WATCHLIST

Ο Sacha Baron Cohen είναι ο “Spy” του Netflix και το trailer δεν είναι καθόλου αστείο

Βλέπεις το πρόσωπο του Sacha Baron Cohen σε trailer και θυμάσαι τον Borat, τον Bruno και τον Ali G και δε συμμαζεύεται και στρώνεσαι γιατί περιμένεις να γελάσεις. Αμ δε. Ο Cohen κάνει ένα εντελώς διαφορετικό comeback υποδυόμενος το διάσημο κατάσκοπο Eli Cohen ποίος δούλευε μυστικά στη Συρία, τη δεκαετία του '60 σαν πλούσιος επιχειρηματίας ανεβαίνοντας σταδιακά τα σκαλοπάτια της πολιτικής.

 

Αυτή η διπλή ζωή του στοίχισε την οικογένειά του, από την οποία έμενε μακριά για πάρα πολύ καιρό, ενώ στο τέλος συνελήφθη και κρεμάστηκε δημόσια. Αν και ο Cohen δεν ανοίγει δημόσια τα πολιτικά χαρτιά του, είπε ότι μίλησε πολύ με το cast της σειράς, που ήταν Άραβες μουσουλμάνοι, Παλαιστίνιοι Άραβες και Ισραηλινοί Άραβες, για να μάθει αν θεωρούν ότι το σενάριο είναι προκατειλημμένο.

Διάβασε κι αυτό: Το trailer της ταινίας Downton Abbey είναι πιο royal και από τη σειρά. Η Maggie Smith κλέβει τις εντυπώσεις

Αυτός ο ρόλος δείχνει να σημαίνει πολλά για τον Sacha γιατί επέλεξε να τον υποδυθεί λίγους μήνες μετά το θάνατο του πατέρα του ενώ η οικογένειά του είχε το βιβλίο που αφορούσε τον Eli Cohen με τίτλο “Our Man in Damascus”. «Θεωρώ ότι ήταν ο καλύτερος ηθοποιός του περασμένου αιώνα, γιατί ζούσε μέσα στο ρόλο του για πολλά χρόνια. Νομίζω ότι ντροπιάζει τον Daniel Day-Lewis». Η δική του ερμηνεία πάντως σου προκαλεί ανατριχίλα και σκέφτεσαι πόσο μεγάλο είναι τελικά το υποκριτικό του εύρος.

Μιλάει όμως και για τους κωμικούς ρόλους που έκανε στο παρελθόν, αλλά undercover. «Τελείωσα με αυτό το είδος δουλειάς. Σε στεγνώνει, μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο και δεν σε ανταμείβει. Μπορεί το αποτέλεσμα να είναι καλό, αλλά η διαδικασία είναι επώδυνη και σου προκαλεί δυστυχία. Ακόμα ακούω σειρήνες και πετάγομαι, γιατί με έχουν συλλάβει πολλές φορές».