FASHION NEWS

H Carine Roitfeld είναι η νέα σύμβουλος μόδας του οίκου Karl Lagerfeld

AP Photo/Jonathan Short

Μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο της μόδας είναι η Carine Roitfeld. Με θέσεις, όπως αυτή της διευθύντριας της Vogue Paris μέχρι το 2010, από την οποία παραιτήθηκε με σκοπό να ανοίξει το δικό της περιοδικό μόδας, το CR Fashion Book, ο αντίκτυπος της δουλειάς της Roitfeld, είναι από εκείνους που έχουν επηρεάσει αδρά τον χώρο της μόδας.

Δε μας ακούστηκε περίεργο, λοιπόν, όταν διαβάσαμε τα νέα της καινούργιας της θέσης: στην Carine Roitfeld ανατέθηκε από το ομώνυμο brand του Karl Lagerfeld, ο ρόλος της “Style Advisor”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα έχει λόγο στις συλλογές που θα παρουσιάζει το label για τις επόμενες τρεις σεζόν.

Η Roitfeld πέρα από ταλαντούχα, είχε μια στενή σχέση με τον θρυλικό σχεδιαστή. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, είχε συνεργαστεί με τον Karl, πολλές φορές, από τη συνεργασία τους όταν κυκλοφόρησαν μαζί το βιβλίο, “The Little Black Jacket”, αλλά και δουλεύοντας παρέα στη συλλογή που είχε δημιουργήσει ο σχεδιαστής για την H&M, το 2004. Η fashion editor έχει δουλέψει στενά με το brand τους τελευταίους μήνες, πάνω σε μια συλλογή που έχει το όνομα “The Edit By Carine Roitfeld”, η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη.

Τα νέα ανακοίνωσε το brand μέσα από το account του Karl Lagerfeld στο Instagram:

 

Η Carine εξέφρασε και η ίδια τον ενθουσιασμό της για την συνεργασία αυτή: «Είμαι ευλογημένη και ευγνώμων που μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω με τον Karl, όλα αυτά τα χρόνια. Είχαμε, όχι μόνο μια επαγγελματική σχέση αλλά και μια βαθιά φιλία. Θα αποτελεί πάντα έναν θρύλο, που επαναπροσδιόρισε τις έννοιες της μόδας, της φωτογραφίας και της δημοσιότητας. Είναι τιμή μου να συνεργάζομαι για το ομώνυμο brand του ως σύμβουλος μόδας, συνεχίζοντας το εμβληματικό όραμά του για τις επερχόμενες τρεις σεζόν».

AP Photo/Jonathan Short

 

H Carine Roitfeld και ο Karl Lagerfeld στις Κάννες το 2012- AP Photo/Jonathan Short

Η Carine θα συνεργαστεί με τον Hun Kim, τον διευθυντή σχεδιασμού του label Karl Lagerfeld, με σκοπό να τιμήσουν την ξεχωριστή ματιά του.«Έχουμε ήδη μια δυνατή σχεδιαστική ομάδα την οποία είχε δημιουργήσει ο Karl, συμπεριλαμβανομένου και του Hun Kim, τον οποίο είχε ορίσει ως διευθυντή σχεδιαστή ο Lagerfeld», δήλωσε ο Pier Paolo Righi, CEO του οίκου. «Σε συνδυασμό με το ταλέντο της Carine ως σύμβουλος μόδας, θα γιορτάσουμε την εμβληματική αισθητική του Karl, φέρνοντάς την και πάλι στη ζωή», συνέχισε λέγοντας.

Η πρώτη συλλογή της Carine Roitfeld στον ρόλο της ως σύμβουλος μόδας του label, Karl Lagerfeld, θα αφορά την Spring/Summer συλλογή για το 2020.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Jonathan Short