ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ

InStyle Awards 2019: Ο “άθλος” της Ellen Pompeο και η τελειότητα της Christy Turlington

Jordan Strauss/Invision/AP

Το ιστορικό Getty Museum στο Malibu της California μπορεί να στεγάζει τα έργα μερικών από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 18ου αιώνα (θα δεις από πίνακες του Vang Gogh μέχρι και του Rembrandt από εδώ και από εκεί), χθες όμως φιλοξένησε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της showbiz.

Διάβασε επίσης: Elle Women in Hollywood – Κόκκινο χαλί: Οι καλύτερες εμφανίσεις κι αυτές που μας προκάλεσαν χασμουρητό

Με αφορμή τα φετινά InStyle Awards 2019 που βραβεύει γυναίκες της showbiz που με τη δουλειά και τη στάση ζωής τους στηρίζουν τον γυναικείο δυναμισμό, πολλές “badass” celebrities παρευρέθηκαν στον χώρο του θρυλικού μουσείου με σκοπό να στηρίξουν τον εν λόγω θεσμό.

Κοιτώντας τα looks στο κόκκινο χαλί, δεν μπορούμε να πούμε ότι είδαμε εμφανίσεις που άλλαξαν για πάντα τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη μόδα. Είδαμε όμως, εμφανίσεις κομψές, στιλάτες και ενδιαφέρουσες γυναικείες προσωπικότητες να υποστηρίζουν απόλυτα τα όμορφα ρούχα που φορούσαν. Επιλέξαμε, λοιπόν, τις 5 αγαπημένες από τη βραδιά και στις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Kirsten Dunst

 

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Tι φόρεσε: Ένα ρομαντικού ύφους φόρεμα του οίκου Rodarte

Γιατί μας άρεσε: Η Kirsten Dunst είχε καιρό να εμφανιστεί στο κόκκινο χαλί (αυτό λόγω της εγκυμοσύνης της) και για την πρώτη της εμφάνιση μετά από καιρό αποφάσισε να κάνει μια που θα συζητηθεί. Με αυτό το φόρεμα, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε την απαράμιλλη κομψότητα που εξέπεμπε το look της. H ηθοποιός επέλεξε ένα φόρεμα, δημιουργία των αδερφών Mulleavy, του οίκου Rodarte, με τις οποίες έχει πολύ καλή σχέση (έχει ποζάρει σε lookbooks, καμπάνιες του οίκου τους, ενώ πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους που κυκλοφόρησαν πέρσι). Της σχεδίασαν, λοιπόν, ένα εκπληκτικό ρομαντικού ύφους column φόρεμα το οποίο μέχρι το σημείο των γοφών ήταν σε ροζ/nude απόχρωση και στολισμένο με στρας. To υπόλοιπο φόρεμα είχε πολύχρωμα βολάν σε παστέλ αποχρώσεις, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο ombre εφέ. Ο ρομαντισμός ήταν το βασικό στοιχείο του φορέματος με τα βολάν στη λαιμόκοψη και το υπόλοιπο φόρεμα και τις σατέν τιράντες και ζώνη, να το εκπέμπουν ξεκάθαρα αυτό.

Ακόμη: Emmy Awards 2019: Οι καλύτερες εμφανίσεις από ένα red carpet που του έλειπε η λάμψη

Νatasha Lyonne

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Τι φόρεσε: Ένα bohemian chic φόρεμα του οίκου Rodarte

Γιατί μας άρεσε: Άλλη μια δημιουργία του οίκου Rodarte στο χαλί του event, αυτή τη φορά με το φόρεμα της Lyonne να έχει πιο bohemian, ’70s αναφορές. Το ροδακινί/nude φόρεμα της Natasha Lyonne ήταν κομμένο και ραμμένο για την ηθοποιό. Όχι μόνο στην εφαρμογή αλλά στο ύφος. Με το γενικότερο στιλ της Lyonne να χαρακτηρίζεται για τη boho chic αισθητική του, το φόρεμα αυτό ήταν ένα ρούχο που «φώναζε» τ’ όνομά της. Η ανάλαφρη και άνετη σιλουέτα, η λεπτομέρεια της διαφάνειας στη λαιμόκοψη και τα βολάν στοιχεία στο τελείωμα του φορέματος αλλά και στους ώμους ήταν οι λεπτομέρειες που εξέπεμπαν αυτή τη ’70s διάθεση στο φόρεμα. Η μπρονζέ αλυσίδα/ζώνη στη μέση ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στο κομψό σύνολό της.

