ARIANA GRANDE

200 στη στροφή και με ρωτάνε: είναι η Ariana Grande η μεγαλύτερη pop diva σήμερα;

ap

Βράδυ 22ης Απριλίου 2019: Η Ariana Grande βρίσκεται στη σκηνή του Coachella Festival. Από κάτω, hipsters ντυμένοι με πανάκριβα ρούχα, μαϊντανοί των μουσικών φεστιβάλ, αλλά και σκληροπυρηνικοί Arianators αποθεώνουν την 25χρονη pop star. Κάποια στιγμή, ένα λεμόνι εκσφενδονίζεται από το πλήθος και πετυχαίνει την Ariana Grande.

 

To περιστατικό αποτυπώνεται σε video, που ανεβαίνει αμέσως στο Twitter και trend-άρει ανελέητα όλο το βράδυ. Το site Jezebel ανάγει το περιστατικό σε θεωρία συνωμοσίας: η Ariana φημολογείται πώς έχει πάρει τα διπλάσια χρήματα από τη Beyonce για να παίξει στο Coachella. Το λεμόνι, είναι «όπλο» εκδίκησης από τον στρατό της Queen Bey. Ένα είναι σίγουρο: όλοι και όλα δουλεύουν υπέρ της Ariana Grande.

Ποιο είναι όμως αυτό το κορίτσι, που σε διάστημα έξι ετών έχει κάνει όλο το σύμπαν της σύγχρονης pop κουλτούρας να συζητάει κάθε της κίνηση;

Ας κάνουμε ένα flashback στη ζωή της:

> Η Ariana Grane Butera, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στη Florida, στις 26 Ιουνίου του 1993.

> Ο πατέρας της, John Grande, είναι CEO μιας εταιρείας που κατασκευάζει εξοπλισμό διαβιβάσεων για τον αμερικανικό στρατό.

> Στην ηλικία των 6 ετών, είχε αποφασίσει πώς θα γινόταν μια διάσημη ποπ σταρ.

> Ένα χρόνο αργότερα, έγινε μέλος παιδικού θιάσου της γειτονιάς της, για το ανέβασμα της παράστασης ”Annie”. Υποδύθηκε την Annie. Στο τέλος της παράστασης, έδωσε το πρώτο της αυτόγραφο.

 

> Η Gloria Estefan την είδε σε σαλόνι κρουαζιερόπλοιου να τραγουδάει το ”My Heart Will Go On” και είπε στη μητέρα της ‘«αυτό πρέπει να κάνει όταν μεγαλώσει, να τραγουδάει». Πρόσφατα, η Gloria Estefan δήλωσε ότι θέλει να την υποδυθεί η Ariana, σε μια πιθανή ταινία για τη ζωή της.

> Φοράει ψηλά τακούνια τόσο συχνά που η ίδια πιστεύει ότι «κάτι πολύ παράξενο» της συμβαίνει. Έχει περιγράψει το στυλ της ως «κράμα Audrey Hepburn και Chanel», ενώ ταυτόχρονα την εξιτάρουν τα σκοτεινά, μακάβρια πράγματα, όπως το ”Thriller” του Michael Jackson

 

> Αν και δεν έχει καμία εκπαίδευση στη φωνητική, μπορεί να ερμηνεύσει ως λυρική σοπράνο, με έκταση που φτάνει τις τέσσερις οκτάβες.

> Η ψεύτικη αλογοουρά που φορούσε στην τηλεοπτική σειρά ”Victorious” του Nickelodeon, έχει έξι εκατομμύρια αποτελέσματα αναζητήσεων στο Google Search. Η ίδια έχει πει για τα γυρίσματα εκείνης της σειράς: «Ήταν απαίσια. Φορούσα περισσότερες περούκες από κάθε drag queen που έχει βρεθεί στον πλανήτη γη».

 

> Περίπου 2.000 δολάρια έχει ζητήσει ένας φαν της μέσω Twitter ως αντίτιμο για ένα μισοτελειωμένο μιλκσέικ που ισχυριζόταν πώς είχε αγγίξει η Ariana Grande

> Περίπου 80 λεπτά αργότερα, η ίδια είχε απαντήσει στο Twitter: «Σας ορκίζομαι πως δεν το έχω ακουμπήσει ποτέ».

