OPINIONS

Αυτά δεν είναι κέρατο, χρυσό μου

Σε τρώει το μαράζι. Ώρες στο τηλέφωνο για να συλλέξεις απόψεις ακόμα και από την τρίτη ξαδέρφη της κουμπάρας της μαμάς σου που είναι κορίτσι ισορροπημένο και τα λέει καλά.

Να σε φάνε οι τύψεις και να είσαι έτοιμη να χωρίσεις χωρίς λόγο; Πριν πάρεις βαρυσήμαντες αποφάσεις, πριν παραδεχθείς μία πλασματική αλήθεια και πριν πεις το ”Μωρό μου σε απάτησα και πρέπει να χωρίσουμε” σκέψου το καλύτερα.

 

Δεν υπάρχει παντού κέρατο. Μείνε ψύχραιμη και έχε την πνευματική διαύγεια να αναγνωρίσεις το σωστό. Δηλαδή ξέχνα τις αποφάσεις με φόντο ”τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια”. Νηφάλια θα βρεις άκρη.

Το αγόρι σου δεν είναι κερατάς και εσύ δεν είσαι η άτιμη που του φόρεσε έναν τάρανδο στο κεφάλι. Μην είσαι ενοχική. Κάποιες πράξεις δε συνηγορούν κέρατο.

Αυτοϊκανοποίηση

Εξερεύνησε τον κόσμο σου, μάθε τα κουμπιά σου, κατάλαβε τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Μόνο αν το ανακαλύψεις θα μπορέσεις να το ζητήσεις. Στα τυφλά, δουλειά δε γίνεται. Μέχρι τις αρχές του εικοστού αιώνα η επίσημη ιατρική θέση ήταν ότι ο αυνανισμός προκαλεί σοβαρές βλάβες στην πνευματική και σωματική υγεία. Πολλές σοβαρές αρρώστιες αποδίδονταν σε αυτόν και πολλοί γιατροί της εποχής μιλούσαν για την ”εκφυλιστική νόσο. Πλέον θεωρείται μία φυσιολογική λειτουργία και κοινός τόπος για τους περισσότερους ανθρώπους. Δεν είναι αμαρτία, δεν είναι κέρατο. Ούτε να το σκεφτείς.

Ταινίες πορνό

Έχεις κι εσύ ψυχή να δεις μία ταινιούλα λίγο πιο σέξι από τα συνηθισμένα. Δεν είναι και σύνηθες αλλά αν νιώσεις την επιθυμία, μην την καταπνίξεις. Πιο πολύ θα κολαστείς με τον Ράσελ στον ”Μονομάχο” παρά με το ροζ σεξουάλισμα και τα αχ βαχ. Για να διώξεις κάθε τύψη από πάνω σου, πρότεινε στο αγόρι σου να την παρακολουθήσετε μαζί. Θα τρελαθεί από τη χαρά του.

Θαυμασμός

”Ωραίο παιδί ο Πάνος” είπες στις φίλες σου. Το ωραίο χρυσό μου το θαυμάζεις και το εκφράζεις με υπερηφάνεια. Πρόκειται για ένδειξη ανωτερότητας και όχι ”τάρανδο”. Βέβαια αν το αγόρι σου εκφραστεί αναλόγως για μία όμορφη κοπέλα μην αρχίσεις την γκρίνια, το μαλλιοτράβηγμα και το εγκεφαλικό ζάλισμα. Σκέψου τον τρόπο που μίλησες για τον Πάνο και χαλάρωσε.

Ξέφρενος χορός

 

Μοναξιές

Θέλεις κι εσύ να περνάς κάποιες ώρες της ημέρας μόνη. Μοναξιά σου όλα, μοναξιά σου τίποτα. Έχεις κι εσύ τις κλειστές σου. Αν δε θέλεις να τον δεις δε σημαίνει πως βαρέθηκες. Πάρε τον χρόνο σου, κάνε τα μποτέ σου, βάλε μία μάσκα με αβγό στα μαλλιά, κάνε ένα κλασικό γαλλικό στα νύχια, σκέψου και μία αποτρίχωση.

Καλοί τρόποι

Να είσαι ευγενική με τον κόσμο, έτσι μεγάλωσες, με αυτές τις αξίες γαλουχήθηκες πώς να αλλάξεις χαρακτήρα τώρα στα γέραματα (που λέει ο λόγος). Το να είσαι πρόσχαρη, να δείχνεις ενδιαφέρον και να χαιρετάς την παρέα είναι πολιτισμός. Το πλατύ χαμόγελο δεν

Αποκαλυπτικά ρούχα

Αν δεν το βάλεις τώρα το βαθύ το ντεκολτέ πότε θα το βάλεις. Αν δε βάλεις τώρα το καυτό το μίνι τώρα, πότε. Βάλε όποια ρούχα σε εκφράζουν και σταμάτα να ακούς τις κλισέ εκφράσεις του τύπου ”για να φοράει τέτοια ρούχα, θα ψάχνεται”.

Σφιχτές αγκαλιές

 

Φλερτ

Το φλερτ δεν είναι κέρατο. Το φλερτ δεν είναι προδοσία. Το ακούτε όλες εκεί έξω. Το φλερτ είναι παιχνίδι, είναι τρόπος να κρατήσεις τη σχέση ζωντανή μέσω της δικής σου ανεβασμένης αυτοπεποίθησης. Το να πεις ή να ακούσεις έναν καλό λόγο, να κάνεις ή να λάβεις ένα κοπλιμέντο δεν είναι κέρατο. Αν δηλαδή βρεθείς γυμνή στα κρεβάτια τα ξένα πώς θα το πεις; Κοινωνική υποχρέωση;

Μηνύματα σε πρώην

Με κάποιους ανθρώπους τη ζωή σου, πέρασες ώρες αμέτρητες μαζί του, μιλούσατε για τα πάντα, κάνατε διακοπές. Κάπου όλο αυτό σας τελείωσε, τα συναισθήματα όμως έμειναν. Δεν μπορεί κανένας να σου απαγορεύσει να του μιλάς. Το ερωτικό δεν υφίσταται, το ανθρώπινο κυριαρχεί. Η ανταλλαγή μηνυμάτων δεν είναι κέρατο.