WATCHLIST

Οι έξυπνες διαφημίσεις

Στα γραφεία της 24media, πάνω από τους υπολογιστές στους οποίους δουλεύουμε, έχουμε τηλεοράσεις. Αυτές συνήθως δείχνουν ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, οπότε όταν παύουμε να βλέπουμε Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη στις οθόνες, ξέρουμε ότι έγινε διαφημιστικό διάλειμμα. 

Το μόνο είδος διαφήμισης που μπορεί πλέον να τραβήξει την προσοχή μου από την οθόνη του υπολογιστή, είναι αυτές που ξεκινούν με μια ερώτηση ενός καθημερινού προβλήματος, και αμέσως σου δίνουν τη λύση, η οποία σίγουρα ξεκινά με το επίθετο “έξυπνος”!

Πρόκειται για την εταιρεία Diamant, ή αλλιώς “ο παράδεισος της πατέντας”, οι ιδιοκτήτες της οποίας τα πάντα εν σοφία εποίησαν. Είναι τόσο μπροστά, ώστε φρόντισαν τα υποκαταστήματα της επιχείρησης σε Αθήνα και Θεσ/νίκη, να βρίσκονται και τα δύο επί της οδού Βαλαωρίτου!

Tα σποτάκια τους διαρκούν κατά μέσο όρο τέσσερα λεπτά και οι πρωταγωνιστές τους είναι πιο επικοί κι από εκείνους που έπαιζαν στις “Οικογενειακές ιστορίες” (παίρνω όρκο ότι ορισμένοι έχουν παίξει και στα δύο). Κανείς τους δεν πιστεύει αυτά που λέει, ενώ οι ατάκες πρέπει να έχουν γραφτεί επί εποχής “Λάμψης” από ξάδερφο του Φώσκολου. Έχω να ακούσω τη φράση “μ’ αυτή την επαναστατική εφεύρεση” από την περίοδο που άκμαζε η ΑΜΑΝ teleshopping. Χαρακτηριστική πινελιά είναι ότι κάθε προϊόν έχει το όνομά του και στα αγγλικά.

Να σημειωθεί κάπου εδώ πως δεν έχω δοκιμάσει κανένα από τα προϊόντα, αν και μερικά φαίνονται όντως “έξυπνα”. Αν υπάρχει κάποιος να καταθέσει τη γνώμη του ως προς την ποιότητα παρακαλώ να τοποθετηθεί στην αγαπημένη φόρμα των σχολίων. Ακολουθεί ένα mash-up για όσους δε βλέπετε τηλεόραση.

Το έξυπνο λάστιχο (ή αλλιώς “κλέβερ χόουζ”)

Με δώρο το πιστόλι επτά θέσεων. Το σετ περιλαμβάνει και το ρολόι.

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Το Κλέβερ Χόουζ είναι το έξυπνο λάστιχο που θα κάνει όλες τις βαρετές δουλειές διασκέδαση”

Το έξυπνο ρολό (ή αλλιώς “κλέβερ πέιντ”)

Με δώρο το δοχείο και το τηλεσκοπικό κοντάρι.

 

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Σκεφτείτε το. Θα βάψετε ολόκληρο τοίχο, χωρίς να σταματήσετε ούτε μια φορά για να γεμίσετε. Δεν είναι φανταστικό;”

Το έξυπνο φωτιστικό

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Τώρα το μισοσκόταδο στα δύσκολα σημεία του σπιτιού είναι παρελθόν. Κάντε τη ζωή σας εύκολη χωρίς καλώδια και πρίζες. Μόνο, με το έξυπνο φωτιστικό.”

Η έξυπνη λάμπα

Highlight στο 2:57

 

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Θυμίζει φαναράκι του περασμένου αιώνα, αλλά είναι μια πανίσχυρη και τεχνολογικά προηγμένη λάμπα με 15 υψηλής έντασης λαμπτήρες led. Κρατήστε τη, κρεμάστε τη, στήστε τη. Ο σχεδιασμός της είναι vintage και θυμίζει γκαζόλαμπα.”

Τα έξυπνα μαχαίρια (ή “κλέβερ νάιβς”)

Δώρο το εργαλείο ξεφλουδίσματος.

 

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Το πράσινο αυτό, πανέμορφο οδοντωτό μαχαίρι, είναι για την πίτσα. Κόβει τα κομμάτια στη στιγμή, χωρίς να την ταλαιπωρεί.”

Το έξυπνο μπαστούνι (*****)

Tα παιδιά σας θα το πουν gadget, δηλαδή “τεχνολογικό επίτευγμα!”

 

Ατάκα που θα σε πείσει να το αγοράσεις: “Το έξυπνο μπαστούνι διαθέτει τρία φωτάκια LED που θα σας βοηθήσουν να περπατάτε άνετα στο σκοτάδι.”

Το έξυπνο τραπεζάκι (ή αλλιώς 18 διαφορετικά τραπεζάκια σε ένα)

Δώρο το ρολόι και η καταπληκτική ποτηροθήκη.

 

Ατάκες που θα σε πείσουν να το αγοράσεις: “Τι ωραίο τραπεζάκι, θέλω να μου πάρει και μένα η μαμά. Ναι, είναι το καλύτερο τραπεζάκι του κόσμου.”, “Για να κάνετε πιο εύκολα τη δουλειά σας, ενσωματώσαμε ένα πανέξυπνο συρταράκι στο μπροστινό μέρος του.”

 

Και τέλος, αν και δεν είναι έξυπνος, δε μπορούσε να λείπει από τη λίστα…

Ο καθαριστής αυτιών

 

Ατάκες που θα σε πείσουν να το αγοράσεις: “Ο καθαριστής αυτιών έχει και ισχυρό φως εξέτασης.”

 

Περισσότερη τηλεόραση στο LadyLike:

The Voice 2: Αυτοί είναι οι βοηθοί–έκπληξη των coaches

10η Εντολή: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Οι γυναίκες του Γιώργου Καπουτζίδη