WATCHLIST

“It”: Το δεύτερο κεφάλαιο έρχεται για να μας κρατήσει ξάγρυπνους

Αν έχεις διαβάσει το (ογκώδες) βιβλίο του Stephen King It, ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει τρόμος μέσα από τις σελίδες. Εγώ το διάβασα σε σχετικά μεγάλη ηλικία αλλά οι φίλοι που το άνοιξαν στην εφηβεία, έχουν κατάλοιπο τη φοβία για τους κλόουν. Η ταινία του 1990 δεν ήταν κακή, αλλά την λες σίγουρα μία cult εκδοχή του βιβλίου και ο κλόουν Pennywise είναι περισσότερο ένας μεσήλικας αστείος κύριος που το έχει χάσει.

Αντίθετα, το πρώτο μέρος του remake, που είδαμε το Σεπτέμβριο του 2017, μας έκανε να πεταχτούμε αρκετές φορές από τη θέση στο σινεμά και να τσουτσουριάσουμε κάθε φορά που εμφανιζόταν ο νέος και ευκίνητος Pennywise με τα κατακίτρινα μάτια. Το πρώτο κεφάλαιο αφορούσε το μισό βιβλίο και την παιδική ηλικία των πρωταγωνιστών, που δίνουν υπόσχεση να επιστρέψουν κάποια στιγμή.

 

27 χρόνια μετά, αναγκάζονται να τηρήσουν τον όρκο που έδωσαν και επιστρέφουν για να σώσουν τη νέα φουρνιά παιδιών που έχουν εξαφανιστεί στο Ντέρι όπου μεγάλωσαν. «Μου λείψατε. Σας περίμενα 27 χρόνια», λέει ο Pennywise και νιώθεις τις τρίχες στο σβέρκο σου να ορθώνονται. Στις 9 Σεπτεμβρίου, θα δούμε την ταινία που τόσο περιμέναμε τα τελευταία 2 χρόνια και ελπίζουμε να μην απογοητευτούμε.

Δες κι αυτό: Cats: Το γνωστό musical έγινε ταινία και δεν ξέρεις αν το trailer σε ενθουσιάζει ή αν σε τρομάζει

Το cast πάντως είναι μία καλή εγγύηση για το αποτέλεσμα. H Jessica Chastain είναι το κορίτσι της παρέας ενώ τα αγόρια υποδύονται ο James McAvoy, o Bill Hader, O James Ransome, o Jay Ryan, o Andy Bean και o Isaiah Mustafa. Στο ρόλο του ανυπέρβλητου κλόουν Pennywise θα είναι και πάλι ο Bill Skarsgård.