WATCHLIST

Είδα το νέο “Beverly Hills” και ένιωσα πάλι 13 ετών

ap

Το καλοκαίρι του 1993, συνέβαιναν μεταφυσικά πράγματα στον κόσμο του Beverly Hills 90210: o Brandon Walsh ξεπρόβαλε από την οθόνη της αναλογικής τηλεόρασής μου και έδινε στοργικές αδελφικές συμβουλές στην Brenda, φερόταν σαν γνήσιος κολλητός στον Steve, διαχειριζόταν υποδειγματικά τη φάση «μια γυναίκα- δυο άντρες» με τον Dylan και την Kelly, σεβόταν και υπάκουε τυφλά το αφεντικό του στη σχολική εφημερίδα, την αρχισυντάκτρια Andrea Zuckerman. Τον θαύμαζα τυφλά, τόσο που νόμιζα ότι υπάρχει στην πραγματικότητα, ήταν ο πρώτος - και ο τελευταίος - φανταστικός μου φίλος. Ας πέσουν οι τίτλοι έναρξης παρακαλώ:

 

(ακολουθούν μίνι διάσπαρτα spoilers)

Καλοκαίρι 2019: Ο Brandon Walsh, η Kelly, η Brenda, η Donna, o Dave, o Steve, η Andrea, ανήκουν πια στο χάρτινο παρελθόν των αναμνήσεών μας, στα αναλογικά τρέιλερ του προγράμματος του Mega, λίγο πριν το ”Love, Σόρυ”, λίγο μετά το δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το ”BH90210” είναι μια νέα σειρά βασισμένη στο ”Beverly Hills:902010” και αποτελεί αφορμή ώστε οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τους αγαπημένους teen χαρακτήρες, να έρθουν και πάλι κοντά, μέσα από μια κωμική, αυτοαναφορική ιστορία.

Η ιστορία

 

Οι έξι πρωταγωνιστές υποδύονται τραβηγμένες εκδοχές του εαυτού τους, που συναντιούνται ξανά για μια επετειακή φωτογράφιση και αποφασίζουν να βάλουν μπρος ένα sequel της σειράς που τους ανέδειξε. Ο Jason Priestley θέλει να σκηνοθετήσει τον πιλότο, η Tori Spelling να γίνει η παραγωγός, η Jennie Garth θέλει να βάλει με βύσμα την κόρη της και να θρονιάσει το γιγαντιαίο «Εγώ» της, ο Brian Austin Green να διακόψει τα οικοκυρικά και να επανέλθει στην υποκριτική, ο Ian Ziering να αφήσει στην άκρη τις επιχειρήσεις του και ίσως να βρει ένα νέο έρωτα, η Gabrielle Carteris να πειραματιστεί με τη σεξουαλικότητα της(!).

Το ‘”BH902010” στα πρώτα του επεισόδια, μοιάζει ελάχιστα με την original σειρά στην οποία βασίζεται, με αυτή την πασπαλισμένη με χρυσόσκονη καρτ-ποστάλ που άφησες στα 90s. Οι πρωταγωνιστές δεν κρύβουν τις ρυτίδες τους, ο Jason Priestley είναι πια 50 ετών και η Gabrielle Carteris βαδίζει προς τα 58, η Jennie Garth αισίως 48. Από την άλλη, ο Brian Austin Green μοιάζει 20άρης, o Ian Ziering έχει μεγαλώσει όμορφα, η Tori Spelling βγάζει αβίαστα την ίδια αθωότητα που έβγαζε κάποτε η 20χρονη Donna Martin. Κανείς δεν αντιστέκεται στη φθορά του χρόνου και αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό. 

 Η γοητεία του νέου ”BH90210” κρύβεται στην αυτοαναφορική διάστασή του, που καταλήγει ξεκαρδιστική. Ο Jason και η Jenny είναι οικογενειάρχες και παράλληλα, ερωτοτροπούν ακριβώς όπως ο Brandon και η Kelly στα τηλεοπτικά 90s, o Brian Austin Green και η Tori Spelling στο πέρασμα των επεισοδίων γίνονται ένα με τους θρυλικούς χαρακτήρες του, ο Ian και ο Steve είναι ξεκάθαρα το ίδιο πρόσωπο, εδώ το χωρόχρονο απλά έπαθε βραχυκύκλωμα.

Η ειρωνεία σφιχταγκαλιάζεται με τη νοσταλγία και ύστερα της κάνει κερατάκια πάνω από το κεφάλι. Η πλοκή του remake της σειράς μπλέκεται γλυκά με τις επιμέρους πλοκές των πρωταγωνιστών και το 2019 αγκαλιάζει το 1994. Είναι σαν μια συνάντηση παιδικών φίλων μετά από χρόνια, που δεν αρκούνται σε συγκινήσεις και αναδρομές, αλλά  αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι, με πλήρη απουσία κανόνων.

 

Το κεφάλαιο Shannen Doherty

Εδώ θα δανειστούμε ορολογία από το Contra.gr, διότι η παρουσία της Shannen είναι γκολ από τα αποδυτήρια. Η ηθοποιός έχοντας παλέψει με το τέρας του καρκίνου του μαστού, επιστρέφει στην τηλεόραση πιο φρέσκια και πιο κεφάτη από ποτέ. Αυτοσαρκάζεται διαρκώς με ζητήματα όπως ο άκομψος τρόπος που έφυγε από τη σειρά, έχοντας τσακωθεί με τους περισσότερους συμπρωταγωνιστές της, συγκινεί με την (αληθινή) κολλητή φιλία της με τον Brian Austin Green, πουλάει τρέλα και το διασκεδάζει περισσότερο από όλους, από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίζεται επί της οθόνης.

Και το κεφάλαιο Luke Perry

 

Beverly Hills χωρίς Dylan γίνεται; Ξεκάθαρα όχι. Όμως, όπως αναφέραμε και παραπάνω, το concept αυτής της νέας σειράς είναι ειρωνικό, κουβαλάει μια γλυκιά middle age καφρίλα και επίσης, επρόκειτο για μια παραγωγή όπου ο ίδιος ο Luke, πριν από τον θάνατό του, είχε τονίσει πως δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει, λόγω γυρισμάτων σε κινηματογραφική παραγωγή όπου συμπρωταγωνιστούσε. Παρ’όλα αυτά, ο Luke Perry δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει, να μην μνημονεύεται στο ”BH90210”, στο φινάλε του πρώτου επεισοδίου.

Θα υπάρξει συνέχεια;

Από τη στιγμή που προβλήθηκε το έκτο και τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, υπήρξαν φήμες πως αυτό ήταν και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς. Το πρώτο επεισόδιο του ”BH9210” (6/8/2019) παρακολούθησαν περίπου 4 εκατομμύρια θεατές, επίδοση κολοσσιαία για τις ήσυχες μέρες του Αυγούστου στην αμερικάνικη TV. Στη συνέχεια, η σειρά απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες φίλους και εχθρούς, μισήθηκε και λατρεύτηκε το ίδιο. Χθες, έκανε πρεμιέρα και στην Ελλάδα, αποκλειστικά από το Fox Life και αναμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις και του ελληνικού κοινού. 

Κλείνοντας, τελικά, αξίζει να μπεις στο ταξίδι του ”BH9210”; Εγώ θα πω ναι.  Είναι σαν να συναντάς ξαφνικά τον έφηβο εαυτό σου, στο δωμάτιο που μεγάλωσες. Θα γελάσεις και θα συγκινηθείς, στο τέλος θα κάνετε ”high five”.   

Κεντρική φωτογραφία: Andy Kropa/Invision/AP