GAME OF THRONES

Game of Thrones: Τα 2 νέα trailers και το “κατά λάθος” spoiler της Arya Stark

Αν κάτι παραμένει ίδιο κι απαράλλαχτο όσα χρόνια βλέπουμε το Game of Thrones, είναι το concept της προώθησης που επιλέγει το HBO σε κάθε νέο κύκλο. ΣΙγή ιχθύος για μήνες, ξαφνικά ένα teaser trailer «σπαζοκεφαλιά» πεταμένο σαν τυράκι στην πεινασμένη μας περιέργεια και λίγο πριν την πρεμιέρα, μια πιο φυσιολογική αλλά συγκρατημένη ροή πληροφοριών, η οποία κορυφώνεται με κάποια απανωτά επικοινωνιακά τρικάκια. Αυτά συμβαίνουν πάνω κάτω από τότε που οι Starks και οι Lannisters έγιναν φίρμες.

Αυτό το έργο λοιπόν, επαναλαμβάνεται και με αφορμή την κάτι παραπάνω από πολυαναμενόμενη τελευταία σεζόν της σειράς. Ακριβώς 2 εβδομάδες πριν την αρχή του τέλους και το HBO κυκλοφόρησε 2 teaser trailers, τα οποία δε σου δίνουν και κάτι επιπλέον σαν πληροφορία, αν έχεις παρακολουθήσει ήδη το official trailer, ωστόσο, στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι.

 

Και τα δύο πραγματεύονται το reunion των Stark, έχοντας φυσικά σε πρώτο πλάνο τη συμμαχία του Jon Snow και της Daenerys Targaryen.

Το πρώτο έχει τίτλο «Μαζί», ακριβώς γι’ αυτό που σου ανέφερα παραπάνω και δείχνει την άφιξη των δράκων με gros plan πάνω από το κεφάλι της Sansa, σε αφήγηση του ενωτικού Τyrion Lannister. «Πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μαζί αλλιώς θα πεθάνουμε», λέει.

Το δεύτερο ονομάζεται «Επιβίωση» και προαναγγέλλει την επανένωση της Arya Stark με τον Jon Snow στο παγωμένο Winterfell. Απ’ όσα έχουν κυκλοφορήσει, όμως, η Arya θα έρθει πιο κοντά κυρίως με τη Sansa και ελαφρώς λιγότερο με τον Jon γιατί είναι κι αυτό το αλισβερίσι με την Daenerys που δεν αγκαλιάζεται θερμά από της γυναίκες της φαμίλιας. Όσο για τη Cersei, περιμένει να γίνει η γκέλα για να κάνει είσοδο.

Αυτά τα νέα μας έρχονται από τα επίσημα «κανάλια» επικοινωνίας της σειράς. Αλλά υπάρχουν πάντα και οι πρωταγωνιστές της, οι οποίοι μιλούν για το Game of Thrones και το τι θα γίνει τέλος πάντων στον 8ο κύκλο. Μεταξύ αυτών, η Maisie Williams, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Jimmy Fallon, την 1η του Απρίλη. Ο παρουσιαστής την πίεζε να αποκαλύψει κάτι, εκείνη προφανώς αρνιόταν, ώσπου κάποια στιγμή της ξέφυγε ότι στο 2ο επεισόδιο ο χαρακτήρας της, η Arya, πεθαίνει. Και πάγωσαν μέχρι και τα τσιμέντα. Ε, μετά αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο. Ψαρώσαμε; ε, όσο να πεις, ήταν πετυχημένη φάρσα.