Christy Turlington

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Τι φόρεσε: ένα turtleneck dress του οίκου Marc Jacobs

Γιατί μας άρεσε: Η αγέραστη Christy Turlington έκανε από τις πιο όμορφες εμφανίσεις της βραδιάς. Χωρίς «πολλά-πολλά», από την άποψη του styling, επέλεξε ένα πράσινο Marc Jacobs φόρεμα ζιβάγκο το οποίο ήταν στολισμένο με διακριτικά κρύσταλλα Swarovski. Πέρα από τα διακριτικά διαμαντένια σκουλαρίκια της και την κόκκινη λεοπάρ clutch τσάντα της, το πρώην μοντέλο αρκέστηκε σε μίνιμαλ styling. Το όμορφο φόρεμα και η γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση της, ήταν αρκετά για να μας μαγέψουν.

Ellen Pompeο

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Tι φόρεσε: Μια χρυσή, ριγέ, ολόσωμη φόρεμα

Γιατί μας άρεσε: Πρέπει να είναι πολύ στο στιλ σου ένα τέτοιο ρούχο για να μπορέσεις να το υποστηρίξεις και η Ellen Pompeo, τα κατάφερε φανταστικά. Έχει πολλά στοιχεία η εμφάνισή της που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της: εφαρμοστή ολόσωμη φόρμα με ριγέ pattern που πρέπει ο σωματότυπός μιας γυναίκας να είναι τέτοιος ώστε να μπορεί να την υποστηρίξει απόλυτα. Έπειτα, είναι το χρώμα. Αν δεν ήταν η σωστή τονικότητα χρυσού, το χρώμα μπορεί να έδειχνε κακόγουστο. Όλα όμως λειτούργησαν σωστά και το βασικότερο; Η Ellen Pompeo κατάφερε να δώσει «χαρακτήρα» στη χρυσή της φόρμα, υποστηρίζοντας άψογα το look της.

Zendaya

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Τι φόρεσε: Ένα two-piece κομψό σύνολο Givenchy

Γιατί μας άρεσε: Η Zendaya είναι γνωστή για τα ενδυματολογικά ρίσκα που παίρνει όσον αφορά τις εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί, παρ’ όλα αυτά για τα βραβεία του InStyle, επέλεξε ένα πιο «συντηρητικού» ύφους σύνολο. Εκεί που ρίσκαρε όμως, ήταν στη σιλουέτα του τοπ της. Το Givenchy, two-piece σύνολό της αποτελούνταν από ένα cigarette μαύρο παντελόνι και ένα ασπρόμαυρο, φλοράλ τοπ το οποίο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα, ογκώδη σιλουέτα. H γεωμετρική δε, ασύμμετρη λαιμόκοψη του τοπ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αν και ένα απλό σύνολο, η Zendaya συνδυάζοντας ένα μαύρο παντελόνι με ένα statement τοπ, κατάφερε να κάνει μια stylish εμφάνιση.

January Jones

 Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP

Τι φόρεσε: ένα ρομαντικού ύφους δερμάτινο φόρεμα του οίκου Rodarte

Γιατί μας άρεσε: Τρίτη δημιουργία των Rodarte στο χαλί του θεσμού (οι αδερφές Mulleavy βραβεύτηκαν από τον θεσμό για τη συμβολή τους στη μόδα εξάλλου), και αυτή της January Jones έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Αυτό γιατί υπάρχει ένα ενδιαφέρον «πάντρεμα» δύο αντίθετων μεταξύ τους στοιχείων: από τη μία υπάρχει το χαρακτηριστικό ρομαντικό στοιχείο που έχουν όλες οι δημιουργίες του οίκου Rodarte κάτι το οποίο όμως «βρωμίζεται» από το υλικό και χρώμα του φορέματος. Η αντιπαράθεση του σχεδίου με το μαύρο δέρμα από το οποίο έχει κατασκευαστεί το ρούχο αποδίδει ένα vamp ύφος στην stylish αυτή εμφάνιση της Jones.

 

Kεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP