STYLE

6 jackets για να υποδεχτείς το φθινόπωρο με στιλ

ImaxTree

Τα πρώτα φύλλα έπεσαν, οι πρώτες βροχές ξεκίνησαν και οι δρόμοι είναι γεμάτοι κόσμο. Όλα προμηνύουν ότι το φθινόπωρο είναι εδώ, ακόμα και αν το γεγονός ότι φοράμε κοντομάνικα μπορεί να μας μπερδεύει για το τι εποχή διανύουμε.

Το σενάριο το έχουμε ξαναδιαβάσει εξάλλου. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που ο καιρός έχει τα σκαμπανεβάσματά του, τη μια μέρα μπορεί να βρέχει και να κάνει ζέστη και την άλλη να απολαμβάνεις τον βραδινό σου περίπατο και να φοράς ένα μπουφάν γιατί κάνει ψύχρα. Γι’ αυτό και το μυστικό για τις φθινοπωρινές μας εμφανίσεις είναι το μπουφάν. Γιατί είναι το μόνο ρούχο που θα μας προσφέρει την ενδυματολογική ασφάλεια που χρειαζόμαστε μια τέτοια εποχή που ο καιρός είναι αναποφάσιστος. Τα πράγματα είναι απλά: ζεσταίνεσαι το πρωί; Θα φορέσεις ένα τζιν και t-shirt. Κρυώνεις το βράδυ θα φορέσεις ένα τζιν μπουφάν από πάνω. 

Ένα jacket είτε πρόκειται για ένα μπουφάν bomber, είτε για τα αγαπημένα μας δερμάτινα μπουφάν και γενικά όποιο στιλ κι αν επιλέξεις -αρκεί να σε αντιπροσωπεύει σαν προσωπικότητα-, είναι η λύση στα ενδυματολογικά μας προβλήματα τώρα το φθινόπωρο.

Τα γυναικεία μπουφάν αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να υποδεχτούμε τη σεζόν με το must αυτό φθινοπωρινό item. Παρακάτω τα jackets που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου φέτος το φθινόπωρο.      

Bomber

ImaxTree

ImaxTree

Οι τάσεις μπορεί να αλλάζουν ανά σεζόν και τα νέα στιλ jacket να αποκτούν μια θέση στην ντουλάπα μας, παρ’ όλα αυτά απ’ αυτή δεν πρόκειται να φύγει ποτέ ένα bomber. Είναι κουλ και κομψό παράλληλα, ενώ οι παραλλαγές που υπάρχουν στην αγορά, με patches, με γράμματα, κεντήματα μέχρι και με παγιέτες, είναι πολλές για να επιλέξεις αυτό που αντιπροσωπεύει καλύτερα το στιλ σου. Αυτό που θα επιλέξεις, λοιπόν, θα καθορίσει και τις περιστάσεις που μπορείς να το φορέσεις. Για π.χ. ένα bomber με παγιέτες μπορείς να το φορέσεις και βράδυ πάνω από ένα φόρεμα.

Shearling

ImaxTree

ImaxTree

Ένα από τα αγαπημένα στιλ μπουφάν τα τελευταία χρόνια είναι το shearling. Τα jackets που περιλαμβάνουν γούνινα στοιχεία από το εσωτερικό του μπουφάν μέχρι και σαν λεπτομέρεια στα μανίκια, είναι από τα must για τη σεζόν. Υπάρχει μια ρετρό αισθητική σ’ αυτά, ενώ τα «είμαι-stylish-ξυλοκόπος» vibes που εκπέμπουν είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αναβαθμίσεις τις καθημερινές σου εμφανίσεις, γιατί το jacket αυτό θα σου προσφέρει άπλετο κουλνες.

Biker

ImaxTree

ImaxTree

Α, τα αγαπημένα δερμάτινα μπουφάν. Δεν νομίζω ότι υπάρχει γυναίκα που να μη θέλει αυτή τη “badass” διάθεση που εκπέμπουν τα δερμάτινα μπουφάν και συγκεκριμένα τα bikers που φωνάζουν «είμαι φανταστική τύπισσα και δεν το κρύβω». Ταιριάζουν δε, με όλα. Με τζιν, φόρμες μέχρι και με φλοράλ φορέματα. Υπάρχει λόγος να μην υπάρχει στην ντουλάπα σου;

Statement μανίκια

ImaxTree

ImaxTree

Φέτος, είναι η σεζόν των έντονων μανικιών. Από μπλούζες μέχρι και πανωφόρια τώρα «στολίζονται» με τα πιο ενδιαφέροντα και έντονα μανίκια που σκοπό έχουν να κάνουν τις εμφανίσεις μας το λιγότερο εντυπωσιακές. Ακόμα και το πιο απλό σύνολο να φορέσεις, ένα πανωφόρι με statement μανίκια θα σηκώσει όλο το βάρος του συνόλου σου προσφέροντάς σου και τις πιο fashion forward εμφανίσεις.

Τζιν

ImaxTree

Το πιο must των must πανωφοριών είναι ένα τζιν μπουφάν. Είναι το jacket/κολλητάρι που το φοράς κάθε μέρα -αν μπορούσες θα το έκανες- και που μαζί έχετε αποκτήσει τις καλύτερες αναμνήσεις. Φέτος, ειδικά που το denim αποτελεί από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, ένα τζιν μπουφάν έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εμφανίσεις μας. Φυσικά, μπορείς να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου με ένα νέο σχέδιο και αυτό γιατί η αγορά προσφέρει πολλές fun επιλογές. Από χρωματιστά τζιν μπουφάν μέχρι και αυτά με κεντήματα και κονκάρδες, το τζιν μπουφάν θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τα πιο ευφάνταστα καθημερινά outfits.

Puffer

ImaxTree

Αν και κατεξοχήν πιο χειμωνιάτικο item, το λατρεμένο puffer (φουσκωτό) jacket τώρα φοριέται και το φθινόπωρο. Είναι εξάλλου το πανωφόρι που έδωσε ένα ενδιαφέρον twist στις καθημερινές μας (και όχι μόνο) εμφανίσεις πέρσι και πρόπερσι γι’ αυτό και παραμένει από τα στιλ μπουφάν που οι designers «σπρώχνουν» προς την ντουλάπα μας, ακόμα και εν μέσω φθινοπώρου. Αν δεν το έχεις φορέσει τόσο καιρό, τώρα είναι η ευκαιρία σου, ενώ είναι τέλειο για τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου και που μπορείς να φοράς πάνω από τα t-shirt σου.

Κεντρική φωτογραφία: ImaxTree