SURVIVOR

Survivor: Αυτές είναι οι πιο δύσκολες (και τρομακτικές) δοκιμασίες που έχουν γίνει ποτέ

Θα το πω μια και έξω και ελπίζω να περάσει στο ντούκου και να μην λάβω μηνύματα του τύπου ''Είσαι τρελή/ σνομπ/ ποια είσαι εσύ που θα μας πεις τι είναι καλή τηλεόραση και τι όχι''. Δεν βλέπω Survivor- let me rephrase that, δεν ΘΕΛΩ να βλέπω Survivor, δεν αντέχω την κακή ποιότητά του και προτιμώ να σπαταλήσω αλλιώς το χρόνο μου ενώ προσπαθώ (χωρίς κανένα αποτέλεσμα) να κάνω mute το αντίστοιχο hashtag στο twitter, γιατί βαριέμαι φριχτά τα σχόλια που εμφανίζονται στο timeline μου.

Δεν έχω ιδέα ποιος είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος,  που συζητάνε τα κορίτσια στο γραφείο και δεν καταλαβαίνω το αστείο για το ράγκμπι ή κάπως έτσι, που λένε όλοι και πεθαίνουν στα γέλια. Όχι, δεν είμαι σνομπ, μάλιστα έβλεπα φανατικά το Survivor όταν παίχτηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση (ήμουν με την Ορθούλα) και όταν ανακοινώθηκε ότι θα επιστρέψει στην τηλεόραση, χάρηκα γιατί θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μαζευόμαστε και να το βλέπουμε με την παρέα μου.

Μέχρι που είδα το πρώτο επεισόδιο με το challenge που κράτησε γύρω στις 14376856 ώρες και αποφάσισα ότι δεν θα ασχοληθώ περισσότερο, γιατί πραγματικά πόσες ώρες μπορεί να βλέπει κάποιος το ίδιο πράγμα χωρίς να βαρεθεί; Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και λίγα βίντεο από αντίστοιχα challenges του αμερικάνικου Survivor θα δεις ότι έχουν πολύ καλύτερο μοντάζ και είναι ΠΟΛΥ πιο δύσκολα. Πόσο πιο δύσκολα; Ας πούμε ότι ματώνουν κυριολεκτικά κατά την προσπάθεια και προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα που πραγματικά σου κόβει την ανάσα.

Ύστερα λοιπόν από μια έρευνα στο youtube εντόπισα τα challenges που θα έκαναν τον σκληροτράχηλο Σπαλιάρα (γελάει ο κόσμος) και τον Μπο να φύγουν με συνοπτικές διαδικασίες από το παιχνίδι.

Η δοκιμασία της υπομονής

Μια από τις πιο κλασσικές δοκιμασίες υπομονής, η οποία μπορούσε να κρατήσει ώρες (αλλά *γκουχ* δεν τη βλέπαμε όλη *γκουχ*) και να σπάσει τα νεύρα των παιχτών.

Η δοκιμασία του ‘τραβάτε με και ας κλαίω’

Η ”Kicking and screaming” δοκιμασία στην οποία οι μισοί παίκτες έπρεπε κυριολεκτικά να σύρουν τους συμπαίκτες τους στην άλλη άκρη του γηπέδου, αφού πρώτα τους ξεκολλήσουν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ πάνω από τον στύλο που είχαν γραπώσει.

Η υποβρύχια δοκιμασία

Σε αυτό το σημείο φαντάζομαι οι δημιουργοί των παιχνιδιών απλά ήθελαν να δουν πόσο μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος μέσα στο νερό ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει κόμπους.

Η δοκιμασία με τις λάσπες

Η βουτιά σε λάκο με λάσπες μπορεί να ακούγεται εύκολη αλλά όταν πατήσεις το play θα θελήσεις να κάνεις εμετό. Εγώ προειδοποίησα.

Η ”Buoy Oh Buoy” δοκιμασία

Οι υποβρύχιες δοκιμασίες εμφανίζονται συχνά στο παιχνίδι για να κερδίσει μια ομάδα την ασυλία ή το φαγητό και είναι φυσικά φοβερά κουραστικές και δύσκολες γιατί εκτός από βουτιές, πρέπει να λύσουν και γρίφους. Δεν έφταναν όλα τ’ άλλα δηλαδή.

Η ”step on it” δοκιμασία

Σκαλιά. ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΙΑ. Εσύ θα άντεχες;

Η ”spin cycle” δοκιμασία

Εδώ ένας καημένος παίκτης, όχι απλά ήταν δεμένος σε ένα τεράστιο τροχό, που τον γυρνούσαν δύο άλλοι παίκτες, αλλά έπρεπε να βυθιστεί σε νερό, να γεμίσει το στόμα του με όσο περισσότερο μπορεί και μετά να το φτύσει σε ένα δοχείο. Βασανιστήριο από τα λίγα.

Η ”είδα τα ραδίκια ανάποδα” δοκιμασία

Θυμάσαι που σου έλεγε η μαμά σου, να μην τεντώνεσαι/ τρέχεις/ κάνεις οποιαδήποτε άσκηση μετά το φαγητό; Ε, σε αυτή τη δοκιμασία οι παίκτες έτρωγαν τον άμπακα και μετά κρέμονταν με το κεφάλι κάτω για να δουν ποιος θα αντέξει περισσότερη ώρα.