OPINIONS

Σταμάτα να είσαι η Angelina της ζωής σου

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Δε υπάρχει άλλη φράση που να κουμπώνει καλύτερα στην περίπτωση του ζεύγους Pitt-Jolie. Ένα ακόμα διάσημο διαζύγιο που έρχεται για να προστεθεί στη λίστα του φαίνεσθαι. Τελικά δεν έχεις μόνο εσύ τα νεύρα σου με τον Απόστολο που βγήκε με τους φίλους του, έγινε γκολ και ξενοκοιμήθηκε στο σπίτι κάποιας άγνωστης ξαδέρφης από το χωριό του πατέρα του. Μία από τα ίδια και η Angelina και η κάθε Angelina αυτού του κόσμου.

Τα συναισθηματικά προβλήματα, το κέρατο, οι αψιμαχίες και οι συζυγικές παρερμηνείες δεν λογαριάζουν τραπεζικά μηδενικά  και επίπεδα διασημότητας. Το πρόσφατο παράδειγμα τρανταχτό και ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Η εξαιρετική δημόσια εικόνα δεν εξασφαλίζει την προσωπική ευτυχία. Μην ψάχνεις για μεγέθη ανάλογα, δε θα τα βρεις ποτέ.

Τι κι αν τη λένε Angelina, τι κι αν με λένε Δέσποινα, τι κι αν σε λένε Μαρία. Ο χωρισμός είναι μία κατάσταση με κοινές συνισταμένες που εκπορεύονται από τη φύση του αυτή καθεαυτή κι όχι από τα άτομα που εμπλέκονται.

Τους βλέπεις αψεγάδιαστους, λαμπερούς να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου, να χαμογελούν στις κάμερες, να δηλώνουν ερωτευμένοι, να στηρίζουν τις αποφάσεις τους και τελικά να χωρίζουν λίγες ημέρες μετά από όλο αυτό θέατρο που ήθελε να σε πείσει πως εσύ ζεις σε έναν άλλο κόσμο κι έχεις μόνο προβλήματα ρε γαμώτο.

Φύγε για λίγο από το Hollywood. Έλα στη γειτονιά σου, στην παρέα σου, στην οικογένειά σου, στον ευρύτερο περίγυρό σου. Η ίδια αηδία παντού. Η μανία των ανθρώπων να δείχνουν ευτυχισμένοι ενώ στο σπίτι τους σκοτώνονται για σημαντικά και ασήμαντα. Λες και η απόφαση να δηλώσεις πως είσαι χάλια και πως κάτι σε απασχολεί είναι ένδειξη αδυναμίας.

Είμαι κουρέλι και δε με νοιάζει. Ή πολύ καλύτερα διατυπωμένα. Είμαι κουρέλι και δε θα έπρεπε να με νοιάζει αν θα το μάθεις, αν θα σου το πω ή αν θα θεωρήσεις πως είμαι καημένη ενώ παράλληλα κάνεις το σταυρό σου που σου έτυχε το καλό παιδί και η στρωτή ζωή. Λυπάμαι αν σου μαυρίζω το ροζ σύννεφο αλλά μπορεί να την πάθεις κι εσύ. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και εμείς πετάμε χωρίς αλεξίπτωτο. Το μόνο που μας σώζει είναι η ειλικρίνεια.

Ειλικρίνεια απέναντι στον σύντροφό μας. Ειλικρίνεια απέναντι στους γύρω μας. Ειλικρίνεια απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτός οφείλει να ξέρει. Αυτός είναι η δικλείδα ασφαλείας σου κι όχι τα κλειστά στόματα για να μην δώσεις δικαιώματα σε χασομέρηδες τρίτους που τρέφονται από το κουτσομπολιό.

Στόχος ζωής δε θα έπρεπε να είναι η εικόνα σου αλλά η ποιότητά σου, όπως κι αν αυτή νοείται από την καθεμία ξεχωριστά.

Στην  τελική, τι σημασία έχει να νομίζουν πως περνάς καλά όταν η πόρτα του σπιτιού σου κλείνει και η ζωή σου γεμίζει βάσανα; Τι σημασία έχει να προσπαθείς να πείσεις πως είσαι ευτυχισμένη αν είσαι απλά σκατά; Τι σημασία έχει να δηλώνεις τέλειο ζευγάρι αν στην πραγματικότητα βιώνεις μία άρρωστη σχέση;

”Ο άνθρωπος είναι οι σχέσεις του”, Μάρξ.