WATCHLIST

O Nick Cave σου προτείνει το δικό του ερωτικό soundtrack

Rich Fury/Invision/AP

Το site "Red Hand Files" είναι ο χώρος στον οποίο οι θαυμαστές του Nick Cave μαθαίνουν τα νέα του και του στέλνουν διάφορα ερωτήματα στα οποία κατά καιρούς ο 61χρονος Αυστραλός απαντά. Δύο από αυτά αφορούσαν τον έρωτα, τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια (αυτό το ρώτησε ο Mack) και τη σημασία του τραγουδιού στη ζωή του ως ακροατή (αυτό το ερώτημα το απηύθυνε η Luiza). Ο Cave ένωσε αυτά τα δύο ερωτήματα σε ένα και όχι μόνο τα απάντησε αλλά έφτιαξε και το δικό του ιδανικό ερωτικό soundtrack το οποίο μοιράστηκε με τους fan του.

«Έχουν φτάσει πρωινές ώρες εδώ στο Λος Άντζελες και δεν μπορώ να κοιμηθώ. Ήμουν στο στούντιο όλη νύχτα, δουλεύοντας τα νέα τραγούδια. Οι μελωδίες και τα λόγια τριγυρνάνε στο μυαλό μου γι’ αυτό ζητώ συγνώμη αν το γράμμα μου είναι λίγο ανάστατο. Ρωτάς για το έρωτα Mack και ίσως τελικά αυτό είναι ο έρωτας – ίσως τα τραγούδια είναι η διάλεκτος του έρωτα. Ίσως γι’ αυτό τα προορίζαμε εξαρχής – για να δώσουμε φωνή σ’ αυτό το παράξενο, ανεξιχνίαστο συναίσθημα που μας διαλύει σε όλη μας τη ζωή. Ίσως κάποια τραγούδια είναι η ενσάρκωση του ίδιου του έρωτα και γι’ αυτό μας συγκινούν τόσο βαθιά. Αποτελούν απλούς και ευθείς μηχανισμούς που βομβαρδίζουν την καρδιά – κάτι που άλλα καλλιτεχνικά μέσα δεν μπορούν να πετύχουν με την ίδια καίρια και τρομακτική ακρίβεια.   Ιδού λοιπόν μια λίστα με δέκα πολυαγαπημένα μου τραγούδια αγάπης – παλιά, μελαγχολικά και «σεντιμεντάλ» τραγούδια που έχουν ταξιδέψει μαζί μου μέσα στα χρόνια, έχουν κυριαρχήσει στον κόσμο μου και πάντα με διασώζουν. Πρόκειται για μικρές, ταπεινές βόμβες αγάπης, όμως αγαπητή Luiza, τόσο σημαντικές όσο τίποτε άλλο. Με πολλή αγάπη, Nick», εγραψε εκείνος.

Κι αν εσύ κανονίζεις κάποιο ραντεβού ερωτικό απόψε στο σπίτι, φτιάξε τη λίστα του και πάτα το play.

The Bee Gees- To love somebody

 

Nina Simone – My father

 

Bob Dylan – I threw it all away

 

Van Morisson – Comfort You

(Δυστυχώς, το YouTube δεν το διαθέτει στη χώρα μας οπότε σε αποζημιώνω με ένα άλλο της ίδιας περιόδου το Come Here My Love)

 

Merrilee Rush & The Turnabouts – Angel of the Morning

 

The Moody Blues- Nights in white satin

 

Where’s the playground Suzie – Glen Campbell

 

Karen Dalton – Something On Your Mind

 

Elvis Presley – Always on my mind

 

Carpenters – Superstar

Κεντρική φωτογραφία: Rich Fury/Invision/AP