WATCHLIST

17 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρεις για την Billie Eilish

Richard Shotwell/Invision/AP

Στα περισσότερα κείμενα που συναντάω στο ελληνικό και το ξένο ίντερνετ και μιλούν για την Billie Eilish τη συστήνουν (αν και πλέον δεν χρειάζεται συστάσεις) πάντα ως τη 17χρονη Billie Eilish και αυτό γιατί είναι όντως μια μουσική αποκάλυψη και είναι όντως μόλις 17 χρονών. Και το χειρότερο είναι ότι δεν ξεκίνησε καν φέτος την καριέρα της. Είναι χρόνια -τρία- γνωστή, απλά έκανε τον τελευταίο καιρό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην την ξέρει.

Αυτό λοιπόν θα είναι ένα από τα τελευταία αναγνωριστικά άρθρα για εκείνη, και αφού τόσο συχνά το “17χρονη” συνοδεύει το όνομά της, θα πούμε και εμείς 17 πράγματα για εκείνη.

Είναι μόλις 17 χρονών

Το είπαμε, αλλά ας το επαναλάβουμε. Η Βillie Eilish γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 2001. Επαναλαμβάνω 18 Δεκεμβρίου. Δηλαδή σχεδόν 2002.

Το μεσαίο της όνομα είναι Πειρατής

Δεν φτάνει που την λένε Billie Eilish (και τo Eilish μικρό όνομα είναι), τη λένε και Pirate. Το πλήρες όνομά της είναι Billie Eilish Pirate Baird O’Connell. Baird, το επίθετο της μητέρας, και O’Connell, του πατέρα. Μπορείς πράγματι να βγάλεις ό,τι σου κατέβει όνομα στο παιδί σου, ειδικά αν αυτό είναι μεσαίο. Θυμάμαι στο ‘How I met Your Mother’ που ο Marshal και η Lilly αποφασίζουν να βγάλουν μεσαίο όνομα στο παιδί τους τη φράση “Wait-for-it”, που έλεγε συνέχεια ο Barney, και ως θεατής θεώρησα ότι κανείς δεν θα έκανε κάτι ανάλογο στην πραγματική ζωή. Little did I know.

Οι γονείς της είναι ανθυποσελέμπριτι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Happy Birthday Love! Your birthday takes center stage today!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maggie May Baird (@maggiembaird) στις

Μια που αναφέραμε τους γονείς της, είναι η Maggie Baird και ο Patrick O’Connell, είναι και οι δύο ηθοποιοί και κάτι σου θυμίζουν αμυδρά, γιατί έχουν παίξει μικρούς ρόλους σε γνωστές παραγωγές.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο LA

Όπως είπαμε οι γονείς της ανήκουν στη βιομηχανία του θεάματος και ας μην έγιναν ποτέ μεγάλα ονόματα. Η ενασχόληση της Billie με το θέαμα ήταν μάλλον αναπόφευκτη.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα 14

Είχε αρχίσει να τραγουδάει και να γράφει μόνη της κομμάτια από τα 11, με το πρώτο της να είναι εμπνευσμένο από το ‘Walking Dead’, στα 14 όμως έκανε το μεγάλο μπαμ με το ‘Ocean Eyes’.

Ο αδερφός της παίζει μεγάλο ρόλο στην καριέρα της

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Completely absurd that this is my “job”

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FINNEAS (@finneas) στις

Ο Finneas O’Connell είναι ο μεγαλύτερος αδερφός της, το “μεγάλο” βέβαια είναι σχετικό, αφού και εκείνος είναι μόλις 21. Ο αδερφός της ήταν εκείνος που τη μύησε στη μουσική, έχει γράψει πολλά από τα τραγούδια της και εμφανίζεται και συχνά μαζί της στη σκηνή.

Έκανε χορό

H Billie έτσι όπως την βλέπεις, δεν θα σου έκανε ότι έκανε σύγχρονο χορό και πανιά. Και όμως έκανε. Μάλιστα στον χορό ίσως οφείλει και την καριέρα της ή μάλλον το σωστό timing, για να ξεκινήσει η καριέρα της. Η δασκάλα του χορού της, που γνώριζε ότι η Billie ασχολούταν με τη μουσική, της ζήτησε μία σύνθεση, για να τη χορογραφήσει. Ο Finneas, o κατά 4 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός της, είχε ήδη έτοιμο το ‘Ocean Eyes’ και σκόπευε να το ηχογραφήσει με τη δική του μπάντα. Το παραχώρησε όμως στην Billie, το ηχογράφησαν και το ανέβασαν στο Soundcloud, για να το στείλουν στη δασκάλα, το τραγούδι έγινε viral από το πουθενά και σε ένα βράδυ η ζωή της άλλαξε.

Πάσχει από το Σύνδρομο Tourette

Κάποιοι φαν της έκαναν βίντεο απομονώνοντας τα τικ της Billie Eilish και αναρωτήθηκαν αν πάσχει από το Σύνδρομο Tourette. Τότε η Billie  παραδέχτηκε πως είναι αλήθεια  και οι φαν της την αγάπησαν ακόμα περισσότερο.

Είναι πολύ ειλικρινής

Εκτός από το Tourette, η Billie είναι πολύ ειλικρινής και αυθόρμητη σε ό,τι και λέει και μπορείτε να το καταλάβετε παρακολουθώντας οποιαδήποτε συνέντευξή της. Σε μία πρόσφατη, τι ρώτησαν “Τι σκέφτεσαι τώρα”; και εκείνη απάντησε “Πόσο πολύ με γράφει το μοναδικό άτομο που δεν θα ήθελα να με γράφει”. Πείτε μου, ποιος άλλος έχει απαντήσει έτσι σε συνέντευξη. Ένας από τους κύριους λόγους που είναι τόσο αγαπητή η Billie είναι εκτός από το ταλέντο της, το πόσο αυθεντική και relatable είναι.

