OPINIONS

Η Μαρία Κορινθίου ξανασταυρώνεται στο Instagram. Κράξιμο, το εθνικό μας σπορ

Ούτε μπάσκετ, ούτε ποδόσφαιρο, ούτε τένις, ούτε μπάντμιντον. Κράξιμο. Αυτό, ναι. Αποψάρες, χωρίς πρότερο αίτημα. Κι αυτό, ναι. «Πόλεμος» δια πληκτρολογίου για να διαφυλάξουμε τα ιερά και όσια των social media. Κράξιμο, το εθνικό μας σπορ. Μαρία Κορινθίου, στόχος κρεμασμένος στον τοίχο και οι haters με τα βελάκια στο χέρι να προσπαθούν να πετύχουν τον κόκκινο κύκλο στη μέση και να πάρουν τους όλους πόντους, να λήξουν το παιχνίδι.

Οι haters στα άρματα. Άλλωστε, η Μαρία Κορινθίου είναι η «εύκολη λύση». Την περιμένουν στη γωνία. Ελέγχουν την κάθε της κίνηση στο Instagram κι όταν βρουν την κατάλληλη στιγμή, ορμούν για να της ξεσκίσουν τις σάρκες. Η τελευταία της φωτογραφία είχε μία δόση Πάσχα, μία δόση σέξινες, μία δόση λαγό και μία αχρείαστη λεζάντα. Ποζάρει ¾, ο ένας ώμος του φορέματος της πέφτει λάγνα και μία μάσκα λαγού στέκεται στο κεφάλι της. «Καλό Πάσχα να έχουμε και μια υπέροχη Μεγάλη Βδομάδα!» έγραψε για να συνοδεύσει τη φωτογραφία της κι άρχισαν τα όργανα, σήκω απ’ τη θέση σου, χόρεψε ζεϊμπέκικο, λύγισε τη μέση σου.

 

«Νηστεία, αγρύπνια, προσευχή. Άκου καλή Μεγάλη Εβδομάδα. Χαίρε ανοησία απροσμέτρητη.» «Είσαι πολύ ωραίο κουνελάκι αλλά δε γιορτάζει ο Χιού Χέφνερ (προφανώς).» «Σταύρωσαν τον Χιου Χέφνερ πριν αποδημήσει εις Κύριον και δεν το ήξερα.» «Καλό θα ήταν να ντυνόταν λίγο περισσότερο Μεγάλη Βδομάδα. Καλό Πάσχα.» «Υπέροχη Μ. Εβδομάδα λέει η άλλη. Άμα είναι απαίδευτος και αγράμματος ο άνθρωπος.» Κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν.

Η απάντηση δεν άργησε, όπως δεν αργεί συνήθως. «Είδα δύο-τρία σχόλια. Τους μπλόκαρα βέβαια. Έχετε κάποιοι σκανδαλιστεί με τη φωτογραφία που έχω ανεβάσει με το λαγουδάκι. Πολύ σοκαριστική φωτογραφία. Μαθηματικά αποδεδειγμένα, όλοι εσείς είστε οι χειρότεροι.»

 

Για να πούμε την αλήθεια η λεζάντα αποτελεί μία περιττή προσθήκη στη συγκεκριμένη φωτογραφία που όμως η παρουσία της δεν προσβάλλει απολύτως κανέναν. Διανύουμε την Εβδομάδα των Παθών και οδηγούμαστε προς τη Σταύρωση, οπότε τα σχόλια-καρφιά είναι ιδανικά για την περίσταση. Η επέκταση του εύρους του πεδίου της αγένειας είναι ανησυχητική. Και η επιλογή του προσώπου εξίσου ανησυχητική κρίνεται αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η ηθοποιός μπαίνει στο στόχαστρο των διαδικτυακών ακολούθων της.

Τι θα κάνουμε σήμερα; Μισό, να μπω στο προφίλ της Μαρίας Κορινθίου στο Instagram να γράψουμε ένα σχόλιο για να περάσει η ώρα μας ευχάριστα και εποικοδομητικά. Να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι στον κλάδο της θετικής ψυχολογίας. Το κεφάλαιο κορμί-κιλά-κυτταρίτιδα-photoshop, βούτυρο στο ψωμί τους. Το σοκαριστικό είναι πως δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο τρόπος που προβάλλει ο καθένας τον εαυτό του είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση και λόγος δεν τους πέφτει, εκτός αν ερωτηθούν. Η τοποθέτηση (και δη η άκομψη) άνευ ερώτησης είναι αχρείαστη και τις περισσότερες φορές αγγίζει το φάσμα της αγένειας. Πότε έγινε κανονικότητα και δεν το κατάλαβα; Ελλείψει τακτ, τα σχόλια κατακεραυνώνουν την ηθοποιό η οποία συχνά πυκνά μπαίνει στη διαδικασία της απάντησης, ανατροφοδοτώντας τους και αναζωπυρώνοντας τον κύκλο της αγένειας.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Down Town είχε δηλώσει: «Δε με απασχολούν όλα αυτά τα σχόλια είναι πολύ μικρά για εμένα. Με όλα αυτά που έχω ακούσει, με όλο αυτό το bullying που έχω δεχτεί κανονικά θα έπρεπε να είμαι μία άρρωστη ψυχολογικά γυναίκα. Όμως δε γνωρίζουν ότι είμαι ένας άνθρωπος που στηρίζομαι πολύ καλά στα πόδια μου κι αν προσπαθήσεις να μου βάλεις τρικλοποδιά, να ξέρεις ότι με κάνεις πιο δυνατή.

