EUROVISION

Βικτώρια Χαλκίτη: “Απογοητεύτηκα από τον Α’ Ημιτελικό της Eurovision”

ndp

Το 1993 ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκε στη σκηνή της Eurovision, στο πλευρό της Καίτης Γαρμπή με το τραγούδι «Ελλάδα χώρα του φωτός». 9η θέση τότε, 1η θέση στο σύνολο συμμετοχών της στη Eurovision έκτοτε. Η Βικτώρια Χαλκίτη είναι από τις πιο έμπειρες τραγουδίστριες και καθηγήτριες φωνητικής στην ιστορία του θεσμού της Eurovision και ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να σχολιάσει τον Α' Ημιτελικό, αλλά και την απόδοση της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτόν και το έκανε για την εκπομπή «Το Lifestyle φταίει» του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Διάβασε ακόμα: Eurovision 2019: Η ανατροπή στα προγνωστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο μετά τον ημιτελικό

«Έχω βρεθεί και στη σκηνή και πίσω από αυτήν, κάνοντας coaching σε κάποιους τραγουδιστές. Αυτός που έχει σπάσει το ρεκόρ συμμετοχών μου στη Eurovision είναι ο κουμπάρος μου, ο Άλεξ Παναγή, μετά είμαι εγώ» είπε η Βικτώρια Χαλκίτη η οποία φυσικά λατρεύει αυτόν τον θεσμό και δεν χάνει ούτε μία βραδιά του. «Κάθε συμμετοχή έχει τη δική της θέση στην καρδιά μου. Η πρώτη είναι πάντα αυτή που μένει πιο έντονα, ήμουν και πολύ μικρή, έβλεπα ως τότε την Eurovision από το σπίτι και ευχόμουν να βρεθώ σε αυτή τη σκηνή. Ήταν διαφορετικά τα πράγματα τότε δεν είχαμε Playback ήταν όλα ζωντανά και πιο αθώα» είπε χαρακτηριστικά, ξεχωρίζοντας επίσης την χρονιά που παντρεύτηκε και πήγε στη Eurovision. Η χρονιά εκείνη ήταν το 2008. Καλλιτέχνης: η Καλομοίρα, τραγούδι: “My Secret Combination”, Ελλάδα: 3η θέση.

Για τον Α’ Ημιτελικό

«Οι εντυπώσεις μου δεν ήταν οι καλύτερες. Όπως όλος ο κόσμος απογοητεύτηκα λίγο από τα τραγούδια, από τις εμφανίσεις και γενικά όλο το κλίμα δε θεωρώ ότι ήταν τόσο καλό, τουλάχιστον σε αυτό που είδαμε από την τηλεόραση. Από το σπίτι μπορείς να νιώσεις τον παλμό από τον κόσμο που βρίσκεται εκεί. Εγώ δεν ένιωσα την αγωνία και τον παλμό. Είναι πολύ μικρή η Αρένα, ίσως γι’ αυτό. Επίσης οι αποστολές, το green room είναι σε άλλο χώρο, και κάπως μάλλον όλο αυτό χάθηκε».

Όλα για την Εurovision, στο Ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6 καθημερινά 16.00-18.00, στην εκπομπή “Το Lifestyle Φταίει”.

Για τις συμμετοχές Ελλάδας και Κύπρου

«Τα πήγαν πάρα πολύ καλά. Καταλαβαίνω το άγχος τους και των δύο κοριτσιών λόγω των τεχνικών προβλημάτων που είχαν στις πρόβες. Καταλαβαίνω το άγχος του τι θα γίνει τώρα, θα ακούσω καλά, θα μπορέσω να τραγουδήσω. Όλο αυτό μεγαλώνει πριν βγουν στη σκηνή όταν ξέρεις ότι σε βλέπει και 200 εκατομμύρια κόσμος σε όλο τον πλανήτη».

Διάβασε κι αυτό: Τα gay φιλιά της Eurovision που (ευτυχώς) αιφνιδίασαν τα αναχρονιστικά αντανακλαστικά της ΕΡΤ

Οι προβλέψεις για τον τελικό

«Πιστεύω ότι θα έχουμε έκπληξη. Ενώ όλοι νομίζουν ότι θα κερδίσει η Ολλανδία, μπορεί και να κερδίσει η Αυστραλία, παρόλο που δεν είναι φαβορί. Στην παρουσίαση του τραγουδιού είναι φανταστικό αυτό που βλέπουμε απλά το τραγούδι εμένα δεν με ενθουσίασε. Κάτι δε μου κολλάει, κάτι δεν μου ταιριάζει. Η σκηνική παρουσία είναι απίστευτη και κάτι τόσο εντυπωσιακό νομίζω δεν το έχουμε ξαναδεί».

«Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πάει πολύ καλά στον τελικό. Είναι και ξεχωριστό το τραγούδι και ιδιαίτερη η φωνή της Κατερίνας, ξεχωρίζει. Είναι από όλες τις πλευρές και σκηνοθετικά και σαν τραγούδι και σαν τραγουδίστρια, πάρα πολύ όμορφο, δεν υπάρχει περίπτωση να πει κάποιος κάτι αρνητικό. Εγώ έυχομαι στα κορίτσια μας και την Τάμτα που είναι και φίλη μου, να χαλαρώσουν -το ξέρω ότι είναι δύσκολο- και να το γλεντήσουν».

Άκουσε όλη τη συνέντευξη της Βικτώριας Χαλκίτη στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 πατώντας play παρακάτω.

Κεντρική φωτογραφία: NDP Photo Agency