CHANEL

Η Cruise collection της Chanel παρουσιάστηκε στο πιο επικό show στο Παρίσι

AP Photo/Christophe Ena

Ο οίκος Chanel φροντίζει να ικανοποιεί πάντα τη φαντασία μας και τη λαχτάρα για παραμύθι με τα φανταστικά fashion shows που στήνει στο Παρίσι. Αυτό κατάφερε να κάνει και με την πρόσφατη Cruise Collection που παρουσίασε στο Grand Palais  στη γαλλική πρωτεύουσα. Βέβαια η περιγραφή ενός ωραίου σκηνικού δεν είναι ικανή να σου μεταφέρει αυτό ακριβώς που συνέβη στην παρουσίαση της Cruise Collection. Το σκηνικό ήταν επικό με ένα τεράστιο κρουαζιερόπλοιο να κλέβει τις εντυπώσεις και τα μοντέλα να κατεβαίνουν σαν επιβάτες τους και να περπατούν γύρω του.

AP Photo/Christophe Ena

AP Photo/Christophe Ena

Στο πλοίο αναγραφόταν το όνομα ‘’La Pausa’’ που ήταν το ίδιο με αυτό της έπαυλης της Gabrielle Chanel στη Γαλλική Ριβιέρα.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ είχαν σαφείς αναφορές στις τυπικές ναυτικές στολές, ενώ το λευκό καλσόν ήταν αυτό που άφησε έντονο το σημάδι του στα looks του catwalk.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Chanel ήταν η πρώτη που παρουσίασε μία συλλογή ρούχων εκτός από τις προγραμματισμένες περιόδους το 1919. Λίγο αργότερα, ο Karl Lagerfeld αναβίωσε αυτή την συλλογή, ονοματίζοντάς την ως ‘’Cruise’’ για όσες γυναίκες δραπετεύουν τους χειμωνιάτικους μήνες από την Ευρώπη και χρειάζονται τα κατάλληλα outfits.

 

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Christophe Ena