FASHION TRENDS

5 τάσεις από τις ανδρικές συλλογές για να φορέσεις κι εσύ

ImaxTree

Είμαστε στον 11ο μήνα του 2019 που σημαίνει ότι σε λιγότερο από 2 μήνες θα υποδεχτούμε το 2020. Η ζωή προχωράει και η κοινωνία εξελίσσεται (αργά ή γρήγορα, εξελίσσεται) και απόψεις του τύπου «αυτό το ρούχο είναι ανδρικό, δεν μπορώ να το φορέσω» δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στον τρόπο που ζούμε. Το να κατηγοριοποιούμε ανθρώπους, καταστάσεις και την ίδια τη μόδα, δεν μας επιτρέπει να δούμε πέρα από το δάχτυλό μας και το δάσος των άπειρων πιθανοτήτων που μας προσφέρει νέους τρόπους αντίληψης, σκέψης αλλά και ντυσίματος, πράγματα τα οποία, εν τέλει, μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι.

Διάβασε ακόμη: 5 στιλιστικά tips από καλοντυμένους άνδρες

Η μόδα έχει προτάξει αυτή τη φιλοσοφία πολλάκις: από icons της ποπ κουλτούρας από τη drag queen Divine και την «ασχημόμορφη» γυναικεία παρουσία της, την Madonna που το στιλ αλλά και ο τρόπος ζωής της ήταν ελεύθερα προς μετάφραση αλλά και με τον θηλυπρεπή Prince που φορούσε τακούνια επί σκηνής, ενώ είχε σεξουαλικές περιπτύξεις με γυναίκες. Η ιστορία της μόδας και της κοινωνίας, γενικότερα, έχει αποδείξει ότι στους ανθρώπους αλλά και το στιλ, δεν χωράνε ταμπέλες.

Δες ακόμη: 4 unisex fashion items που θα αναβαθμίσουν το στιλ σου

Το τι θεωρείται «γυναικείο» και τι «ανδρικό», είναι στην άποψη του καθενός. Το ζήτημα είναι ένα: αν δεις κάτι που σου αρέσει, δεν έχει σημασία αν είναι στις γυναικείες ή στις ανδρικές συλλογές μόδας, να είσαι αρκετά ελεύθερη ώστε να θέλεις να το φορέσεις, χωρίς να υπάρχει απαραίτητα η αντίληψη του «αυτό μοιάζει με γυναικείο, άρα μπορώ να το φορέσω». Η μόδα, όπως και το στιλ, όπως και η σεξουαλικότητα και πολλά άλλα πράγματα στη ζωή, δεν έχουν μόνο δύο όψεις και το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλες πηγές έμπνευσης από τις οποίες μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες για τις εμφανίσεις μας είναι το εκπληκτικό της υπόθεσης. Γι’ αυτό μπορείς να κάνεις το εξής: να μην βλέπεις μόνο τις γυναικείες συλλογές μόδας όταν θέλεις να ενημερωθείς για τη μόδα. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και με τις ανδρικές, πράγμα που θα σου προσφέρει εξίσου αρκετή έμπνευση για τις εμφανίσεις σου. Γιατί στην τελική, αυτό δεν είναι το όλο νόημα; Να κάνεις stylish εμφανίσεις που να σε εκφράζουν; Αν, λοιπόν, σε εκφράζει μια τάση από τις menswear συλλογές, τότε ποιος σε σταματάει;

Crossbody τσάντες

ImaxTree

A Cold Wall Spring 2020 (ImaxTree)

Οι τσάντες παίζουν πλέον σημαντικό ρόλο στις εμφανίσεις μας (όχι ότι δεν έπαιζαν προηγουμένως) και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις πασαρέλες για το 2020. Στις ανδρικές συλλογές, οι τσάντες «χιαστή» φαίνεται να είναι ο πρωταγωνιστής, κάτι που δεν μας χαλάει καθόλου, μιας και πρόκειται για μια στιλάτη αλλά και πρακτική τσάντα. Φρόντισε οι crossbody τσάντες που επιλέγεις να μην ξεπερνούν το ύψος των γοφών, για πρακτικούς κυρίως λόγους (όταν περπατάς θα κουνιέται και η τσάντα, δυσκολεύοντας το περπάτημά σου).

Ημιδιάφανα τοπ

ImaxTree

Versace Spring 2020 (ImaxTree)

Άνδρες-γυναίκες έχουν το πράσινο φως να φορούν ημιδιάφανα τοπ, τα οποία βγαλμένα από τα 2000s αντλούν έμπνευση από το rave ρεύμα και προσφέρουν μια πολυδιάστατη αισθητική στις εμφανίσεις μας. Η διαφορετικότητα που αποδίδουν λόγω του ημιδιάφανου υφάσματος είναι ένας από τους λόγους που τα τοπ αυτά κυριάρχησαν τις πασαρέλες των ανδρικών συλλογών. Βλέποντάς το αυτό στα runways μας υπενθύμισε πόσο ένα τέτοιο τοπ μπορεί να αναβαθμίσεις τις εμφανίσεις μας.

Παστέλ

ImaxTree

Louis Vuitton Spring 2020 (ImaxTree)

Οι παστέλ αποχρώσεις, πέρα από το γεγονός ότι η χρήση τους δεν περιορίζεται αποκλειστικά για την ανοιξιάτικη περίοδο, φοριούνται απ’ όλους. Από εσένα, από εμένα, τον κολλητό σου, το αφεντικό ή την αφεντικίνα σου κ.ο.κ. Οι ανδρικές συλλογές γέμισαν με τις αποχρώσεις του baby blue, ροζ, βεραμάν κ.ά., αποδεικνύοντας ότι δεν θεωρούνται αμιγώς γυναικεία χρώματα. Όπως και να ‘χει τα παστέλ έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον ούτως ή άλλως, γι’ αυτό και σου προτείνουμε να τα συμπεριλάβεις ακόμα και στα φθινοπωρινά σου looks.

Tailored κομμάτια

ImaxTree

Rick Owens Spring 2020 (ImaxTree)

Στην ανδρική μόδα πάντα έπαιζε ρόλο το πόσο καλά εφαρμόζουν τα λεγόμενα “tailored” κομμάτια της γκαρνταρόμπας, όπως ένα σακάκι ή ένα κοστούμι , ένα πουκάμισο κτλ. Αυτό σαφέστατα ισχύει και στις γυναίκες, μιας και ένα κοστούμι θεωρείται must και στο γυναικείο ντύσιμο. Οι ανδρικές Spring 2020 συλλογές πρόσφεραν άπειρη έμπνευση σε κομμάτια σαν αυτά, υπενθυμίζοντάς μας πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη από tailored pieces στις εμφανίσεις μας.

Ψυχεδελικά prints

ImaxTree

Marni Spring 2020 (ImaxTree)

Λατρεύουμε ό,τι έχει να κάνει με ενδιαφέροντα prints και η αλήθεια είναι ότι οι menswear συλλογές για την άνοιξη, είχαν πολλά ενδιαφέροντα prints, από τα τρόπικαλ, τα φλοράλ, καρό κ.ά. Αυτά όμως που ξεχωρίσαμε εμείς ήταν τα πιο ψυχεδελικού ύφους μοτίβα τα οποία είναι μια μίξη από τη μόδα των δεκαετιών του ’70 αλλά των ’00s. Ρούχα σαν αυτά είναι τα γνωστά και ως “statement” κομμάτια που σιγουρεύουν ότι οι εμφανίσεις σου δεν θα περάσουν απαρατήρητες.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree