WATCHLIST

H Rachel Weisz θα υποδυθεί την Elizabeth Taylor σε βιογραφική ταινία. Τη λες και εξαιρετική την επιλογή

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Η ζωή της Elizabeth Taylor μάς έχει χαρίσει τουλάχιστον 2 ταινίες τα τελευταία 7 χρόνια και τώρα ετοιμάζεται τρίτη. Δεν ξέρουμε τι σκέφτονταν όταν επέλεγαν τη Lindsay Lohan για να υποδυθεί την ερωτική και έντονη προσωπικότητα της Taylor στην ταινία "Liz and Dick" (2012), κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις πολύ κακές κριτικές. Αντιθέτως, δύο χρόνια μετά, η Helena Bonham Carter ενσάρκωσε την Taylor και την πολυτάραχη σχέση της με τον Richard Burton στην ταινία "Burton and Taylor" (καμία ευρηματικότητα στους τίτλους) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, κυρίως για τη χημεία με το συμπρωταγωνιστή της, Dominic West.

 

Η τρίτη προσπάθεια θα είναι μάλλον και η πιο «γόνιμη» γιατί δεν πραγματεύεται τον μεγάλο έρωτα της Elizabeth Taylor με τον Richard Burton, ενώ πρωταγωνίστρια θα είναι η Rachel Weisz (ε πόσο λάθος να πάει αυτό); Η βιογραφική ταινία θα έχει τον τίτλο “A Special Relationship” και θα εξερευνήσει τη διαδρομή της ηθοποιού στον ακτιβισμό για το AIDS, μέσα από τη σχέση της με τον γκέι βοηθό της Roger Wall, στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Το φιλανθρωπικό της έργο ξεκίνησε το 1985, μετά το θάνατο του φίλου και συμπρωταγωνιστή της, Rock Hudson. Η Taylor συνέβαλε σημαντικά στην ίδρυση του μεγαλύτερου Οργανισμού για την έρευνα του AIDS αλλά δημιούργησε και το δικό της Οργανισμό, το 1991, για να ενημερώσει τον κόσμο πάνω στο κομμάτι της πρόληψης.

Δες κι αυτό: The Crown: Η τρομακτική ομοιότητα της ηθοποιού με την αληθινή Diana αποτυπώνεται σε μία φωτογραφία

 

«Το κοινό πάντα συναρπάζεται από τις ιδιωτικές ζωές των iconic stars του Χόλιγουντ. Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκεται η Elizabeth Taylor και η συγκεκριμένη ταινία ρίχνει φως στο χιούμορ και την ανθρωπιά αυτής της γυναίκας. Αυτή η πλευρά της Elizabeth, σε συνδυασμό με το απίστευτο ταλέντο της Rachel, θα δημιουργήσει ένα υπέροχο αποτέλεσμα», δήλωσαν οι παραγωγοί της ταινίας Iain Canning και Emile Sherman.

 

Ως συνήθως, το Χόλιγουντ κρατά τα χαρτιά του κλειστά ως προς τις ημερομηνίες γυρισμάτων και προβολής ή του ποιοι θα πλαισιώσουν τη θεά Weisz αλλά αυτό που ξέρουμε είναι ότι το σενάριο έχει ήδη γραφτεί από το σεναριογράφο του “Slumdog Millionaire”, Simon Beaufoy και θα σκηνοθετηθεί από το δίδυμο Bert and Bertie, δηλαδή από τους Katie Ellwood και Amber Finlayson.

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP