CELEBRITY STYLE

Η στιλιστική λεπτομέρεια στο look της Φαίης Σκορδά που έκανε τη διαφορά. Πάρε μολύβι και χαρτί

NDP Photo Αgency

Υπάρχει ένας όρος που χρησιμοποιείται πολύ από τους experts της μόδας: "wardrobe staples", δηλαδή τα απαραίτητα ρούχα της γκαρνταρόμπας. Τα ρούχα αυτά που, όποια σεζόν ή έτος κι αν διανύουμε, δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από την ντουλάπα μας. Μερικά απ' αυτά είναι ένα μαύρο φόρεμα, ένα τζιν παντελόνι, μια καμπαρντίνα, ένα κοστούμι, ένα λευκό πουκάμισο και η λίστα συνεχίζεται. Γιατί είναι τόσο σημαντικά αυτά τα λεγόμενα "staples" και γιατί «πρέπει» να υπάρχουν στην ντουλάπα μας, μπορεί να μας αναρωτηθείς εύλογα. Η απάντηση είναι απλή: πέραν από το γεγονός ότι πρόκειται για ρούχα που φοριούνται παντός καιρού, τα items αυτά λειτουργούν κάπως όπως το μπαλαντέρ στα χαρτιά: είναι τα τέλεια ρούχα για να «συμπληρώσεις» ένα σύνολο.

Για παράδειγμα: ένα τζιν παντελόνι θα ταιριάξει φανταστικά με το νέο neon τοπ που αγόρασες για το καλοκαίρι. Ή ένα μαύρο σακάκι είναι το τέλειο ταίρι για τα biker shorts σου, ειδικά για τις ψυχρές βραδιές της άνοιξης. Ακόμη και το κλασικό λευκό πουκάμισο θα συνδυαστεί φανταστικά με την αγαπημένη σου statement, μίντι φούστα (μεγάλη τάση της σεζόν και αυτή). Όλα τα κλασικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας έρχονται κάπως μαγικά να εναρμονιστούν με όποια τάση κι αν σκεφτείς.

Αυτό είναι κάτι που οι καλοντυμένες γυναίκες γνωρίζουν καλά. Οι fashionistas αυτού του κόσμου γνωρίζουν ότι αυτά τα ρούχα είναι μια επένδυση για την γκαρνταρόμπα τους, γι’ αυτό και δε λείπουν ποτέ από την ντουλάπα τους. Το ίδιο γνωρίζει και η γνωστή παρουσιάστρια, Φαίη Σκορδά, η οποία επιβεβαιώνει τα λόγια μας με τις εμφανίσεις της. Είτε με τα looks που φοράει στην εκπομπή της, το «Πρω1νό» στον ANT1, είτε με τις καθημερινές της εμφανίσεις η Φαίη Σκορδά καταφέρνει να συνδυάσει άψογα ένα staple της γυναικείας γκαρνταρόμπας, με μια τάση της σεζόν.

Απόδειξη, η πρόσφατη εμφάνισή της. Η Φαίη ανέβασε στο Instagram μια από τις πιο stylish εμφανίσεις της έως τώρα κι εμείς είμαστε εδώ για να την αναλύσουμε.

 

Πάμε να εξετάσουμε καλύτερα το σύνολο που επιμελήθηκε ο προσωπικός της στιλίστας, Βαγγέλης Ζάχος:  

Το look

Για την εμφάνιση αυτή, η Φαίη συνδύασε ένα λευκό πουκάμισο με μια μίντι, πλισέ φούστα σε μεταλλικό χρώμα, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό ένα κλασικό ρούχο με μια από από τις It τάσεις της σεζόν (βλ. metallics). Πολύ έξυπνα, λοιπόν, συνδύασε τη bold φούστα με ένα «απλό» (αλλά διαχρονικό) πουκάμισο, επιτρέποντας στη φούστα να είναι ο πρωταγωνιστής του look. 

Τα αξεσουάρ

Το μυστικό της επιτυχίας του συνόλου της κρύβεται στα αξεσουάρ. Από την animal print, μίνι τσάντα, τα ψηλοτάκουνα πέδιλα και φυσικά τα mirror γυαλιά ηλίου Polaroid. Τα αξεσουάρ ήταν αυτά που ανέδειξαν το look της Φαίης Σκορδά.

Η σημαντική λεπτομέρεια στο look της

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και αυτό ισχύει απόλυτα όταν έχουμε να κάνουμε με τη μόδα. Η Φαίη το γνωρίζει καλά αυτό, γι’ αυτό και η εμφάνισή της έχει μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία στέφει το look με επιτυχία: συνδύασε την ασημί πλισέ φούστα της με τα stylish, ασημί Polaroid γυαλιά ηλίου της. Σε στρογγυλό σχήμα, με μεταλλικό σκελετό και φακό σε στιλ «καθρέφτη», τα γυαλιά της ήταν ο συνδετικός κρίκος που «έδεσε» όλο το σύνολό της. Με ένα ζευγάρι γυαλιά όπως αυτό γνωρίζεις πως δε θα περάσεις απαρατήρητη.

Το συμπέρασμα

Τα μαθήματα που παίρνουμε από την εμφάνιση αυτή είναι δύο: πρώτον, ρούχα όπως ένα λευκό πουκάμισο πρέπει να υπάρχουν πάντα στην ντουλάπα μας, για να πετυχαίνουμε εύκολους και stylish συνδυασμούς. Δεύτερον, καταλαβαίνουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει ένα αξεσουάρ στις εμφανίσεις μας. Και μιλώντας για αξεσουάρ δεν εννοούμε οποιοδήποτε, αλλά τα γυαλιά ηλίου, όπως τα Polaroid που επέλεξε η Φαίη στη συγκεκριμένη εμφάνισή της. Πέραν ότι χαρίζουν έξτρα πόντους στιλ, μας προστατεύουν και από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Δύο σε ένα. Κράτα αυτά τα tips στο μυαλό σου και έφυγες για super stylish εμφανίσεις. Κάν’το όπως η Φαίη!       

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Αgency