FASHION SHOW

Στη φούξια πασαρέλα του Jacquemus στο λιβάδι με τις λεβάντες ζήσαμε το απόλυτο καλοκαιρινό όνειρο

Αν νόμιζες ότι ο Karl Lagerfeld ήταν ο μόνος σχεδιαστής που μπορούσε να διοργανώσει τα πιο εντυπωσιακά fashion shows, τότε έκανες λάθος. Και εμείς την ίδια εντύπωση είχαμε με εσένα, γιατί ως τώρα πιστεύαμε ότι επιδείξεις μόδας που έχουν πραγματοποιηθεί στο Σινικό Τείχος ή που περιλαμβάνουν διαστημικούς πυραύλους έτοιμους για απογείωση ότι ήταν τα πιο φαντασμαγορικά shows που είχαμε δει. Ο Jacquemus κατάφερε να μας διαψεύσει.

Δες ακόμη: Τα fashion shows του Karl Lagerfeld που άλλαξαν τη μόδα

Ο Simon Porte Jacquemus είναι ένας πολύ ιδιαίτερος σχεδιαστής. Είναι ένας που έγινε ευρύτερα γνωστός τον τελευταίο χρόνο, λόγω των υπερτεράστιων ψάθινων καπέλων που δημιούργησε πρώτος (μη βλέπεις τώρα που ξένα και ελληνικά brands τον έχουν κοπιάρει) και των σούπερ μικροσκοπικών bags που παρουσίασε πιο πρόσφατα σε πασαρέλα του. Ο Jacquemus είναι ο τέλειος άνθρωπος για να σχεδιάζει ρούχα που είναι τόσο Instagram-ικά που ίσως καμιά φορά είναι δύσκολο να τον πάρεις στα σοβαρά.

Προσωπικά, τον θεωρώ πραγματικό καλλιτέχνη. Αν ξεπεράσεις τα memes που έχουν γίνει viral στα social media για τις “out-there” δημιουργίες του, ο Simon είναι αβάσταχτα ρομαντικός. Έχει άμεση επαφή με τη ρομαντική του πλευρά μία που την εκφράζει πάντα μέσα από τη δουλειά του: είτε πρόκειται για καμπάνιες που κάνει που θυμίζουν πίνακες ζωγραφικής, είτε γιατί στήνει το πιο εντυπωσιακό fashion show για την 10η επέτειο του brand του.

Διάβασε ακόμη: Η μικροσκοπική τσάντα που δε χωράει ούτε το κραγιόν σου

Σκέψου μόνο μια φούξια πασαρέλα 500 μέτρων, μέσα σε ένα χωράφι από μοβ λεβάντες. Είναι δυνατό να μη μιλάμε για έναν “true artist”; Φυσικά και είναι και οι δημιουργίες του για το show που το επιβεβαιώνουν ακόμη περισσότερο.

“Le Coup de Soleil”

«Ο θρίαμβος του ήλιου» ή αλλιώς το «κάψιμο» από τον ήλιο. Για τα 10 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του brand του, ο Jacquemus οραματίζεται το καλοκαίρι. Αποτίει φόρο τιμής στην εποχή αυτή και «μιλάει» για τα καλοκαίρια που πέρασε σαν παιδί στην Γαλλία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“LE COUP DE SOLEIL” 10 YEARS ANNIVERSARY SHOW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus) στις

 

Στη Προβηγκία μέσα σε ένα καταπράσινο λιβάδι με λεβάντες, ο Jacquemus βλέπει το δικό του καλοκαίρι να ζωντανεύει. Πανέμορφα φλοράλ μοτίβα, μια χρωματική παλέτα που θα μπορούσες να τη «φας» στις αποχρώσεις του φούξια και παστέλ ροζ, μοβ, λιλά, πορτοκαλί, μπλε, πράσινου και κίτρινου και αέρινα υφάσματα που είναι η επιτομή του καλοκαιριού, απαρτίζουν τη συλλογή του.

 

Τα ντελικάτα παστέλ πανωφόρια από τα form-fitting σακάκια, μέχρι και τα oversized σακάκια ήταν μια ωδή στη γυναικεία θηλυκότητα.