Έκλαψε με μαύρο δάκρυ

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

side by side bottom is no fx whatsoever top is final cut incase you didnt believe it

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish) στις

Για το κλιπ του ‘When the party’s over’ η Billie Eilish εμπνεύστηκε από έναν φαν της που της έστειλε μια ζωγραφιά του με την ίδια να κλαίει με μαύρα δάκρυα. Η Billie ενθουσιάστηκε και αποφάσισε να το γυρίσει. Όπως πόσταρε και στο ίνσταγκραμ το μαύρο δάκρυ έπεφτε κανονικά στα μάτια της και δεν προστέθηκε στο μοντάζ.

Δεν έχει πάει ποτέ σχολείο

Η Billie Eilish ήταν από πάντα αυτό που λένε οι Αμερικάνοι homeschooled. Αποφοίτησε μάλιστα από το Λύκειο στα 15 δίνοντας εξετάσεις και έτσι ούτε πέρασε ούτε θα περάσει ποτέ της την σχολική καγκελόπορτα.

Eίναι η πιο μεγάλη φαν του ‘Office’

Το ‘Office’ είναι μια από τις πιο ωραίες κωμωδίες που έχει υπάρξει και η Billie είναι η μεγαλύτερη φαν του. Το παρακολουθεί κυρίως τα πρωινά στο κινητό της και το έχει δει ολόκληρο άπειρες φορές. Το Billboard έβαλε τον Rainn Wilson, που στη σειρά υποδύεται τον Dwight, να της κάνει ένα απαιτητικό κουίζ και η Billie τα πήγε τέλεια.

Δεν ήξερε ποιες είναι οι Spice Girls, η Hilary Duff, η Hilary Swank

Σε συνέντευξή της έχει πει πως έβλεπε την ταινία των ‘Spice Girls’ και νόμιζε ότι ήταν απλά μια ταινία για ένα φανταστικό συγκρότημα. Σε άλλη συνέντευξη της, ένας παρουσιαστής της έδωσε ένα πάπλωμα Lizzie McGuire, ο χαρακτήρας που έκανε διάσημη τη Hilary Duff, και η Billie δεν είχε ιδέα ποια ήταν. Σε μία ακόμα συνέντευξη που αναφέρθηκε η  Hilary Swank πάλι δεν ήξερε ποια είναι. Η Billie Eilish να υπενθυμίσουμε γεννήθηκε το 2001,  όλες όμως οι παραπάνω κυρίες ήταν στην επικαιρότητα το πολύ μέχρι το 2004, που η Billie ήταν τριών. Επομένως οι Spice Girls, η Hilary Duff, η Hilary Swank είναι μόνο κάποιες από τις και τους σελέμπριτι που δεν θα έχει ιδέα ποιοι είναι.

Ήταν Bielieber

Η Billie Eilish έχει παραδεχτεί πολλές φορές το πόσο τρελή φαν του Justin Bieber ήταν. Έχει πει μάλιστα ότι είχε τόσο κόλλημα μαζί του που τώρα νιώθει σαν να είναι πρώην αγόρι της και ότι όταν έμαθε ότι η Hailey Baldwin άλλαξε το όνομά της σε Hailey Bieber, έκλαψε ενστικτωδώς, γιατί στα 12 της αποκαλούσε τον εαυτό της Billie Bieber. Στο φετινό Coachella τον γνώρισε πρώτη φορά από κοντά και μπορείτε να δείτε την αντίδρασή της στο βίντεο.

Δεν της αρέσει το μπλε της μαλλί

H Billie Eilish έχει ταυτιστεί με το χρώμα μπλε εξ αιτίας του χρώματος των μαλλιών της, του τραγουδιού ‘Ocean Eyes’, γιατί -οκέι- ο ωκεανός είναι μπλε, ακόμα και του ονόματος Billie, που μοιάζει ηχητικά με τη λέξη μπλε. Όπως έχει πει, δεν ξέρει πως της ήρθε να τα βάψει μπλε, γιατί μισεί το μπλε, και ένας από τους λόγους που τα έχει κρατήσει είναι επειδή είναι πολύ δύσκολο να ξεβάψει το μπλε από το μαλλί.

Δεν της αρέσει το στιλ της να μοιάζει με κάποιου άλλου

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

OUTSIDELANDS

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BILLIE EILISH (@billieeilish) στις

Το στιλ της Billie Eilish είναι το στιλ της Billie Eilish (όπως οι αρνητικές απόψεις είναι το αντίθετο από τις θετικές). Η Billie έχει ένα ξεχωριστό τρόπο να ντύνεται και να φορτώνεται με ρολόγια και κοσμήματα, αρκετά διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλη ποπστάρ. Θυμίζει κάτι ανάμεσα Avril Lavigne στα δικά της 17 και γκάνγκστα ράπερ. 

Και ο ήχος της όμως δεν μοιάζει με κανενός άλλου

Η μουσική της σε στοιχειώνει. Έχει τη θλίψη των emo, τους ήχους της ASMR, ενώ ένας φαν της έχει χαρακτηρίσει τη μουσική της ως alternative trap και ο χαρακτηρισμός την βρήκε σύμφωνη. Το σίγουρο είναι πως έχει κάτι πολύ δικό της.

 

Κεντρική Φωτογραφία: Richard Shotwell/Invision/AP