CELEBRITY STYLE

Κάνουν comeback τα ξεβαμμένα τζιν; Το look της Charlize Theron μας βάζει σε σκέψεις

Jack Plunkett/Invision/AP 

Δεν τα πάω καλά με τα ξεβαμμένα τζιν. Μέχρι και πρόσφατα, έβλεπα ένα τέτοιο παντελόνι στον δρόμο και άλλαζα γωνία. Κάποιο απωθημένο πρέπει να είχα από τα 2000s, την δεκαετία του τα ξεβαμμένα τζιν aka washed jeans έκαναν την παρουσία τους αισθητή στις εμφανίσεις γυναικών και ανδρών.

Αν με ρωτούσες προς τι η δυσαρέσκεια με αυτό το στιλ παντελονιού, θα σου απαντούσα το εξής: γιατί μέχρι και σήμερα βλέπω πολύ κόσμο, να φοράει την ίδια 2000s εκδοχή αυτών των τζιν. Θα σου πω όμως ότι έχω αρχίσει να εξοικειώνομαι με την ιδέα των ξεβαμμένων τζιν. Κάπως λανθασμένα, είχα αυτή την ψυχρή αντιμετώπιση απέναντι τους. Έκρινα βιαστικά, το ομολογώ. Ο λόγος που άλλαξα γνώμη είναι η Charlize Theron. Πριν μερικές ημέρες, η ηθοποιός φωτογραφήθηκε από τους παπαράτσι να βγαίνει από το ξενοδοχείο της στη Νέα Υόρκη, κάνοντας μια αρκετά ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Μία που άλλαξε τελικά την κοσμοθεωρία μου για τα αμφιλεγόμενα (κατ’ εμέ) washed jeans.

H Theron, λοιπόν, εμφανίστηκε φορώντας ένα μπεζ σακάκι, μια κρεμ πουκαμίσα με φιόγκο και ένα ξεβαμμένο τζιν παντελόνι.

Μια εμφάνιση με τέτοιο τζιν είχε κάνει και λίγους μήνες πριν, όταν παρευρέθηκε σε αγώνα του NBA επιλέγοντας ένα πιο σκουρόχρωμο παντελόνι.

Salangsang/Invision for The Harlem Globetrotters/AP

Salangsang/Invision for The Harlem Globetrotters/AP

Βλέποντας τις εμφανίσεις της Theron αναρωτήθηκα από μέσα μου: «Γιατί μου αρέσουν τα looks της; Μήπως τελικά τα ξεβαμμένα τζιν είναι στιλάτα;». Αποφάσισα να ερευνήσω καλύτερα την υπόθεση, κάνοντας μια διαδικτυακή βόλτα στα αγαπημένα μου e-shops. Κοιτώντας τις προτάσεις σχεδιαστών και brands κατάλαβα δύο πράγματα: Πρώτον, τα ξεβαμμένα τζιν είναι ωραία (γιατί οι σχεδιαστές έχουν εξελίξει τα σχέδια του ρούχου αυτού) και δεύτερον, το παντελόνι αυτό, κάνει ένα δυναμικό fashion comeback. Αν, δεν με πιστεύεις, δες τα παρακάτω 5 ξεβαμμένα τζιν παντελόνια και δεις πόσο stylish τελικά είναι ένα ξεβαμμένο τζιν.

Βoyfriend τζιν χαμηλόμεσο, H&M

 

Skinny push-up Kim τζιν παντελόνι, MANGO

Skinny fit lux hyperflex, Replay

 

Jean Sophia σε εφαρμοστή γραμμή, Superdry

 

Τζιν σε ίσια γραμμή, Marks & Spencer

Κεντρική φωτογραφία: Jack Plunkett/Invision/AP