γεγονός

Διανύουμε τον μήνα, όπου τα fashion weeks έχουν αρχίσει να απασχολούν τον κόσμο της μόδας παγκοσμίως. Οι μεγάλες πρωτεύουσες θα έχουν την τιμητική τους, ενώ θα κληθούμε να υποδεχθούμε την έλευση μίας διαφορετικής εβδομάδας μόδας που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Los Angeles.

Σε μία φάση, όπου η μόδα έχει αλλάξει σελίδα, η αειφορία και η πράσινη προσέγγιση σχετικά με τον σεβασμό του περιβάλλοντος αφορούν πια τους πιο διάσημους οίκους, η Vegan Fashion Week έρχεται να συμπληρώσει το παζλ, Το Los Angeles δεν είναι τυχαία επιλογή, αφού είναι πρόσφατα έγινε η μεγαλύτερη πόλη στην Αμερική που απαγόρευσε τη χρήση της γούνας.

 

Σκοπός της Vegan εβδομάδας μόδας, η οποία θα διαρκέσει 4 μέρες, είναι να δώσει ένα τέλος στην εκμετάλλευση των ζώων, εκπαιδεύοντας ταυτόχρονα το καταναλωτικό κοινό να έχει ηθικό-κοινωνική και περιβαλλοντική συνείδηση σχετικά με τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι οι διάσημοι οίκοι μόδας και τα brands που έχουν ήδη αλλάξει την τακτική τους σχετικά με τον σεβασμό απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον. Η Stella McCartney είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, ενώ αξίζει να σου θυμίσω την απαγόρευση της χρήσης γούνας από πολλούς οίκους.

 

Η Emmanuelle Rienda, η οποία είναι η ιδρύτρια της Vegan Fashion Week δήλωσε ότι σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι ο σεβασμός για την ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα των ζώων και το περιβάλλον. Η πρώτη προσπάθεια έχει ήδη δρομολογηθεί, με την Rienda να ευελπιστεί ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

 

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/veganfashionweek