OPINIONS

Τελικά εσύ γιατί τρελάθηκες με τον Στάθη Στιβακτάκη;

Πού να φανταστεί ο Στάθης όταν έμπαινε στο πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου για να έρθει στο Σύνταγμα με τους υπόλοιπους Κρητικούς τί θα συνέβαινε. Ο άνθρωπος έβαλε τα μαύρα του και ανέβηκε για να διαμαρτυρηθεί για τις αλλαγές στο φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Με ένα τσιγάρο στο στόμα ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε το πρόσωπό του. Μετά έγινε το μπαμ.  Πηχυαίοι τίτλοι για τον Κρητικό που ξετρέλανε τις Ελληνίδες και έριξε το ίντερνετ, δεκάδες αιτήματα φιλίας, τηλέφωνα για να βρεθεί σε τηλεοπτικές εκπομπές κι ένας άνθρωπος σε σύγχυση.

Μελισσοκόμος στο επάγγελμα με μόνιμο τόπο διαμονής ένα χωριό στο Λασίθι. Βρέθηκε στο Κρήτη TV και μίλησε για όσα έγιναν. Ένας άνθρωπος απλός, σεμνός και αυθεντικός που δεν μπορούσε να καταλάβει πώς βρέθηκε στο επίκεντρο.

 

Αρκούν δύο μάτια μπλε για να γίνει ο κακός χαμός; Για να βρει η Ελληνίδα το νέο sex symbol; Πόση υποκρισία να αντέξουμε;

Το προσόν της ομορφιάς θα χαρακτηριστεί αυταπόδεικτο. Ο Στάθης είναι ένα νέο και όμορφο παιδί με εκπληκτικά μάτια που εκπέμπουν λάμψη εξαιτίας της αθωότητας που τα περιβάλλει. Εσύ που του έκανες add και έγραψες σε ευχαριστώ πολύ για την αποδοχή λεβέντη μου, θα είχες την ίδια αντίδραση αν σε φλέρταρε σε μπαρ με την ίδια περιβολή, το ίδιο ύφος και τα ίδια μάτια;

Ας μην κρυβόμαστε. Ο Κρητικός που θαύμασες με τόση επιτακτικότητα θα ήταν κάποιος που σε ενοχλεί γιατί θα ήταν πολύ μακριά από τα γούστα σου. Αν τελικά ερχόταν να σου μιλήσει θα σε παραξένευε η προφορά που τώρα βρίσκεις χαριτωμένη και το μαντήλι στο κεφάλι θα σου φαινόταν υπερβολικό ενώ τώρα σου συμπληρώνει απλά το πακέτο του Κρητίκαρου.

 

Αν έμπαινες στο προφίλ του και τον έβλεπες με τα ζώα του θα σε αποθάρρυναν. Αν τον έβλεπες να κρατά το όπλο δε θα έκανες like, πιο πιθανό θα ήταν να τον σβήσεις και να μην απαντήσεις ποτέ ξανά στα μηνύματά του.

Τα μούσια και το μουστάκι θα ήταν πολύ μπρουτάλ για τα γούστα σου και οι φίλες σου θα σε κορόιδευαν λέγοντάς τον βλάχο. Τώρα ο Στάθης απαντά σε ερώτηση για πιθανή πρόταση να ανέβει στην πασαρέλα και να γίνει μοντέλο.

Ο Στάθης και ο κάθε Στάθης που μεγαλώνει στην ελληνική περιφέρεια είναι κάπως έτσι. Εμείς ξαφνικά αλλάξαμε. Αρκούσε ένα ζευγάρι καταγάλανα μάτια και λίγη δημοσιότητα για να τον ποθήσουν όλες.

Πόσο ακόμα μπορούμε να το τραβήξουμε; Πόσο ακόμα πρέπει να τον ενοχλήσουμε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βρίσκεται καλεσμένος σε εκπομπές και να πολιορκείται για μία συνέντευξη. Όχι φυσικά γιατί δεν μπορεί να εκφραστεί αλλά γιατί δεν έχει επιλέξει αυτόν τον ματαιόδοξο τρόπο ζωής. Καλό θα ήταν να σεβαστούμε την επιλογή του.

Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βρεθείς μπροστά σε κάποιον Στάθη να θυμάσαι πως εκείνος τα έχει βρει με τον εαυτό του. Εσύ;

 

Φωτογραφία: Freddie F