CELEBRITY STYLE

Jennifer Lopez: Θα παραλάβει το βραβείο “Fashion Icon” στα φετινά CFDA και έχουμε ενστάσεις

Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Έχω υπάρξει μεγάλη φαν της Jennifer Lopez. Η περίοδος που ήταν μαζί με τον P.Diddy και οι εποχές του "Love don't cost a thing" και του "Ain't it funny" ήταν από τις αγαπημένες μου. Το streetwear, κουλ και με την υπερβολική χρήση χρυσών κοσμημάτων στιλ της, ήταν σίγουρα από τις καλύτερες στιγμές της Lopez. Είχε μια τρομερή αυθεντικότητα το στιλ της, στις αρχές των 2000s, με αποτέλεσμα οι εμφανίσεις της να επηρεάσουν το στιλ εκατομμύρια γυναικών σε όλο τον κόσμο.

Από τις Juicy Couture ροζ φόρμες που φορούσε (βλ. “I’m Real” βίντεο) μέχρι και το iconic Versace φόρεμα που φόρεσε στα βραβεία Grammy το 2000, η J.Lo έχει κάνει εμβληματικά looks που μέχρι και σήμερα έχουν αφήσει το στίγμα τους στην μόδα και την ποπ κουλτούρα.

AP Photo/Kevork Djansezian

AP Photo/Kevork Djansezian

Τα πράγματα όμως άλλαξαν στις εμφανίσεις της Jennifer Lopez, όταν μαζί με την αλλαγή στον ήχο της μουσικής της, άλλαξε και το στιλ των ρούχων της. Η λατίνα που έκρυβε μέσα τις, παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στις μουσικές της επιλογές και τελικά και στις εμφανίσεις που έκανε, οι οποίες ξεκίνησαν να έχουν έναν “hit or miss” χαρακτήρα. Την άποψη αυτή δεν υποστηρίζουν όλοι. Υπάρχουν fashion experts, στιλίστες και γενικά, γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που φαίνεται να απολαμβάνουν την πιο mainstream πλευρά που έχει πια το στιλ της Lopez. Σίγουρα, αρκετοί βλέπουν διαφορετικά αυτό που εμείς βλέπουμε με μισό μάτι, όπως τις συχνές προσπάθειές της να φορέσει κάτι «διαφορετικό» το οποίο συνήθως δεν μπορεί να υποστηρίξει (βλ. Grammys 2019) ή την πιο απλοϊκή αντιμετώπιση που έχουν κάποιες εμφανίσεις της. Παρ’ όλα αυτά, δεν ακυρώνουμε σε καμία περίπτωση, την τρομερή επιρροή που ασκεί ακόμα στον κόσμο και τα σαφέστατα πολλά, άλλα looks τα οποία δεν μπορούμε παρά να χαζεύουμε με τις ώρες (βλ. τα animal print μαλλιά που υιοθέτησε πρόσφατα). Απλά είναι αυτό που αναφέραμε προηγουμένως: οι εμφανίσεις της πλέον είναι “hit or miss”, δηλαδή, άλλοτε καλές και άλλοτε όχι και τόσο.

Θα μας πεις, και ποιες γυναίκες δεν είναι έτσι; Είτε είναι παγκοσμίως γνωστές, είτε όχι, όλες έχουμε τις “off” μέρες μας, γι’ αυτό δεν κρίνουμε την JLo. Ίσως απλά να νοσταλγούμε το παλιό-καλό, “Jenny from the block” στιλ της και γι’ αυτό να είμαστε λίγο πιο σκληρές με την JLo του σήμερα. Όπως και να ‘χει, ο υπεύθυνοι των CFDA Awards έχουν πάρει την απόφασή τους, γι’ αυτό και φέτος η καλλιτέχνιδα θα παραλάβει το βραβείο “Fashion Icon”. Ένα βραβείο το οποίο στα χέρια τους έχουν κρατήσει γυναίκες όπως η Naomi Campbell, η Beyonce, η εκλιπούσα, θρυλική διευθύντρια της ιταλικής Vogue, Franca Sozzani, η Rihanna κ.ά.

Ο Steven Kolb, πρόεδρος και CEO των βραβείων μόδας, αναφέρει τον λόγο που επέλεξαν την Lopez για τον τίτλο αυτό: «Το στιλ της Jennifer Lopez είναι τολμηρό, χωρίς αναστολές και ένα που δεν ξεχνάει κανείς». Η Diane von Fustenberg (κι αυτή πρόεδρος των βραβείων) είπε σχετικά: «Σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου και των CFDA μελών μας, λατρεύουν να την ντύνουν για την σκηνή αλλά και στην προσωπική της ζωή. Η Jennifer Lopez χρησιμοποιεί τα ρούχα ως ένα μέσο για να εκφράσει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Σχεδιαστές και φαν ανυπομονούν κάθε φορά να δουν τι είδους statement θα κάνει μέσα από τις εμφανίσεις της», συνέχισε λέγοντας.

Το 2019 είναι μια καλή χρονιά για την Jennifer Lopez, μέχρι τώρα. Στα φετινά βραβεία Grammy εντυπωσίασε το κοινό με το 10λεπτο show που παρουσίασε, ένα φόρο τιμής στην θρυλική δισκογραφική εταιρία, Motown, ενώ λίγους μήνες μετά, αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό της Alex Rodriguez.

Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Photo by Matt Sayles/Invision/AP

Τώρα, θα παραλάβει και το υψηλού κύρους “Fashion Icon” CFDA Award. Πόσο καλύτερα να πάει η χρονιά της;

Κεντρική φωτογραφία: Photo by Evan Agostini/Invision/AP