EUROVISION

Eurovision 2019: Οι 10 χώρες που πέρασαν από τον β’ ημιτελικό στον τελικό

AP Photo/Sebastian Scheiner

Πραγματοποιήθηκε και ο δεύτερος ημιτελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision. Ο φετινός διαγωνισμός λαμβάνει χώρα στο Expo Tel Aviv στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με τη συμμετοχή 41 χωρών και με τη Βουλγαρία και την Ουκρανία να απουσιάζουν.

Δες κι αυτό: Eurovision 2019: Όλα όσα είδαμε στον Α’ Ημιτελικό. Από τη Netta μέχρι τη συμμετοχή της Αυστραλίας που λάτρεψε το Twitter

Στον πρώτο ημιτελικό συμμετείχαν 17 χώρες, εκ των οποίων πέρασαν στον τελικό οι 10, ανάμεσά τους και η Ελλάδα με την Κατερίνα Ντούσκα και το “Better Love”, αλλά και η Κύπρος με την Τάμτα και το “Replay”.

 

 

Οι χώρες που πήραν το εισιτήριο

Βόρεια Μακεδονία

Ολλανδία

Αλβανία

Σουηδία

Ρωσία

Αζερμπαϊτζάν

Δανία

Νορβηγία

Ελβετία

Μάλτα

Διάβασε ακόμα: Τα gay φιλιά της Eurovision που (ευτυχώς) αιφνιδίασαν τα αναχρονιστικά αντανακλαστικά της ΕΡΤ

Τα τραγούδια των ”Big Five” (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία) καθώς και του Ισραήλ ως διοργανώτριας χώρας δε διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.

Στον τελικό της 18ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι 20 από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι ”Big Five” και το Ισραήλ.

Για μία απόλυτα Eurovisio-νική εβδομάδα συντονίσου καθημερινά 16:00-18:00 στην εκπομπή «Το Lifestyle φταίει» στο ραδιόφωνο News24/7 στους 88,6.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον β’ ημιτελικό

1. Αρμενία

2. Ιρλανδία

3. Μολδαβία

4. Ελβετία

5. Λετονία

6. Ρουμανία

7. Δανία

8. Σουηδία

9. Αυστρία

10. Κροατία

11. Μάλτα

12. Λιθουανία

13. Ρωσία

14. Αλβανία

15. Νορβηγία

16. Ολλανδία

17. Βόρεια Μακεδονία

18. Αζερμπαϊτζάν

 

Η έναρξη του β’ ημιτελικού

Και πριν σε αφήσω να ηρεμήσεις, μέχρι τον τελικό του Σαββάτου 18/05, να σου πως τα τελευταία νέα. Η Madonna επιβεβαίωσε την παρουσία της. Θα ανέβει στη σκηνή, θα ερμηνεύσει το νέο της single ”Future” και θα λάβει 1 εκατομμύριο ευρώ.

 

 

 

Κεντρική Φωτογραφία:  AP Photo/Sebastian Scheiner