OPINIONS

Μέρα 2η: “Δωρίζω άρα υπάρχω”

Αγαπητό μου ημερολόγιο,

σου έχω ευχάριστα νέα: έχω λεφτά! Ναι ναι, ας φωτίσουν τον ουρανό τα πυροτεχνήματα, ας ξεκινήσει η χορωδία των εξαπτέρυγων Σεραφείμ, ας πέσει το χειροκρότημα. It’s the most wonderful time of the year, που λέει και ο αοιδός Andy Williams, και επειδή, όπως ήδη ξέρουν καλά όσοι με γνωρίζουν, όταν υπάρχουν χρήματα με πιάνει μία φαγούρα στα χέρια και τρυπάνε οι τσέπες μου. Δεν ξέρω, μάλλον μου πέφτουν βαριά τα ευρώ και θέλω να τα ξεφορτωθώ. Γι αυτό και στην εκπνοή του 2015 τρέχω να αγοράσω κάποια δώρα τόσο για τις φίλες μου όσο και για μένα – σιγά μην με άφηνα στην απ’ έξω.

Οπότε η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στα ψώνια και στο στυλ. Ωπ είπα στυλ και θυμήθηκα – και έλεγα τόση ώρα τι ξεχνάω τι ξεχνάω – να πω ότι μου ήρθε το Nissan Juke. Σε ένα μπλε χρώμα άλλο πράγμα, με λευκές διακριτικές λεπτομέρειες στο εσωτερικό του, αλλά και σε άλλα “επίμαχα” σημεία. Γιατί αν θυμάσαι καλά, το Juke μπορείς να το φτιάξεις όπως θες εσύ. Και αν δεν με πιστεύεις, δεν έχεις παρά να το δεις στο 3d.juke.nissan.gr με τα μάτια σου! Οπότε εγώ αποφάσισα μέσα στο μαύρο του σαλονιού να ρίξω λίγο απαλό γκρι. Μα όχι δες πόσο πολύ φωτίζει το απαλό γκρι στο κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και στην πόρτα.

 

Και επειδή μπορεί πριν πας στον πηγαιμό για τα ψώνια εσύ να εύχεσαι να μην είναι με κίνηση ο δρόμος,  κανένας δεν σου λέει ότι η ευχή σου θα εισακουστεί κιόλας. Έτσι παίρνεις τα μέτρα σου: α) επιλέγεις το στυλ οδήγησης που επιθυμείς. Εσύ πώς το οδηγείς τo  Juke σου; Normal, Sport ή Eco; Εγώ πάντως eco, γιατί αγαπάμε και το περιβάλλον β)  βάζεις στη θύρα USB το κινητό για να μην σου μείνει από μπαταρία και γ) συνδέεις το κινητό σου μέσω bluetooth με το αυτοκίνητο για να ακούς τη μουσική που έχεις κατεβάσει (μόνο Beyonce). 

 

 

Βουρ τώρα στα μαγαζιά. Όχι όμως ό,τι και ό,τι μαγαζιά αλλά τα τρία αγαπημένα μου, όπου εγγυημένα θα βρω αυτό το κάτι που θέλω. Και το βρήκα αγαπημένο ημερολόγιο.

Στο Ippolito, στη Βουλής 38, έχει κάτι τσάντες και τσαντάκια και μπρελοκίνια άλλο πράγμα. Καλά έχει και την καλύτερη “οικοδέσποινα” της Αθήνας, την Παυλίνα Παπαηλιοπούλου, η οποία είναι και η σχεδιάστρια του brand και μαμά του Τσεπέτο. Εκεί, που λες ερωτεύτηκα το μίνι τσαντάκι, το οποίο είναι για να βάζεις τα κλειδιά σου και το κινητό σου και το κρεμάς στο λαιμό, και έπαθα ένα μίνι σοκ με το Slip clutch σε Candy Pink, που είναι και το χρώμα του 2016.

 

Δεύτερη στάση: Η Γουαδελούπη. Μη φανταστείς, στου Ψυρρή είναι και πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα μου μαγαζιά με second hand ρούχα σε τιμές τόσο οικονομικές, που είσαι ένα βήμα πριν το σηκώσεις όλο και φύγεις αυτή τη φορά για την πραγματική Γουαδελούπη. Μιλάμε για φορεματάκια από 18 ευρώ, faux κοσμήματα κάτω των 10 ευρώ και faux γούνες με 48 ευρώ. Εννοείται πως δοκίμασα γούνα για την παραμονή της πρωτοχρονιάς…σιγά μην δεν δοκίμαζα.

 

 

Για το τέλος άφησα Το Κουμπάκι. Αχ μισό λεπτό να σου πω αγαπημένο μου ημερολόγιο (καλέ νιώθω πολύ sweet 16) πως την πρώτη φορά που πέρασα έξω από τη βιτρίνα του στου Ψυρρή είπα ότι θέλω να τα αγοράσω όλα. Τα γιακαδάκια – κολιέ που έχει, τα στολίδια, τα γούρια και τις κούπες (ιδανικές για τους εθισμένους στο τσάι).

 

 

Επίσης σε περίπτωση που θέλεις να αναβιώσεις τη γνωστή δωροσακούλα Το Κουμπάκι διαθέτει και mystery bags που έχουν μέσα διάφορα μουσικού ταπεραμέντου καλούδια.

 

Μα τι ωραία που περνάνε οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα όταν ψάχνεις στην πόλη να βρεις δώρα να ψωνίσεις. Σε περίπτωση βέβαια που θέλεις να αγοράσεις το κατιτίς σου, αλλά δεν έχεις χρόνο να τρέχεις στα μαγαζιά, τότε υπάρχει και η εξαιρετική λύση του Koolfly, που όχι μόνο μπορείς να κάνεις online shopping, όχι μόνο μπορείς να ανακαλύψεις καθημερινά 10 νέες χριστουγεννιάτικες προσφορές, αλλά μπορείς και να διαλέξεις gift cards με το ποσό που εσύ θέλεις. Αμέ! 

Τα λέμε αύριο ημερολόγιο. Θα σου κάνω update με νέες περιπέτειες μαζί με το Nissan Juke και την προσωπική μου φωτογράφο Gertrude Gary Milk.