ΧΤΥΠΟΚΑΡΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΕΒΕΡΛΙ ΧΙΛΣ

Luke Perry: Οι 5 αξέχαστες σκηνές του ως Dylan McKay στο “Beverly Hills 90210”

Αν σήμερα είσαι 30 something χθες έλαβες μήνυμα από κάποια φίλη σου ή το έστειλες η ίδια: «πέθανε ο Dylan». Καμία σας δεν ρώτησε «Ποιος Dylan;». Ξεκάθαρα όταν μιλάμε για Dylan εννοούμε τον Dylan του "Beverly Hills 90210", δηλαδή τον Luke Perry που έχασε χθες τη ζωή του μετά από σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί. Αυτός ήταν ο πρώτος Dylan που μάθαμε και μας σημάδεψε βαθιά. Μας σημάδεψε μέσα από σκηνές αλησμόνητες της σειράς που ασχολήθηκε με τις περιπέτειες μιας παρέας στην άλλη άκρη του κόσμου, στην γειτονιά του Beverly Hills της ηλιόλουστης Καλιφόρνια. Εδώ, σαν tribute στον Dylan που αγαπήσαμε θυμόμαστε 5 από αυτές και αποχαιρετάμε τον ηθοποιό που τον υποδύθηκε, με νοσταλγία για εκείνες τις όμορφες μέρες που η απόφαση του μεταξύ της Brenda ή της Kelly ήταν το κύριο θέμα συζήτησής μας στο σχολείο.

Η σκηνή με τη γλάστρα

O Dylan ήταν ένα αγόρι μυστήριο με πολλά οικογενειακά προβλήματα. Μία οικογενειακή συνάντηση στις πρώτες του εξόδους με τη Brenda τον έκανε να είναι ψυχρός απέναντί της, να της σπάσει τα νεύρα και τελικά όταν εκείνη αποφάσισε να φύγει με ταξί αντί για εκείνον, μιας και νωρίτερα είχε κατεβάσει και τα ουισκάκια του και η Brenda ξεκίνησε την πορεία της στη σειρά ως «καλό κορίτσι», έσπασε και μια γλάστρα δίπλα στα πόδια της. Αρκετό τρέξιμο, μια αγκαλιά, μια συγγνώμη και λίγο κλάμμα του Luke Perry αργότερα η σκηνή καταλήγει σε ένα φιλί σαν να μην υπάρχει αύριο. Αχ. Πιο κάτω θα δεις bonus και την πρώτη τους γνωριμία και την πρώτη τους φορά. Βαχ.

 

Ο χωρισμός

Μπορεί η σχέση τους να ξεκίνησε και να συνεχίστηκε on – off αλλά ανάμεσα στους χωρισμούς της Brenda και του Dylan εκείνος που ξεχώρισε ήταν αυτός δίπλα στον ωκεανό. Δεν ήταν τόσο αυτά που ειπώθηκαν, όσο το μουσικό χαλί που δεν ήταν άλλο από την τρελή επιτυχία των 90’s “Losing My Religion” των R.E.M. Για την ιστορία η Brenda τον χώρισε μετά από ένα επεισόδιο στο οποίο φοβήθηκε ότι έχει μείνει έγκυος. Η Brenda φοβήθηκε τον κόσμο των ευθυνών του σεξ και της ενήλικης ζωής και την πλήρωσε ο Dylan. Και όλα ντυμένα με το τραγούδι και την απόγνωση του Dylan στο μάτι.

 

Ο Dylan διαλέγει την Kelly

Οι fan της σειράς έπαθαν σοκ όταν ο Dylan αποφάσισε να είναι με την Kelly και όχι με την Brenda. Νωρίτερα ο Dylan και η Brenda είχαν χωριστεί για ένα καλοκαίρι και εκείνος ήρθε κοντά με την κολλητή της Brenda, την Kelly. Της είπαν την αλήθεια μετά από μήνες και η Brenda τους μίσησε για κάποια επεισόδια. Η εξέλιξη φυσικά καθόλου δεν μας άρεσε αλλά η εικόνα του Dylan να θέλει ξαφνικά να είναι το καλό clean cut αγόρι για χάρη της Kelly μας έκανε να πούμε ένα αυθόρμητο Awww!

 

Ο Dylan μαθαίνει ότι η Kelly τα έχει με τον Brandon

Αχ, η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρνάει στον αφέντη της Dylan αγόρι μου. Τι νόμιζες; Οτι εσύ θα τα έφτιαχνες ωραία και καλά με την Kelly κι εκείνη δεν θα τα έφτιαχνε μετά με τον καλύτερο σου φίλο (και αδερφό της Brenda που απέρριψες τε-λεί-ως συμπτωματικά); Συνέβη κι αυτό αγαπητές μου και ο Dylan το ανακάλυψε και εισέβαλε πιωμένος στο πάρτι της Donna και έκανε χαμούλη. Μετά αποχώρησε αφήνοντας τους όλους προβληματισμένους.

 

Όταν έχασε τη γυναίκα της ζωής του

Πέρα από την Brenda και την Kelly, o Dylan αγάπησε πολύ και την κούκλα Antonia Marchette. Είχε μπλέξει μαζί της για να εκδικηθεί τον μαφιόζο πατέρα της για τον θάνατο του δικού του αλλά την ερωτεύτηκε. Τόσο που την παντρεύτηκε κιόλας. Την επόμενη μέρα από τον γάμο τους η Antonia σκοτώνεται από λάθος κάποιων μαφιόζων που είχε στείλει ο πατέρας της για να σκοτώσουν τον Dylan. Ο Dylan ουρλιάζει και κλαίει στην βροχή κρατώντας την αγκαλιά. Και οι εφηβικές καρδιές ράγισαν για πάντα.