WATCHLIST

“Once Upon a Time in Hollywood”: H ερώτηση-σπόντα που εκνεύρισε τον Tarantino για τον ρόλο της Margot Robbie

Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Στη συνέντευξη Τύπου για τη νέα ταινία του Quentin Tarantino, ''Once Upon a Time in Hollywood'', που έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καννών, ακούστηκε και μία ερώτηση που δεν άρεσε καθόλου στο σκηνοθέτη. Η ρεπόρτερ των New York Times, με ομολογουμένως αρκετά νεύρα που αποτυπώνονταν στη φωνή και το πρόσωπό της, του έκανε την εξής ερώτηση:

 

«Quentin, έβαλες στην ταινία σου μία γυναίκα ηθοποιό με τεράστιο ταλέντο, το οποίο έχει αποδείξει σε ταινίες όπως το “I, Tonya” και το “Wolf of Wall Street” με τον Leonardo. Επέλεξες όμως συνειδητά να της δώσεις λίγες ατάκες. Γιατί, λοιπόν, ακούμε τόσο λίγο τη φωνή της»;

«Απορρίπτω την υπόθεση στην οποία προέβης» ήρθε η θυμωμένη απάντηση του σκηνοθέτη που την κατακεραύνωσε με ένα βλέμμα.

Ακολούθησε μία σύντομη σιωπή, την οποία «γέμισε» με τακτ η Margot Robbie, σχολιάζοντας τη συμμετοχή της στην ταινία και για το πώς ένιωσε, ουσιαστικά υπερασπιζόμενη το σκοπό του ρόλου της ως Sharon Tate.

«Είναι σημαντικό να γνωρίζω, ως ηθοποιός, τι εξυπηρετεί ο ρόλος μου στην ιστορία. Ένιωσα ότι τιμώ την Sharon και την ελαφρότητα. Δε θεωρώ ότι ο σκοπός ήταν να βουτήξουμε βαθιά, αλλά το να δείξουμε την απώλεια της αθωότητας χωρίς απαραίτητα να υπάρχουν πολλά λόγια. Και ήμουν τυχερή γιατί μου δόθηκε πολύς χρόνος να μελετήσω το ρόλο και την ύπαρξη της Sharon, μέρα με τη μέρα».

 

H ταινία, που θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 26 Ιουλίου, μας μεταφέρει στο 1969, όπου μας διηγείται την ιστορία του άσημου ηθοποιού Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) που προσπαθεί να πετύχει στο Hollywood, παρέα με το φίλο και κασκαντέρ του, Cliff Booth (Brad Pitt). Mένουν στην ίδια γειτονιά με τη σταρ Sharon Tate, την αδικοχαμένη σύζυγο του Roman Polanski από το serial killer, Charles Manson και κάπου εδώ γίνεται η σύνδεση με την τραγική ιστορία των δολοφονιών.

Διάβασε κι αυτό: Brad Pitt και Leonardo DiCaprio μαζί στο κόκκινο χαλί και μαζεύουμε τα σαγόνια μας από το πάτωμα

To all star cast συμπληρώνουν οι: Al Pacino, James Marsden, Timothy Olyphant, Rumer Willis, Dakota Fanning, Joanna Pette, Margaret Qualley, Dakota Fanning,  Damian Lewis, Mike Moh αλλά και οι συχνοί συνεργάτες του Tarantino: Kurt Russell, Tim Roth και Michael Madsen. Δυστυχώς, ο Burt Reynolds πέθανε προτού προλάβει να κάνει γυρίσματα για το δικό του ρόλο στην ταινία.