LIFE

Αυτή είναι η πιο σεξιστική διαφήμιση του 2016

Παρακάτω θα δεις ένα φόρεμα της JOY, μιας εταιρείας με ρούχα. Είναι μαύρο κι έχει πάνω μικρά μπλε πουλάκια. Θα ήταν ένα αρκετά χαριτωμένο φόρεμα, αν δεν το διαφήμιζαν με αυτόν τον τρόπο.

Το φόρεμα ονομάζεται “Συνάντησε με τους γονείς”. Στην περιγραφή διαβάζουμε “Δείξε στη μαμά του αγοριού σου, ότι εσύ είσαι το κορίτσι που θα φροντίζει τον μικρό της πρίγκιπα με όμορφα φορέματα που φωνάζουν “κατάλληλη για γάμο”. Οι φούστες μέχρι το γόνατο δείχνουν ότι έχεις επίπεδο, ενώ η ψηλή λαιμόκοψη δείχνει σεβασμό και επίσης θα αποτρέψει τον πεθερό σου από το να πάθει ανακοπή όταν θα σκύψεις στο τραπέζι για μερικά δευτερόλεπτα προκειμένου να φτάσεις τις πατάτες“.

Μισό λεπτό. ΤΙ ΦΑΣΗ;

Ποιος άνθρωπος πίστεψε ότι θα πωληθεί ένα φόρεμα με κριτήριο την εντύπωση που θα κάνει στους γονείς του αγοριού μιας κοπέλας; Και γιατί να μην πάρει κάποια ένα κατοικίδιο για “να φροντίζει”;

Όπως είναι φυσικό, η διαφήμιση αυτή έχει κάνει χαμό κι έχει δημιουργήσει ποικίλα σχόλια στη σελίδα της εταιρείας στο facebook. Η JOY όμως δεν έχει απαντήσει ακόμα.

Καλά μυαλά.