 

Οι μίντι πλισέ φούστες και τα φωτεινά structured παντελόνια που θύμιζαν ρούχα «γραφείου» αλλά και τα statement φορέματα ήταν όλα ένα κι ένα, πρόκειται για κομμάτια που θα δούμε να φοριούνται πολύ από τις fashion lovers αυτού του πλανήτη.

Δες ακόμη: H ανοιξιάτικη καμπάνια του Jacquemus είναι σαν πίνακας ζωγραφικής

Η Προβηγκία μέσα από τα μάτια του Jacquemus

Δεν θα μπορούσαμε να δώσουμε βάση στο εκπληκτικό σκηνικό του show. Τα 500 μέτρα της φούξιας πασαρέλας ήταν από τα στοιχεία που συμπεριέλαβε ο Jacquemus στην επίδειξή του και που αποδεικνύουν την ιδιότητά του να δημιουργεί και instagram-ικά αξεσουάρ, αλλά και σετ τα οποία όχι μόνο δείχνουν ωραία στις φωτογραφίες, αλλά θέτουν και τον τόνο της συλλογής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

WELCOME TO MY 10 YEARS ANNIVERSARY SHOW LE COUP DE SOLEIL SUMMER 2020 MY DREAM.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus) στις

 

Το σημείο της Spring/Summer 2020 συλλογής του σχεδιαστή ήταν από τα μέρη που έπαιζε όταν ήταν μικρός. Για την ακρίβεια, το λιβάδι είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά από το πατρικό σπίτι του Γάλλου σχεδιαστή. Επιλέγοντας το σκηνικό αυτό για το show και το γεγονός ότι δημιούργησε μια τόσο ειδυλλιακή εικόνα της εξοχής στην Γαλλία ήταν ένας τρόπος για τον σχεδιαστή για να εκφράσει την παιδικότητα που τον χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

FOR YOU… HUGE THANKS TO MY TEAM….FOREVER

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus) στις

 

Το γεγονός ότι το έκανε παρουσιάζοντάς τη με μια τόσο «ανάλαφρη» διάθεση (στο συναίσθημα που προκάλεσε, όχι στην έλλειψη δημιουργικότητας στα σχέδια), επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Jacquemus ήθελε να μας δείξει πώς οραματίζεται το καλοκαίρι.

 

Τα Instagram-ικά αξεσουάρ

 

Ο Jacquemus είναι «μανούλα» στο να δημιουργήσει αξεσουάρ που έχουν ένα τρομερό “campy” στοιχείο. Τα αξεσουάρ του έχουν πάντα μια δόση υπερβολής. Και αυτό είναι ξεκάθαρο από τη στιγμή που έχει δημιουργήσει από τα πιο τεράστια ψάθινα καπέλα, μέχρι και τις πιο μικροσκοπικές τσάντες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

“LE COUP DE SOLEIL” 10 YEARS ANNIVERSARY SHOW

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JACQUEMUS (@jacquemus) στις

 

 

Για τη SS’20 συλλογή του, δεν απογοήτευσε λοιπόν. Τεράστιες στρογγυλές ψάθινες τσάντες θαλάσσης, statement ψάθινα καπέλα και μικροσκοπικά τσαντάκια περασμένα σαν κολιέ από τον λαιμό των μοντέλων είναι η απόδειξη ότι ο Simon ξέρει να δημιουργεί τα πιο μοναδικά αξεσουάρ τα οποία έχουν μια δόση χιούμορ. Είναι μια ωδή στη σύγχρονη κοινωνία εξάλλου.

 

 

 Η υπερβολή του να φοράμε κάτι γελοία «διαφορετικό», όλα στον βωμό μιας φωτογραφίας για το Instagram είναι ένα μήνυμα που ο σχεδιαστής περνάει μέσα από τα ιδιαίτερα αξεσουάρ του και η αλήθεια είναι ότι τσιμπήσαμε όλες στο δόλωμα. Όπως τσιμπήσαμε και με αυτό το εκπληκτικό show που βλέποντάς το έστω και από μακριά, μας έκοψε την ανάσα. Το σημαντικότερο είναι ότι έστω και διαδικτυακά, ζήσαμε το καλοκαίρι του Jacqemus.

Κεντρική φωτογραφία: instagram.com/victoria_steiner/