Δε θα κάτσω να απολογηθώ σε κανέναν για το αν έχω ωραία μάτια ή αν πάχυνα. Δε θα απολογηθώ σε κανέναν αν πήρα δύο κιλά ή αν έχασα δύο κιλά. Δε θα απολογηθώ σε κανέναν αν έχω ξανθά μαλλιά, αν έχω μαύρα μαλλιά, αν έχω δύο τρίχες στο κεφάλι μου. Πολύ μικρά, πολύ λίγα. Κλείνω την πόρτα του σπιτιού μου και δεν κουβαλάω κανέναν και τίποτα. Μόνο την οικογένειά μου και ίσως να είναι αυτό που τελικά ενοχλεί και κάποιους – ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα με όλα αυτά. Στο Instagram έχουν ξεφύγει πολλοί στα σχόλια που μου στέλνουν. Αλλά, εντάξει το διαχειρίζομαι αναλόγως. Δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω. Το ότι απαντάω δε σημαίνει ότι στενοχωριέμαι.

Δηλώνω την ενόχλησή μου. Αγένεια στην αγένεια. Ό,τι δώσεις θα πάρεις. Γράφουν δημοσίως και προσπαθούν να προσβάλουν. Έτσι νομίζουν. Το ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο δε σημαίνει ότι δέχομαι, ανέχομαι ή έχω όρεξη να ακούω τη χολή του καθενός. Κάποιοι γίνονται εριστικοί και αγενείς. Και την αγένεια δεν την μπορώ. Πόσω μάλλον όταν μου απευθύνεις το λόγο μέσα από ένα δικό μου λογαριασμό. Απλά να ενημερώσω ότι αν κάποιος γράψει στο Instagram πως έχω χοντρό μπούτι, να ξέρει ότι θα κοιμηθώ το βράδυ. Δε θα με πειράξει καθόλου.»

Αφειδώς τα αρνητικά σχόλια κατακλύζουν το προφίλ της. Σαν ένα άλλο είδος ζυγαριάς τα μάτια των haters σκανάρουν την εικόνα να βγάζουν πόρισμα για τα κιλά της Μαρίας. Ανεβείτε, κατεβείτε, παχύνατε, λυπάμαι, κρυφτείτε στο λαγούμι σας. Σχόλια με παρωπίδες. Απαντήσεις με αμεσότητα.

Είναι αυτή η κοιλιά σου; Οι μηροί; Όλα δικά σου;

 

Κακεντρεχή σχόλια γράφτηκαν είτε κάτω από το post αλλά στάλθηκαν και σε προσωπικά μηνύματα. Δεν το άφησε ασχολίαστο και λίγα λεπτά ανέβασε story με την αρετουσάριστη φωτογραφία που αφιέρωσε «σε 2-3 μ@@@».

 

Και δεν είχε τέλος. Η ανταλλαγή μηνυμάτων συνεχίστηκε κάπως έτσι: «Πονάει η αλήθεια ότι είσαι χοντρούλα.»

 

Προσωπικό μήνυμα στο προφίλ της. «Το μήνυμα που θέλετε να περάσετε: Κορίτσια φάτε ανελέητα, δεν πειράζει, είναι λάθος… Η παχυσαρκία δεν είναι υγεία… Ούτε και η αδυναμία φυσικά. Επίσης ούτε το μήνυμα κορίτσια γδυθείτε ανελέητα είναι εντάξει…».

 

Απάντηση: «Τόσο το μυαλό σου, τόσο και η αντίληψή σου… Ποιος περνάει γλυκιά μου τέτοια μηνύματα; Και θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Μιας λοιπόν και δεν αντιλαμβάνεσαι, το μήνυμα είναι το εξής: Αγάπα τον εαυτό σου, τη μοναδικότητά σου. Να είσαι περήφανος για αυτό που είσαι και να κάνεις αυτό που σε ευχαριστεί χωρίς να σε ενδιαφέρουν τα πικρόχολα σχόλια τύπου σαν το δικό σου. Καλή σου μέρα».

Για την ιστορία οι παρωπίδες καλό δεν κάνουν αφού στην προκειμένη η ηθοποιός πόσταρε μία φωτογραφία στην οποία δεν εμφανιζόταν η ίδια αλλά θαυμάστρια της, που της μοιάζει πολύ.

Αποψάρα (λήμμα στο slang.gr): Η μη τεκμηριωμένη λογικά ή επιστημονικά άποψη που, ωστόσο, διατυπώνεται με το στόμφο και τη σιγουριά σαν να πρόκειται για γερά θεμελιωμένη θέση. Συχνά η αποψάρα αναλύεται με δασκαλίστικο ύφος και ολοκληρώνεται με μορφασμούς αυταρέσκειας.

Σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε. Απλό και κατανοητό.

Επιμύθιο.

 

Κεντρική Φωτογραφία: instagram.com/mariakorinthiou/