MASTERCHEF

MasterChef 2: Νικητής ο Τιμολέων Διαμαντής

Οι αιτήσεις ήταν χιλιάδες. Οι ποδιές που δόθηκαν ήταν 50 και τελικά όσοι μπήκαν στο σπίτι και στην κουζίνα του MasterChef. Μετά από τρεις μήνες και κάτι οι δύο φιναλίστ ήταν ο Τιμολέων Διαμαντής και ο Χρήστος Γλωσσίδης. Μετά από πολλές δοκιμασίες και προσθέσεις στις βαθμολογίες, νικητής αναδείχθηκε ο Τιμολέων Διαμαντής με 53 βαθμούς. Αγκαλιά με τον τίτλο του Έλληνα MasterChef αλλά και το έπαθλο των 50.000 ευρώ από απόψε ο Τιμολέων.

Το βράδυ του τελικού οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να φτάσουν τα όρια τους και να τα ξεπεράσουν με ένα τεστ δημιουργικότητας 3 πιάτων (ολοκληρωμένο μενού με ορεκτικό, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο) και αντιγραφή πιάτου. Αυτή η τελευταία δοκιμασία περιλάμβανε: beetrose, αυγό από σορμπέ καρύδας και μπακλαβάς «βραχιόλι».

Τεστ δημιουργικότητας

Τα ορεκτικά

 

Το πιάτο του Χρήστου #MasterChefGR @StarChannelTv #StarChannelTv

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

Τα κυρίως πιάτα

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

Τα επιδόρπια

Έτοιμα τα γλυκά #MasterChefGR @StarChannelTv #StarChannelTv

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

Μετά το μενού των τριών πιάτων ακολούθησε ένα από τα πιο απαιτητικά τεστ δημιουργικότητας που έχουμε νδει κατά τη διάρκεια των μαγειρικών δοκιμασιών.

Οι κορυφαίοι chefs του Funky Gourmet, Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βαθμολογία των παικτών για τα πιάτα του τελικού.

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

Στα παρασκήνια λίγο πριν τον τελικό

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

 

Οι συμμετέχοντες  έλαβαν μέρος σε μια μακρά διαδικασία που περιελάμβανε σταθμούς σε Βαρκελώνη, Λονδίνο και Μιλάνο όπου μαγείρεψαν για τις κουζίνες διακεκριμένων εστιατορίων. Οι βαθμολογίες των guest κριτών σφραγίστηκαν και το αποτέλεσμά τους δεν ήταν γνωστό μέχρι και τον τελικό.

A post shared by MasterChef GR (@masterchefgr) on

Οι βαθμολογίες

Βαρκελώνη

Χρήστος: 8/10

Τιμολέων: 7/10

Μιλάνο

Χρήστος: 7/10

Τιμολέων: 8/10

Λονδίνο

Χρήστος: 7/10

Τιμολέων: 5/10

Τεστ δημιουργικότητας

Χρήστος

Σωτήρης Κοντιζάς: 7/10

Πάνος Ιωαννίδης: 8/10

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 9/10

(ΣΥΝΟΛΟ: 24)

Τιμολέων

Σωτήρης Κοντιζάς: 8/10

Πάνος Ιωαννίδης: 8/10

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: 9/10

(ΣΥΝΟΛΟ: 25)

Αντιγραφή πιάτων

Χρήστος: 6/10

Τιμολέων: 8/10

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Χρήστος: 52 βαθμοί

Τιμολέων: 53 βαθμοί

Nice To Meet You

1. Πιστεύω ότι το μεγάλο μου ατού είναι η αφοσίωση, η πειθαρχία και η αγάπη που έχω για τη γαστρονομία.

2. Αυτό που έχω κρατήσει καλά στο μυαλό μου είναι το να μένω πάντα ο εαυτός μου, να μην ξεχάσω από πού ξεκίνησα και να ευγνωμονώ αυτούς που με βοήθησαν.

3. Θεωρώ ότι και τα δύο έχουν σημασία, οπότε θα δώσω σημασία και στην εμφάνιση γιατί τρώμε πρώτα με τα μάτια αλλά και στη γεύση γιατί εκεί είναι η ουσία.

4. Αυτό που με γοητεύει στο να γίνω διάσημος είναι ότι θα μπορέσω να παροτρύνω νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον κόσμο της γαστρονομίας, θα μπορέσω να αναδείξω τοπικά προϊόντα της περιοχής μου όπως και μικρούς παραγωγούς και τέλος να ξεκινήσω μια «επανάσταση» μέσα στον κόσμο της κουζίνας για να σταματήσει το bullying, η άσχημη συμπεριφορά και η κοροϊδία που δέχονται οι νέοι μάγειρες.

5. Θεωρώ ότι η επιτυχία οφείλεται στη γνώση. Η γνώση είναι δύναμη. Αν δεν έχεις γνώσεις δεν μπορείς να έχεις εξέλιξη στο χώρο της μαγειρικής.

6. Στη ζωή μου βάζω στόχους, γιατί όταν στοχεύεις ζεις και αναπνέεις. Πιστεύω ότι τα όνειρα είναι για αυτούς που κοιμούνται. Αν όμως υπάρχει κάτι που θέλω να πραγματοποιηθεί στο μέλλον είναι να μαγειρέψω δίπλα στο Ferran Adria γιατί του χρωστάμε πολλά σε σχέση με όσα έχει καταφέρει να αλλάξει στη γαστρονομία.

7. Θα ήθελα να μαγειρέψω για το Γιώργο Παπαδάκη, τον δημοσιογράφο. Ο λόγος που θα του μαγείρευα είναι γιατί νομίζω μας «μεγάλωσε» με την πυγμή του και την φωνή του, ακούγοντάς τον κάθε πρωί να μάχεται για όλους τους πολίτες και γιατί είναι η φωνή που άκουγα όταν ξυπνούσα από μικρό παιδί μέχρι τώρα. Θα του μαγείρευα ένα παραδοσιακό σπετζοφάι, μιας και είμαι από το Πήλιο, με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι.

8. Δεν θα παρατούσα για τίποτα και για κανέναν την καριέρα μου. Είμαι στην πιο παραγωγική φάση της ζωής μου, αισθάνομαι πολύ δημιουργικός και αγαπώ υπερβολικά αυτό που μου προσφέρει η μαγειρική.

9. Θα ήθελα να ανοίξω ένα μικρό εστιατόριο χωρητικότητας 20-25 ατόμων με ανοιχτή κουζίνα, με κόνσεπτ στο να αλλάζει καθημερινά το μενού, υλικά από την περιοχή μου και ως βασικότερο συστατικό του όλου θέματος τα βότανα του Πηλίου και οι άπειρες συνταγές που μπορείς να κάνεις με αυτά.