WATCHLIST

To trailer του “8 λέξεις” θα σου θυμίσει κάτι από Παπακαλιάτη και κάτι από “Κάλπικη Λίρα”

Instagram/andreasgeorgiou

Μπορεί να μην ξέρουμε ακόμα ποιο κανάλι θα προβάλει τη νέα σειρά της ομάδας των Ανδρέα Γεωργίου, Κούλη Νικολάου και Βάνας Δημητρίου αλλά το trailer έχει ήδη κυκλοφορήσει και όχι μόνο αποκαλύπτει τα πρόσωπα που θα συνεργαστούν με τους επιτυχημένους δημιουργούς αλλά και τα σημεία κλειδιά της πλοκής.

Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους ανάμεσα σε άλλους, θα βρίσκονται οι: Πέμη Ζούνη, Απόστολος Γκλέτσος, Γιώργος Παρτσαλάκης, Θάλεια Ματίκα Δανάη Παππά, Ειρήνη Καραγεώργη και Ιάσωνας Παπαματθαίου. Ο τελευταίος παίζει τον αδερφό του Ανδρέα Γεωργίου, τον χαρισματικό και επιτυχημένο αδερφό του συνεσταλμένου καλλιτέχνη Ανδρέα Γεωργίου. Και οι δύο είναι ερωτευμένοι με την ίδια γυναίκα.

 

Σου θυμίζει κάτι; «Να με προσέχεις» 2000 – 2001, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο επιτυχημένος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης ο καλλιτέχνης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου στη μέση. Φυσικά τα ερωτικά τρίγωνα στην τηλεόραση είναι συνηθισμένα και ίσως είναι η Πέμη Ζούνη και η παρουσία της που με μπέρδεψε και μου θύμισε Χριστόφορο.

Διάβασε κι αυτό: Τα ερωτικά τρίγωνα της ελληνικής τηλεόρασης που άφησαν ιστορία

Το σκηνικό μεταξύ Κέρκυρας και Ρώμης μας δείχνει ότι και πάλι πρόκειται για μια υπερπαραγωγή της δημιουργικής ομάδας πίσω από το «Μπρούσκο» και το «Τατουάζ». Η πολιτική είναι σίγουρα στο επίκεντρο της νέας δραματικής σειράς, αλλά σίγουρα τον ρόλο της σε αυτή παίζει και η τέχνη και μάλιστα η ζωγραφική. Το «δεν πουλιέται» του Ανδρέα Γεωργίου στον τηλεοπτικό του αδερφό για τον πίνακα που απεικονίζει τη γυναίκα του μου χτύπησε δεύτερο καμπανάκι. Θυμάσαι το «Δεν πουλιέται» του Δημήτρη Χορν στον σύζυγο της Έλλης Λαμπέτη στην ταινία «Η κάλπικη λίρα»; Κι εγώ.

 

Προς Θεού, κακοπροαίρετα δεν λέω τίποτα και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι στην τέχνη υπάρχει παρθενογένεση. Μακάρι ο Ανδρέας Γεωργίου να πάρει όλες τις αναφορές του κόσμου και να βγάλει μία σειρά υπέροχη. Και το trailer γεμάτο με γνωστούς ηθοποιούς που αγαπάμε και άλλους νεότερους στους οποίους δίνουμε ευκαιρία, μας προϊδεάζει σίγουρα προς αυτή την κατεύθυνση. Προε ένα αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Κεντρική φωτογραφία: Instagram/andreasgeorgiou