SHOPPING

Τι να προσέξεις στην παιδική σχολική τσάντα

Άμα είσαι μαμά, έχεις ήδη να μετράς αντίστροφα για τη σχολική χρονιά. Και φυσικά, σχολική χρονιά χωρίς καινούργια τσάντα δεν γίνεται. Πως όμως θα την επιλέξεις σωστά; Και αφού την αγοράσεις, τι πρέπει να προσέχεις γενικά, ως αναφορά τη χρήση της;

Κάνοντας μια βόλτα στα Public, είδαμε μερικές ωραίες συμβουλές. Δες τες και μετά, τσέκαρε και μερικές ωραίες τσαντούλες που βρήκαμε!

Ιμάντες συγκράτησης: Όσον αφορά στις τσάντες πλάτης, καλό θα είναι να διαθέτουν φαρδείς ιμάντες με αφρώδες γέμισμα, ώστε να είναι περισσότερο ξεκούραστες κατά τη μεταφορά.

Μέγεθος τσάντας: Η τσάντα δεν πρέπει να είναι φαρδύτερη από τους ώμους του παιδιού, ούτε και να τους ξεπερνάει όταν το παιδί είναι σε καθιστή θέση.

Ρύθμιση ιμάντων: Οι ιμάντες πρέπει να είναι καλά τραβηγμένοι για να κρατούν την τσάντα κοντά στο σώμα του παιδιού και αυτή να βρίσκεται περίπου 5 εκατοστά πάνω από τη μέση του.

Πλάτη τσάντας: Ιδανικά η πλάτη της τσάντας να είναι ενισχυμένη.

Τύπος τσάντας: Για τις μικρότερες ηλικίες – νηπιαγωγείο και πρώτες τάξεις του δημοτικού – καλό θα είναι να επιλέξεις μία τσάντα τρόλεϋ. Οι τροχήλατες τσάντες είναι πιο άνετες στη μεταφορά, ενώ δεν επιβαρύνουν τη σπονδυλική στήλη.

Βάρος: Το συνολικό βάρος της τσάντας πρέπει να μην ξεπερνάει το 10-15% του βάρους του μαθητή. Αν η τσάντα είναι βαριά για τον μαθητή ή όταν δεν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί να προκαλέσει πόνους στην πλάτη, στη μέση, στους ώμους και στη σπονδυλική στήλη. Για το λόγο αυτό, η τσάντα πρέπει να διαθέτει ελαφριά κατασκευή και να μην έχει βαρύ περιεχόμενο.

Κατανομή περιεχομένου: Να χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη της τσάντας, ώστε η κατανομή του βάρους να γίνεται ομοιόμορφα. Επίσης, τα πιο βαριά αντικείμενα να τοποθετούνται στο κέντρο της τσάντας.

Και τώρα ψώνια!

Τσάντα νηπιαγωγείου Spiderman >>> 14.94€

Σακίδιο τρόλεϋ νηπιαγωγείου Charmmy Kitty >>> 14.99€

Τσάντα δημοτικού Forever Friends >>> 24.90€

Τσάντα δημοτικού Ηot Wheels >>> 24.90€

Τσάντα Eastpack >>> 49.90€

Τσάντα Lycsac >> 39.90€