Η Rihanna πάχυνε. Εσύ ακόμα να το σχολιάσεις;

Τι γίνεται όταν όλο το σύμπαν συζητά για το νούμερο που δείχνει η ζυγαριά σου;

Ξεκινώντας θα ήθελα να θέσω κάποιες βάσεις, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να συνεννοούμαστε έτσι όμορφα όπως πάντα: η Rihanna είναι μια γυναίκα όπως όλες μας σχεδόν - τουλάχιστον μας προσομοιάζει πολύ στην ικανότητα να παχαίνει και να αδυνατίζει κατά βούληση, ενώ με μένα τυγχάνει να έχει και τις ίδιες λιπoαποθήκες, εκεί γύρω από τα γόνατα.

Τις τελευταίες μέρες, κυκλοφορούν ορισμένες φωτογραφίες της βασίλισσας της καρδιάς μου (της Riri), στις οποίες είναι εμφανές ότι έχει πάρει κάποια κιλά.

Για του λόγου το αληθές, δες και μόνη σου

Παρόλο που ήταν απόλυτα αναμενόμενο, πάντα έχουμε την ελπίδα πως το fatshaming δε θα συμβεί για ακόμα μια φορά. Ε, λοιπόν, συνέβη, με την ατάκα "Τώρα η Rihanna θα κάνει τους χοντρούς το νέο trend;"

O κόσμος τρελάθηκε, οι fans ξεσηκώθηκαν και άρχισε ένας τεράστιος πόλεμος για το πόσο πάει στη Rihanna να είναι χοντρή, και πόσο μας αρέσει, και καλά κάνει και τρώει, και πώς τολμάτε να λέτε πως αυτό το σώμα είναι "χοντρό" κ.ο.κ.

Επειδή ως γνωστόν, εγώ και το body shaming δεν τα πάμε πολύ καλά, δημιουργήθηκαν στο κεφάλι μου δύο αντίπαλα στρατόπεδα που πάλευαν για το ίδιο πράγμα: την απενοχοποίηση των χοντρών.

Δεν ξέρω με τι θύμωσα περισσότερο: με το ότι είναι "κακό και λάθος πρότυπο" το νέο, "παχύ" σώμα της Rihanna, ή με το ότι το να είσαι "χοντρός" είναι ξαφνικά τόσο αρνητικό που ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να σε υπερασπιστεί ενάντια σε αυτόν τον χαρακτηρισμό.

Μισό λεπτό να σκεφτώ σε ποιον πρέπει να δώσει εξηγήσεις ή να απολογηθεί η Rihanna, για το τι τρώει και τι νούμερο δείχνει η ζυγαριά της.

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ;

Το άγχος για το αν θα παχύνουν κι άλλα "hot" κορίτσια, ώστε να της μοιάσουν, αλλά και το κυνηγητό να μην μπει η Riri στο γκρουπ των "χοντρών" ή των plus-sized είναι στο μυαλό μου εξίσου προσβλητικά.

Αδημονώ για την ημέρα που θα παχαίνουμε και θα αδυνατίζουμε χωρίς να εγείρουμε σχόλια, απορίες και αποδοκιμασία. Διότι φυσικά αν αδυνατίσεις, θα σου πει κάποιος με χαρά "Αδυνάτισες!", ενώ αν πάρεις 3 κιλά, κανείς δε θα σχολιάσει με ενθουσιασμό ότι για παράδειγμα γέμισαν οι καμπύλες σου.

Όσο είσαι υγιής, δε θα έπρεπε να τίθεται στην κριτική ευχέρεια κανενός το νούμερο της ζυγαριάς σου. Φαντάζομαι, βέβαια, ότι αυτό είναι κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο υπάρχουν άνθρωποι που όντως ασχολούνται με τα κιλά των άλλων . Οι γνωστοί και ως "πολλά κιλά ηλίθιοι".

 

Κεντρική φωτογραφία: (Photo by Arthur Mola/Invision/AP)

TAGS:

Μάριον Παλιούρα

"Το παίζει έξυπνη", "πουλάει πνεύμα", "δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω". Αυτά είναι τα σχόλια οικογένειας, φίλων και γνωστών για τη Μάριον Παλιούρα. Δε μπορούσε να είναι μια απλή Μαρία, γεγονός που οι δικοί της κατάλαβαν από νωρίς και της άλλαξαν κατάληξη. Γράφει από ψυχοβγαλτικά κείμενα μέχρι κριτική για την Kim Kardashian. Μιλάει πολύ και ονειρεύεται να κάνει ραδιόφωνο, να μεταγλωτίσει cartoon και να γράψει ένα βιβλίο, του οποίου την ιστορία ξέρει ήδη, αλλά βαριέται να καταγράψει. Η αναβλητικότητα θα μπορούσε να είναι το μεσαίο της όνομα, εκτός αν πρόκειται για ταξίδια, θέατρο ή σινεμά. Είναι περήφανη για το nakedathens και για το ότι βρήκε δουλειά πριν καν πάρει το πτυχίο της από τα ΕΜΜΕ. Δίδυμος με ωροσκόπο Τοξότη, καταλάβατε.

SHARE

ΕΓΓΡΑΦΗ

LADYLIKE NEWSLETTER

Όσα θέλει μία γυναίκα στο email της

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