ANNE HATHAWAY

To “Modern Love” είναι η σειρά που θα σε κάνει να ξαναπιστέψεις στην αγάπη (ναι, κι εσένα την πιο κυνική)

Είναι ρομαντικό; Είναι. Είναι κοινωνικό; Είναι. Είναι γλυκόπικρο; Είναι. Έχει happy ending; Έχει. Γενικά, ξέχνα όλα τα κλισέ που σου έρχονται στο μυαλό για τις rom com σειρές και ταινίες. Το Modern Love, στα 8 του αυτοτελή επεισόδια (μόλις μια εβδομάδα μετά την προβολή του ανανεώθηκε και για δεύτερο κύκλο), σε περνάει από όλα τα συναισθήματα που μπορεί να έχει μια ανθρώπινη -ερωτική ή μη- σχέση αγάπης.

Πατρικές φιγούρες, αντισυμβατικές οικογένειες, φλερτ στην τρίτη ηλικία, γάμοι που φτάνουν στο χείλος του γκρεμού από τη ρουτίνα, παράξενα ζευγάρια, πρώτα ραντεβού που δεν ήταν πρώτα ραντεβού, κινηματογραφικοί έρωτες που διαλύθηκαν και ξαναγεννήθηκαν και σχέσεις στα πλαίσια ψυχικών διαταραχών είναι μερικά από τα ζητήματα που θίγονται. Κι όλα αυτά σε μια υπέροχη Νέα Υόρκη, με εκπληκτική φωτογραφία και soundtrack. Αν ακόμα δεν πείστηκες, όλες τις προαναφερθείσες καταστάσεις τις βιώνουν ηθοποιοί όπως οι Anne Hathaway, Tina Fey, Dev Patel, Andrew Scott (ναι ο καυτός παπάς του Fleabag), Andy Garcia, Cathreen Keener και νεότεροι που θα απογειώσουν το γνωστό παιχνίδι «πού τον έχουμε ξαναδεί ρε συ αυτόν;» (θα βοηθήσω: Ozark, How I Met Your Mother, Mad Men, Sex and the City, Fargo, The Deuce, Bates Motel – ναι, είμαι τόσο καλή σε αυτό το παιχνίδι και ναι, έχω δει τόσες σειρές και ναι, ίσως πρέπει να βγαίνω συχνότερα από το σπίτι μου). 

 

Το Modern Love θα το ξεκινήσεις χαλαρά, ίσως μια Κυριακή μεσημέρι, γιατί ΟΚ, δεν υπόσχεται κατασκοπικές δολοπλοκίες, πιστολίδια, ζόμπι, εγκλήματα, ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα. Θα το ξεκινήσεις σαν κάτι που θα δεις σιγά σιγά, όταν οι άλλες σειρές που βλέπεις δεν έχουν βγάλει καινούργιο επεισόδιο. Τελικά όμως θα την πατήσεις. Και θα ξενυχτήσεις Κυριακάτικα να το τελειώσεις (σε προειδοποιήσαμε). Κι ας μην έχει σασπένς και τρόμο και cliff hangers από επεισόδιο σε επεισόδιο (είπαμε, είναι αυτοτελή). Κι ας μην κινδυνεύει ο πλανήτης από εξωγήινους ή ο Πρόεδρος της Αμερικής από σκοτεινές δυνάμεις. Θα κολλήσεις ύπουλα.

Γιατί θα γλυκάνεις, θα τσατιστείς, θα στενοχωρηθείς, θα ταυτιστείς, θα ανησυχήσεις, θα νιώσεις άβολα, θα διαφωνήσεις, θα απορήσεις, θα κάνεις αυτοκριτική, δηλαδή θα νιώσεις πράγματα. Κάτι που δεν στο προκαλούν πολλές σειρές πλέον. Και σίγουρα δεν στο προκαλούν με τόσο διακριτικό, σχεδόν ύπουλο τρόπο. Συνήθως οι δραματικές ή οι ξεκάθαρα ρομαντικές ταινίες και σειρές καταφεύγουν σε μεγάλες σκηνές, σε πυροτεχνήματα – σαν να εμφανίζεται μια neon ψυχαναγκαστική επιγραφή πάνω από την οθόνη που σου λέει «ε και δεν κλάψεις εδώ».

Christopher Saunders/Amazon Studios

Το Modern Love είναι ήσυχο και με υπόκωφα συναισθήματα, νεοϋορκέζικο coolness και μια συνεχή αίσθηση που έχει περιγράψει τέλεια η Rihanna. We found love in a hopeless place. Aυτή είναι η επίγευση της σειράς. Και είναι τόσο ωραία επίγευση.

 

Κεντρική φωτογραφία: Christopher Saunders/Amazon Studios