WATCHLIST

Δύο τέλειες τηλεοπτικές σειρές για τον χειμώνα

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, σου προτείνει ποιες σειρές να δεις τον χειμώνα.

Τώρα που επιτέλους χειμώνιασε και πλησιάζουν και οι διακοπές των Χριστουγέννων, η ιδανική πρόταση για να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο σου είναι στον καναπέ, αγκαλιά με ποπ κορν, παρακολουθώντας δυο από τις πλέον επιτυχημένες σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης.

1.The Knick

Και μόνο η συνεργασία του Steven Soderbergh με τον Clive Owen είναι αρκετή για να πείσει και τον πιο απαιτητικό θεατή να ξεκινήσει να παρακολουθεί  τη συγκεκριμένη σειρά του καναλιού Cinemax.  Με επιτυχίες όπως το Erin Brockovich, το Traffic, το Ocean’s Eleven και το Contagion στο ενεργητικό του, ο Soderbergh αποτελεί τον ιδανικό υποψήφιο για να αναβιώσει τη Νέα Υόρκη στις αρχές του 1900. Πρόκειται για τη δεύτερη παρουσία του στη μικρή οθόνη, μετά την πολύ επιτυχημένη τηλεταινία Behind The Candelabra. Το The Knick είναι μια δραματική σειρά εποχής που εκτυλίσσεται στο νοσοκομείο Knickerbocker και περιστρέφεται γύρω από την επαγγελματική και προσωπική ζωή του  επικεφαλής γιατρού John W. Thackery, τον οποίο ενσαρκώνει ο Clive Owen, καθώς και του προσωπικού του νοσοκομείου.

Το Knickerbocker λειτουργεί με πρωτοπόρους γιατρούς και νοσοκόμες, που πρέπει να ξεπεράσουν τους περιορισμούς που τους θέτει η επιστήμη της εποχής και να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ασθενείς. Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής Thackery παλεύει με την εξάρτηση του από την κοκαΐνη, ενώ φιλοδοξεί να ανακαλύψει νέες μεθόδους χειρουργικής που θα του εξασφαλίσουν τη φήμη και την αναγνώριση από τους συναδέλφους του. Ζητήματα ηθικής, πίστης, ταξικής  αλλά και φυλετικής διάκρισης είναι μερικά από τα κεντρικά θέματα που πραγματεύεται το σενάριο.

Στα συν της επιτυχημένης σειράς συγκαταλέγονται η εξαιρετική μουσική επένδυση του Cliff Martinez, τα εντυπωσιακά σκηνικά και οι ερμηνείες όλου το καστ.

Η πρώτη σεζόν έκανε πρεμιέρα τον Αύγουστο του 2014 και αποτελείται από δέκα επεισόδια της μιας ώρας. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως η σειρά θα συνεχιστεί και για δεύτερη χρονιά, ενώ είναι σίγουρο πως το The Knick θα φιγουράρει στις επόμενες υποψηφιότητες των βραβείων Emmy

2. Hannibal

H αλήθεια είναι πως οποιαδήποτε αναβίωση του διάσημου μανιακού δολοφόνου, πέραν της πασίγνωστης ενσάρκωσης του κανίβαλου από τον Anthony Hopkins, θα αντιμετωπιζόταν με σκεπτικισμό από κάθε θαυμαστή της Σιωπής των Αμνών. Όμως, το Hannibal του NBC, που έκανε πρεμιέρα τον Απρίλιο του 2013, έπεισε ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Thomas Harris Ο Κόκκινος Δράκος και με τον εξαιρετικό Mads Mikkelsen στον ομώνυμο ρόλο, το Hannibal κατόρθωσε να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές στον πλανήτη.

Η πλοκή αφορά στη σχέση του πράκτορα του FBI Will Graham (Hugh Dancy) με το διαβόητο ψυχολόγο Hannibal Lecter, πριν ακόμα τον συλλάβουν και μπει στη φυλακή. O Hannibal βοηθά τον Graham να εξιχνιάσει τους πιο δύσκολους φόνους, ενώ ταυτόχρονα παίζει μαζί του το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό, όπου άλλοτε είναι εκείνος ο κυνηγός και άλλοτε είναι το θύμα. Το κοινό παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες του Will να αποδείξει πως ο Hannibal είναι και εκείνος ένας ψυχοπαθής δολοφόνος που αρέσκεται να μαγειρεύει και να τρώει τα θύματα του.

Για τις ανάγκες της σειράς του Bryan Fuller επιστρατεύτηκαν διάσημοι σεφ, οι οποίοι ετοιμάζουν τις συνταγές του πρωταγωνιστή και ειλικρινά προκαλούν θαυμασμό για τις εξαιρετικές μαγειρικές ικανότητές του. Ένα μεγάλο κομμάτι της δράσης εκτυλίσσεται άλλωστε μέσα στην κουζίνα του Lecter και γύρω από το τραπέζι που σερβίρει τα ιδιαίτερα εδέσματά του.

Στο καστ συμπεριλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά του Laurence Fishburne και της Gillian Anderson. Κάθε σεζόν του Hannibal αποτελείται από 13 επεισόδια. Τώρα βρίσκεται στο τέλος της δεύτερης σεζόν, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 4 με σκοπό να καλυφθεί το περιεχόμενο όλων των βιβλίων με πρωταγωνιστή το μανιακό δολοφόνο. Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που διατηρεί την αγωνία στα ύψη και δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν.

Μιλώντας από προσωπική πείρα το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως και οι δυο προαναφερθείσες σειρές θα σας καθηλώσουν. Ετοιμαστείτε λοιπόν για ολονύκτιους μαραθώνιους…

Διάβασε επίσης στο Savoirville.gr

From lovers to friends

Μεγάλες προσδοκίες