WATCHLIST

Whitney Houston: Άκου το τραγούδι που μόλις κυκλοφόρησε και είχε ηχογραφήσει πριν 30 χρόνια

Σήμερα Παρασκευή, 28 Ιουνίου, κυκλοφόρησε το τραγούδι της Whitney Houston, "Higher Love" και ταιριάζει γάντι με το mood ενός καλοκαιρινού Σαββατοκύριακου. Η μόνη εκτέλεση ήταν σε μία συναυλία στο Τόκυο το 1990. Η εν λόγω ηχογράφηση προοριζόταν για το τρίτο κατά σειρά album της "I'm Your Baby Tonight", σύμφωνα με το πρώην αφεντικό της Arista Records, Clive Davis που έκανε την ευχάριστη ανακοίνωση μέσω του Instagram. Πρόκειται για τον άνθρωπο που ανακάλυψε τη Houston και την μετέτρεψε σε μία από τις μεγαλύτερες pop τραγουδίστριες όλων των εποχών.

View this post on Instagram

Tomorrow

A post shared by Clive Davis (@clivejdavis) on

 

To “Higher Love” είχε ερμηνευτεί (και κυκλοφορήσει) αρχικά από τον Steve Winwood, το 1986, το οποίο και είχε γράψει μαζί με τον Will Jennings. 7 χρόνια μετά το θάνατο της σπουδαίας τραγουδίστριας, είμαστε σε θέση να απολαύσουμε μία επιτυχία που αποτελεί τον προπομπό πολλών ακόμα που θα έρθουν στη συνέχεια. Σύμφωνα με την Pat Houston, τη σύζυγο του αδερφού της Whitney, και εκτελεστή της κληρονομιάς της τραγουδίστριας, «Το τρέχον πολιτιστικό περιβάλλον διψάει για κάτι ξεσηκωτικό που δίνει έμπνευση. Και ποιος μπορεί να μας εμπνεύσει περισσότερο από την Whitney, την πιο μαγική φωνή όλων των εποχών;»

Διάβασε κι αυτό: MAD VMA 2019: η λίστα των νικητών της φετινής διοργάνωσης

 

Αντί να ακολουθηθεί η πεπατημένη της αρχικής παραγωγής, η RCA Records επικοινώνσε με τον DJ Kygo για μία ιδιαίτερη συνεργασία. O στόχος του ίδιου ήταν να δημιουργήσει κάτι φρέσκο χωρίς να χαλάσει τη διαχρονική τελειότητα της θρυλικής τραγουδίστριας. «Ήθελα να φτιάξω κάτι που να είναι κοντά στο στιλ μου αλλά που να ακούγεται σαν κάτι που θα έκανε η ίδια», δήλωσε στο Rolling Stone.

 

Τι άλλο έχουμε να περιμένουμε; Από ό,τι φαίνεται, πολλά. Ακούγεται ότι θα γίνει μία περιοδεία με το ολόγραμμα της τραγουδίστριας και ένα ολοκληρωμένο album με ακυκλοφόρητο υλικό. Και πολλά άλλα που θα μεταδώσουν την «κληρονομιά» της Whitney Houston και στις επόμενες γενιές.