WATCHLIST

Οι 9 κανόνες της επιτυχημένης κοριτσίστικης movie night

Βρισκόμαστε και επισήμως στο Φθινόπωρο. Οι πρώτες βροχές έχουν έρθει και μαζί με αυτές, μας ήρθε λίγο περισσότερη όρεξη για σπίτι. Έτσι, είπαμε να το κάνουμε οργανωμένα και να μαζευτούμε να δούμε ταινία.

Movie Night για κορίτσια, λοιπόν! Εμείς το κανονίζουμε για αύριο. Έχει πανελλήνια πρώτη προβολή στα κανάλια Novacinema της ταινίας “Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ”. Τέλεια αφορμή.

 

Επειδή μπορεί να είσαι και εσύ στο ίδιο mood, αποφασίσαμε πριν καθίσουμε να δούμε την ταινιούλα μας, να σου γράψουμε για όλους εκείνους τους κανόνες που κάνουν ένα βράδυ τέτοιο να είναι πετυχημένο

1. Σωστή μέρα

Οργάνωσε το event μια μέρα που έχεις βεβαιωθεί ότι δεν ακολουθείται από πολλά πρωινά ξυπνήματα και φορτωμένο πρόγραμμα. Επίσης, η ώρα που θα γίνει το κάλεσμα είναι σημαντική. Όχι πολύ κοντά στο τέλος ωραρίου των κοριτσιών που δουλεύουν αλλά ούτε πολύ αργά, για να μην έχετε το νου σας να κάνετε ησυχία συνέχεια.

2. Προσοχή στην παρέα

 

Εκεί έξω, πολλά κορίτσια μπορούν να μιλήσουν για βραδιές με αγαπημένες ταινίες, που καταστράφηκαν λόγω κακής σύνθεσης παρέας. Η ταινία δεν προϋποθέτει πολλές κουβέντες, όμως και πάλι η παρέα παίζει ρόλο. Φρόντισε τα άτομα που θα καλέσεις να ταιριάζουν μεταξύ τους και να είναι βολικά. Καμιά δε θέλει εκείνη την κατά τα άλλα πολύ συμπαθητική κοπέλα από τη δουλειά, που όμως μιλάει πολύ και δεν αφήνει κανέναν να παρακολουθήσει την ταινία.

3. Βάλε dress code

 

Movie night με στενά τζιν, μπλουζάκια κοντά και παπούτσια ψηλά, δεν είναι σωστή movie night. Το dress code είναι άνετο ντύσιμο. Ιδανικά πιτζάμες, αλλά επειδή μπορεί να μη βολέψει, ας περιοριστείς στα απλά άνετα ρούχα.

4. Κατάλληλη ταινία

Ε, movie night με κακή ταινία δε γίνεται. Εμείς, όπως αναφέραμε θα δούμε στα κανάλια Novacinema, σε πρώτη προβολή την ταινία “Μια νύχτα στο μουσείο: Το μυστικό του Φαραώ”  1 χρόνο πριν την προβολή της σε οποιοδήποτε άλλο κανάλι.  Όμως, ακόμα και αν δεν μπορούσαμε αυτή την ημέρα και ώρα, με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείς να γράψεις και να φτιάξεις τη δική σου συλλογή και να κάνεις το απόλυτο girl movie night όποτε εσύ θέλεις

 

5. Ποπ κορν

 

Το φαγητό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε μια βραδιά. Η ταινία πρωταγωνιστεί αλλά χωρίς φαγητό, δε θα το ευχαριστηθείτε. Οπωσδήποτε φτιάξε μόνη σου ποπ κορν. Είναι πανεύκολο και θα χρειαστείς πολύ λίγη προετοιμασία aka να πας μάρκετ, να πάρεις σπόρους και να τους βάλεις στην κατσαρόλα.

Η πίτσα φυσικά και ταιριάζει σε ένα τέτοιο βράδι, αλλά καλύτερα να μην μπεις στον κόπο να την φτιάξεις μόνη σου. Ή πάρε μια έτοιμη από το σούπερ μάρκετ, η οποία θα χρειαστεί απλά ψήσιμο στο φούρνο ή παραγγείλτε.

6. Πολλά μαξιλάρια

Ο καναπές πρέπει να είναι μεγάλος και άνετος. Αν δεν έχεις όμως ένα τέτοιο, δε σημαίνει ότι δε μπορείς να διοργανώσεις μια βραδιά που θα αφιερωθεί στο να δεις ταινία με τις φίλες σου. Επιστράτευσε τα μαξιλάρια! Βάλτα στο πάτωμα ώστε να καθίσουν αν το θέλουν οι καλεσμένες σου και γενικά φρόντισε πολύ το που θα κάτσει ο καθένας.  Η άνεση είναι το παν.

7. Ατμόσφαιρα

Χαμηλά φώτα, κεράκια και ένα αρωματικό λάδι. Αυτά χρειάζεσαι για να φτιάξεις την τέλεια ατμόσφαιρα, ώστε να απολαύσετε μια τέλεια βραδιά μπροστά από ωραία ταινία.

8. Κλειστά κινητά

 

Ωπ, βασικός και απαράβατος κανόνας. Δεν είναι ωραίο την ώρα που ο Μπεν Στίλερ κάνει τα τρελά του στην Αγγλία, να χτυπάνε μηνύματα από το Facebook ή να μιλάει κάποια από την παρέα στο τηλέφωνο. Κλειστά κινητά ή στο αθόρυβο. Να χαθείτε στην ταινία, χωρίς παρεμβολές. 

9. Καθαριότητα

Μια λεπτομέρεια που όμως κάνει τη διαφορά τόσο για την παρέα όσο και για σένα, είναι η καθαριότητα του σπιτιού. Το πριν, προφανώς θα το φροντίσεις μόνη σου αλλά το μετά, μπορεί να γίνει πολύ ξεκούραστο και καθόλου μπελάς, αν το μοιραστείς με την παρέα. Φεύγοντας, κάποια μπορεί να μαζέψει τα σκουπίδια, άλλη να τακτοποιήσει τα καλύμματα. Ναι, εντάξει η σκούπα είναι δικιά σου αλλά μπορεί να περιμένει την επόμενη μέρα.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson