WATCHLIST

Ghostbusters: Ο Bill Murray επιστρέφει με το υπόλοιπο cast στο sequel του 2020. Who ya gonna call;

Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP

Τι απρόσμενη ευτυχία και τι υπέροχα νέα είναι αυτά. Το Ghostbusters, η ταινία του 1984 που καθόρισε εκείνη τη δεκαετία κινηματογραφικά και έγινε το σήμα κατατεθέν των φιλμ (και της μουσικής) του '80, επιστρέφει με την τρίτη ταινία της αρχικής ιδέας και όλο το παλιό cast επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του.

Ο Bill Murray αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην Amy Schumer ότι η δουλειά των ονείρων του είναι να εργαστεί σε ένα ασιατικό μαγαζί μεγάλης αλυσίδας στο αεροδρόμιο της Ατλάντα. Έκανε και αίτηση με το μαγαζί να τον προσκαλεί μέσω του Twitter.

 

Οι εξελίξεις όμως τον πρόλαβαν και τώρα μαθαίνουμε ότι το θρυλικό Ghostbusters επιστρέφει το 2020 και η πόση ευτυχία να αντέξεις; Είχε γίνει μία γυναικεία εκδοχή της ταινίας το 2016, αλλά με πολύ χλιαρές κριτικές και αποδοχή κοινού, γιατί, κακά τα ψέματα, ας μην κάνουμε πειράματα εκεί που δεν υπάρχει λόγος.

Δες κι αυτό: A Christmas Carol: Το γνωστό παραμύθι έγινε σειρά από τον Tom Hardy και το τρέιλερ παραπέμπει σε θρίλερ

Τα καλά νέα ανακοίνωσε ο Dan Aykroyd σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “The Greg Hill Show”. «Ο Jason Reitman έγραψε ένα υπέροχο, συγκινητικό σενάριο που παίρνει το αληθινό DNA των δύο πρώτων ταινιών και το μεταφέρει άμεσα στην επόμενη γενιά. Η κληρονομιά παραδίδεται σε μία νέα γενιά ρόλων και ηθοποιών. Εγώ, ο Murray, η Sigourney και η Annie Potts έχουμε γυρίσει τις σκηνές μας και ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Δουλέψαμε πάνω σε μία νέα ματιά της ιστορίας από τον Jason και πρόκειται για έναν εξαιρετικό δημιουργό». Κάπου εδώ να πούμε ότι ο Jason είναι ο γιος του Ivan Reitman, που σκηνοθέτησε το original Ghostbusters.

Ο Ernie Hudson επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του αν και δυστυχώς η μαγική τετράδα δε θα είναι ολόκληρη εξαιτίας του θανάτου του Harold Ramis, που είχε γράψει και το σενάριο μαζί με τον Aykroyd. To reboot του 2016 είχε αποτίσει φόρο τιμής στον ηθοποιό, αλλά θα δούμε σίγουρα κάτι ανάλογο στο sequel του 2020. Επιβάλλεται εξάλλου.

Aυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι η ταινία αναμένεται να προβληθεί τον Ιούλιο του 2020 και η πλοκή αφορά σε μία single μαμά (Carrie Coon) που μεγαλώνει τα δύο παιδιά της, τα οποία υποδύονται η Mckenna Grace και ο star των “Stranger Things” και του “It”, Finn Wolfhard. Η 12χρονη Mckenna αποκάλυψε ότι μίλησε μέσω Skype με τον κύριο Jason  (όπως τον αποκάλεσε) και όταν τη ρώτησε για το αν θέλει να γίνει Ghostbuster, του απάντησε «Περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο στον κόσμο». Και μετά άρχισε να κλαίει από χαρά. Την καταλαβαίνω.

 

Το άλλο ευτύχημα είναι ότι θα δούμε και τον Paul Rudd, στο ρόλο ενός τρομερά αστείου σεισμολόγου που προσπαθεί να ανακαλύψει γιατί έχουν μυστηριώδεις σεισμούς στην πόλη του. Περιμένω να δω τουλάχιστον ένα αριστούργημα στη μεγάλη οθόνη.

Κεντρική φωτογραφία: Vianney Le Caer/Invision/AP