> Σε ηλικία 11 ετών αποχωρίστηκε τον Καθολικισμό, για να προσηλυτιστεί στην Καμπάλα. Μερικά χρόνια αργότερα επίσης, έγινε φανατική vegetarian.

> Το 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο της album, με τίτλο ”Yours Truly” . Λίγους μήνες αργότερα, την κάλεσε ο – τότε πρόεδρος της Αμερικής- Barrack Obama, για να τραγουδήσει στο Λευκό Οίκο

> Μέχρι στιγμής έχει χτυπήσει 37 tattoo. Σε ένα από αυτά, στην αριστερή της παλάμη, είχε στόχο να γράψει στα ιαπωνικά «Επτά Δακτυλίδια» (ο τίτλος της μεγάλης της επιτυχίας). Το τελικό αποτέλεσμα μεταφραζόταν ως «Μικρό Μπάρμπεκιου».Η Ariana, έχοντας συμβουλευτεί καθηγητή ιαπωνικών, πρόσθεσε έναν έξτρα χαρακτήρα στο tattoo της. Τώρα πια μεταφράζεται ως «Μικρο Μπάρμπεκιου, Δάκτυλο».

> Έχει δημιουργήσει ένα εθνικής εμβέλειας σκάνδαλο με αφορμή ένα ντόνατ: Σε κατάστημα του Λος Άντζελες, με την κάμερα να καταγράφει κάθε της κίνηση, είχε γλείψει ένα ντόνατ χωρίς να το αγοράσει, λέγοντας στη συνέχεια προς το τότε αγόρι της: «Σιχαίνομαι τους Αμερικάνους, την Αμερική». Η ίδια ύστερα από μια επικών διαστάσεων κατακραυγή, είχε ζητήσει συγγνώμη, εξηγώντας πως ό,τι είπε ήταν επειδή ένιωθε ανησυχία για τις διατροφικές συνήθειες των Αμερικανών και αηδία για τις δικές της συνήθειες.

> Το ντόνατ που είχε γλείψει η Ariana, στη συνέχεια εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. Το ενδεχόμενο πώλησής του, δε διαψεύστηκε ούτε επιβεβαιώθηκε.

 

> Έχει 152 εκατομμύρια followers στο Instagram, δηλαδή είναι το δεύτερο άτομο με το μεγαλύτερο κοινό παγκοσμίως, με τον Cristiano Ronaldo να φιγουράρει στην πρώτη θέση. Όταν ανέβασε μια σέλφι στο Instagram δίπλα σε μια συσκευή μαύρου χρώματος, εκατοντάδες post με τίτλους «Η Ariana και ένας μαύρος δονητής»  κατέκλυσαν τα social media. Έπειτα, η ίδια πόσταρε video όπου εξηγούσε ότι «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΝΗΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ!» και γελώντας είπε στο κοινό της «Σας χρειάζεται μια εξομολόγηση!».

> Στίχοι τραγουδιών της έχουν γίνει ατάκες σε πανό για το ετήσιο φεμινιστικό συλλαλητήριο Women’s March, ένα από τα μεγαλύτερα που γίνονται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

Επίλογος:

Το 2019,  η pop είναι ένας ελεύθερος καμβάς δημιουργικής έκφρασης, με τον Kanye West να εμφανίζεται στο Coachella ως ιεροκήρυκας, την Miley Cyrus να ψάχνεται με τις κάντρι καταβολές της, την Billy Ellish να βάζει το όνομά της δίπλα στον ορισμό ‘ποπ σταρ με σύνδρομο Τουρέτ-, την Beyonce να γράφει το manual της γυναικείας χειραφέτησης και ύστερα να το καίει, γιατί στον 21ο αιώνα δεν υπάρχουν manuals για καμία συμπεριφορά. Μέσα σ’ αυτόν τον καμβά, η Ariana κάνει πολλά πράγματα. αναιρεί και επαναπροσδιορίζει διαρκώς τον εαυτό της και ταυτόχρονα είναι ένα εξωπραγματικά απλό κορίτσι, που λέει και κάνει ό,τι σκέφτεται. Ίσως γι’ αυτό είναι η πιο σημαντική, η πιο αναγκαία ντίβα της ποπ σήμερα.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images